Yleisiä kysymyksiä varoituksista

Mitä tapahtuu, jos saan varoituksen?

Jos saat tekijänoikeusvaroituksen tai varoituksen yhteisösääntöjen rikkomisesta, ilmoitamme sinulle siitä sähköpostitse, mobiilisovelluksessa, tietokoneen työpöytäilmoituksella sekä YouTube-kanavallasi. Kerromme, miksi sait varoituksen ja miten sinun kannattaa seuraavaksi toimia.

Miksi YouTubessa on kaksi eri varoitusjärjestelmää?

Meillä on kaksi järjestelmää, koska tekijänoikeusvaroitukset ja varoitukset yhteisösääntöjen rikkomisesta ovat eri asioita.

Tekijänoikeusrikkomukset ja yhteisösääntörikkomukset tapahtuvat eri syistä. Yhteisösääntöjen avulla sisällöntuottajat ja katsojat voivat pitää YouTube-yhteisön turvallisena. Tekijänoikeussääntöjen tarkoituksena on varmistaa, että sisällöntuottajien oikeudet on suojattu ja että kaikki käyttäjät noudattavat lakeja käyttäessään sisältöä videoissaan, livestriimeissään ja tarinoissaan.

Vaikka olisit tutustunut tekijänoikeusrajoituksiin, et ehkä tunne alastomuutta ja seksuaalista sisältöä koskevaa käytäntöämme. Tai saatat tuntea pikkukuvia koskevat käytäntömme, mutta et ole ehkä tullut ajatelleeksi, että jonkun toisen tekemän kappaleen käyttäminen videossa voi johtaa tekijänoikeusvaroitukseen. Haluamme antaa sinulle lisätietoja kaikista käytännöistämme.

Jos haluat lisätietoja siitä, minkälaisia asioita pidetään tekijänoikeusrikkomuksina, tutustu seuraaviin:

Jos haluat lisätietoja yhteisösäännöistä, katso tämä video tai tutustu eri käytäntöihin ohjekeskuksessa.

Miksi eri varoitustyypeillä on erilaisia seuraamuksia?

Olemme suunnitelleet tekijänoikeusvaroitusten ja yhteisösääntöjen rikkomisesta annettujen varoitusten seuraamukset niin, että käyttäjämme voivat oppia kokemuksistaan ja palata takaisin YouTubeen. Kun kyse on yhteisösääntöjen rikkomisesta, olemme havainneet, että huomautus ja käyttäjän ohjaaminen kyseisen käytännön sivulle auttavat häntä ymmärtämään nopeasti, miksi sisältö rikkoi sääntöjä.

Jos kyseessä on ensimmäinen varoituksesi, sinun on suoritettava Tekijänoikeuskoulu.

Miksi huomautusta ei anneta aina?

Huomautuksen antamiseen vaikuttaa esimerkiksi se, onko kyse yhteisösääntöjen rikkomuksesta vai tekijänoikeusrikkomuksesta, ja se, onko rikkomus ensimmäisesi.

Ymmärrämme, että virheitä sattuu. Siksi ensimmäinen yhteisösääntöjen rikkomus johtaa huomautukseen. Jos haluat huomautuksen yhteisösääntöjen rikkomisesta vanhenevan 90 päivän kuluttua, voit osallistua käytäntökoulutukseen. Sen avulla voit tutustua käytäntöihimme ja välttää rikkomukset jatkossa. Jos rikot jotain toista käytäntöä koulutuksen suorittamisen jälkeen, saat uuden huomautuksen. Käytäntöjä toistuvasti rikkovia käyttäjiä voidaan estää osallistumasta jatkossa koulutuksiin.

Jos kuitenkin saamme tekijänoikeuspoistopyynnön, poistamme sisällön ja annamme lataajalle tekijänoikeusvaroituksen, vaikka kyseessä olisi ensimmäinen kerta. Teemme näin, koska laki edellyttää sitä. Videon poistaminen edellyttää aina, että tekijänoikeuden omistaja lähettää kaikki tarvittavat tiedot sisältävän oikeudellisen poistopyynnön.

Huom. Content ID ‑vaatimuksista ei anneta varoitusta.

Mistä tiedän, millaisen varoituksen olen saanut?

Kun ilmoitamme varoituksesta, kerromme myös sen tyypin. Jos kyseessä on varoitus yhteisösääntöjen rikkomisesta, ilmoitamme lisäksi, mitä käytäntöä sisältösi rikkoo.

Tekijänoikeusvaroitukset ja varoitukset yhteisösääntöjen rikkomisesta näkyvät Studion hallintapaneelissa ja Sisältö-välilehdellä.

Entä jos saan varoituksen?

Ymmärrämme, että virheitä sattuu ja etteivät käytäntö- tai tekijänoikeusrikkomukset ole aina tahallisia. Tiedämme, että varoituksen saaminen voi tuntua pelottavalta, mutta voit toimia niin, ettei kanavallesi aiheudu siitä pysyvää haittaa.

Jos saat varoituksen yhteisösääntöjen rikkomisesta, suosittelemme toimimaan seuraavasti:

1. Perehdy yhteisösääntöihin ja varmista, että sisältösi on käytäntöjemme mukaista.
  2. Jos luettuasi käytännöt uskot, että olemme tehneet virheen, ilmoita siitä meille. Voit valittaa päätöksestä täällä.

Jos saat tekijänoikeusvaroituksen, sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

• Odota, että se vanhenee: Tekijänoikeusvaroitus vanhenee 90 päivässä. Jos kyseessä on ensimmäinen varoituksesi, sinun on suoritettava Tekijänoikeuskoulu.
  • Pyydä perumista: Voit pyytää videotasi koskevan vaatimuksen tekijää perumaan tekijänoikeusvaatimuksen.
  • Tee vastailmoitus: Jos videosi on poistettu erehdyksessä, koska se on tunnistettu virheellisesti tekijänoikeuksia loukkaavaksi, tai jos kohtuullisen käytön edellytykset täyttyvät, voit tehdä vastailmoituksen.