Preguntes més freqüents sobre els tocs d'atenció

Què passa si rebo un toc d'atenció?

Si reps un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor o de les directrius de la comunitat, t'avisarem per correu electrònic, amb notificacions d'escriptori i al mòbil, i al teu canal de YouTube. T'indicarem per què has rebut el toc d'atenció i què has de fer a continuació.

Per què tenim dos sistemes diferents?

Tenim dos sistemes perquè considerem que els tocs d'atenció per infracció de les directrius de la comunitat i els tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor són problemes diferents.

Les infraccions dels drets d'autor i les infraccions de les directrius de la comunitat es produeixen per motius diferents. Les nostres directrius de la comunitat són normes que volem que els creadors i els espectadors segueixin per tal de mantenir la seguretat de la comunitat de YouTube. Les normes sobre els drets d'autor estan pensades per protegir els drets dels creadors i assegurar que tothom compleix la llei a l'hora de fer servir contingut als seus vídeos, a les transmissions en directe i a les històries.

És possible que coneguis les restriccions de drets d'autor, però no la nostra política sobre nuesa i contingut sexual. O bé és possible que coneguis les nostres polítiques sobre miniatures, però no sàpigues que utilitzar la cançó d'una altra persona al teu vídeo pot comportar que se t'apliqui un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor. Volem que tinguis la informació de totes les nostres polítiques.

Si vols obtenir més informació sobre què es considera una infracció dels drets d'autor, pots consultar els articles següents:

Si vols obtenir més informació sobre les nostres directrius de la comunitat, pots mirar aquest vídeo o revisar la política corresponent al Centre d'ajuda.

Per què les repercussions de cada tipus de toc d'atenció són diferents?

Hem dissenyat les penalitzacions corresponents als tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor i per infracció de les directrius de la comunitat de manera que els usuaris puguin aprendre de la seva experiència i tornar a gaudir de YouTube. En el cas dels tocs d'atenció per infracció de les directrius de la comunitat, hem observat que, un cop els usuaris reben un advertiment i consulten la pàgina de la política corresponent, sovint entenen ràpidament per què el seu contingut infringia les regles.

Si és el primer toc d'atenció que reps, hauràs de completar la formació sobre drets d'autor.

Per què no sempre reps un advertiment?

Rebre un advertiment depèn de diversos factors, com ara si es tracta d'una infracció de les directrius de la comunitat o dels drets d'autor, o si és la teva primera infracció.

Entenem que es poden cometre errors. Per aquest motiu, la primera vegada que el teu contingut no compleixi una de les nostres directrius de la comunitat, t'enviarem un advertiment. Perquè un advertiment per infracció de les directrius de la comunitat caduqui al cap de 90 dies, pots fer una formació en polítiques. Esperem que serveixi per informar-te sobre les nostres polítiques i evitar que torni a passar. Si infringeixes una altra política després de completar la formació, rebràs un altre advertiment. És possible que impedim que els infractors reincidents tornin a fer formacions.

Tanmateix, si rebem una sol·licitud de retirada per infracció dels drets d'autor, retirarem el vídeo i emetrem un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor, encara que sigui la primera vegada. Ho fem per complir la llei. Per retirar un vídeo, el propietari dels drets d'autor ha d'enviar una sol·licitud legal completa i vàlida.

Nota: les reclamacions de Content ID no comporten cap toc d'atenció.

Com puc saber quin tipus de toc d'atenció he rebut?

Quan t'avisem que has rebut un toc d'atenció, t'indicarem de quin tipus es tracta. Si es tracta d'un toc d'atenció per infracció de les directrius de la comunitat, t'indicarem també la política que ha infringit el teu contingut.

Podràs veure els tocs d'atenció per infracció de les directrius de la comunitat o dels drets d'autor al tauler de Studio i a la pestanya Contingut.

Què he de fer si rebo un toc d'atenció?

Entenem que es poden produir errors i que els usuaris no tenen la intenció d'infringir les nostres polítiques ni els drets d'autor d'altres persones. Sabem que rebre un toc d'atenció pot espantar-te, però hi ha mesures que pots prendre per evitar que tingui un impacte negatiu i durador al teu canal.

Si reps un toc d'atenció per infracció de les directrius de la comunitat, et recomanem que facis el següent:

1. Obtén informació sobre les directrius de la comunitat per assegurar-te que el teu contingut compleixi les nostres polítiques.
  2. Després de revisar les nostres polítiques, si creus que hem comès un error, fes-nos-ho saber. Pots apel·lar contra la decisió aquí.

Si reps un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor, tens les opcions següents:

• Espera fins que caduqui: els tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor caduquen al cap de 90 dies. Si és el primer que reps, hauràs de completar la formació sobre drets d'autor.
  • Aconsegueix una retractació: pots contactar amb la persona que ha reclamat el teu vídeo i demanar-li que retracti la reclamació per infracció dels drets d'autor.
  • Envia una notificació de desacord: si el teu vídeo s'ha suprimit per error perquè s'ha identificat incorrectament com a infractor, o si consideres que reuneix els requisits d'ús legítim, pots enviar una notificació de desacord.