Gereelde vrae oor waarskuwings

Wat gebeur as ek 'n waarskuwing kry?

As jy 'n kopieregwaarskuwing of 'n gemeenskapsriglyne-waarskuwing kry, sal ons jou per e-pos, deur kennisgewings op jou selfoon en rekenaar en in jou YouTube-kanaal laat weet. Ons sal jou laat weet hoekom jy die waarskuwing gekry het en wat om volgende daaromtrent te doen.

Hoekom het ons 2 verskillende stelsels?

Ons het 2 stelsels omdat ons gemeenskapsriglynewaarskuwings en kopieregwaarskuwings as afsonderlike kwessies beskou.

Oortredings van kopiereg- en gemeenskapsriglyne vind om verskillende redes plaas. Ons gemeenskapsriglyne is reëls wat ons wil hê skeppers en kykers moet volg om die YouTube-gemeenskap veilig te hou. Kopieregreëls is ingestel om seker te maak dat skeppers se regte beskerm word en dat almal die wet gehoorsaam wanneer hulle inhoud in hul video's, regstreekse strome en stories gebruik.

Jy is dalk vertroud met kopieregbeperkings, maar nie met ons beleid oor naaktheid en seksuele inhoud nie. Of jy weet dalk van ons beleide rondom miniprente, maar besef nie dat die gebruik van iemand anders se liedjie in jou video tot 'n kopieregwaarskuwing kan lei nie. Ons wil jou die geleentheid gee om meer te wete te kom oor al ons beleide.

As jy meer te wete wil kom oor watter soort dinge as kopieregskendings beskou word, kan jy die volgende lees:

As jy meer oor ons gemeenskapsriglyne te wete wil kom, kan jy hierdie video kyk of die individuele beleid in die Hulpsentrum lees.

Hoekom is die uitkomste van elke tipe waarskuwing anders?

Ons het die strawwe vir kopiereg- en gemeenskapsriglyne-waarskuwings op 'n manier ontwerp wat gebruikers die beste help om uit hul ervaring te leer en YouTube weer te geniet. Vir gemeenskapsriglyne-waarskuwings het ons gevind dat gebruikers dikwels vinnig kan verstaan waarom hul inhoud die reëls oortree het sodra hulle 'n waarskuwing ontvang en die ooreenstemmende beleidbladsy besoek.

As dit jou eerste waarskuwing is, sal jy Kopieregskool moet voltooi.

Hoekom kry jy nie altyd ’n aanmaning nie?

Of jy 'n waarskuwing kry of nie, hang van 'n paar dinge af, soos of dit 'n gemeenskapsriglyne- of kopieregskending was, en of dit jou eerste oortreding is.

Ons verstaan dat foute gebeur. Daarom reik ons ’n aanmaning uit wanneer jou inhoud vir die eerste keer nie een van ons gemeenskapsriglyne volg nie. Jy kan aan beleidopleiding deelneem om ’n gemeenskapsriglyne-aanmaning ná 90 dae te laat verval. Ons hoop dat dit jou die kans gee om meer oor ons beleide te wete te kom en te verhoed dat dit weer gebeur. As jy ’n ander beleid oortree nadat jy die opleiding voltooi het, sal jy nog ’n aanmaning kry. Ons kan in die toekoms herhaalde oortreders verhoed om aan opleiding deel te neem.

As ons egter ’n kopieregverwyderingversoek kry, neem ons die oplaai af en reik ’n kopieregwaarskuwing uit, selfs al is dit die eerste keer. Ons doen dit om die wet te gehoorsaam. Om ’n video te laat verwyder, moet die kopieregeienaar ’n volledige en geldige regsversoek indien.

Let wel: Content ID-eise lei nie tot ’n waarskuwing nie.

Hoe weet ek watter soort waarskuwing ek het?

Wanneer ons jou van die waarskuwing in kennis stel, sal ons jou laat weet watter soort waarskuwing jy ontvang het. As dit ’n gemeenskapsriglynewaarskuwing is, sal ons jou ook vertel watter beleid jou inhoud oortree het.

Gemeenskapsriglyne- en kopieregwaarskuwings sal op jou Studio-kontroleskerm of in jou Inhoud-oortjie sigbaar wees.

Wat moet ek doen as ek ’n waarskuwing kry?

Ons verstaan dat foute gebeur en mense nie bedoel om ons beleide te oortree of iemand anders se kopiereg te skend nie. Ons weet dat dit skrikwekkend kan wees om 'n waarskuwing te kry, maar daar is stappe wat jy kan doen om te verhoed dat dit 'n blywende negatiewe impak op jou kanaal het.

As jy 'n Gemeenskapsriglyne-waarskuwing kry, beveel ons aan dat jy die volgende doen:

1. Kry meer inligting oor ons Gemeenskapsriglyne om seker te maak dat jou inhoud ons beleide volg.
  2. Laat ons weet as jy dink ons het 'n fout gemaak nadat jy ons beleide gelees het. Jy kan hier teen die besluit appelleer.

As jy 'n kopieregwaarskuwing kry, het jy die volgende opsies:

• Wag dat dit verval: Kopieregwaarskuwings verval ná 90 dae. As dit jou eerste waarskuwing is, sal jy Kopieregskool moet voltooi.
  • Kry 'n terugtrekking: Jy kan die persoon kontak wat jou video opgeëis het en hulle vra om hul kopieregskending-eis terug te trek.
  • Dien 'n verweerkennisgewing in: As jou video verwyder is omdat dit verkeerdelik as skendend geïdentifiseer is, of as dit as potensiële billike gebruik kwalifiseer, moet jy dalk 'n verweerkennisgewing indien.