Levy-yhtiöiden äänitallenneosuudet

Tässä artikkelissa kuvatut ominaisuudet ovat vain YouTuben Content ID ‑sisällöntunnistusjärjestelmää käyttävien kumppanien saatavilla.

Äänitallenneosuuksien ansiosta saat paremman näkyvyyden oikeuksiesi ja datasi esittämiseen Content ID ‑äänitallenne-sisältökohteissa ja voit hallita niiden käyttöä tarkemmin.

Äänitallenne-sisältökohteissa näkyy äänitallenneosuus-sisältökohde, joka luodaan jokaiselle yksilölliselle ISRC (International Standard Recording Code) ‑koodille, jonka lähetät YouTubeen. Yksi ISRC-koodi voi valinnan mukaan olla edustettuna useammassa kuin yhdessä äänitallenneosuudessa, jos ne toimitetaan yksilöllisillä tunnuksilla.

Äänitallenne-sisältökohteesta poiketen äänitallenneosuus-sisältökohde edustaa vain yhden omistajan sisällönkuvaus-, omistajuus- ja käytäntötietoja. Vain sinä voit tarkastella ja muokata omia äänitallenneosuuksiasi.

ISRC-koodiin perustuvan jaon ansiosta sisällönkuvaustietojen aiemmin toimitetut versiot säilyvät sisältökohteiden päivityksen tai yhdistämisen yhteydessä. Äänitallenneosuudet voivat myös helpottaa levy-yhtiölle tai artistille raportointia tapauksissa, joissa Content ID ‑järjestelmä pitää samaan äänitallenne-sisältökohteeseen sisältyviä samankaltaisia mutta erilaisia ääniviitteitä kaksoiskappaleina.

Usein kysyttyä

Mistä löydän äänitallenneosuus-sisältökohteet, ja miltä ne näyttävät?

Äänitallenne-sisältökohteissa on Äänitallenne-välilehti, jonka Osuutesi-osiossa näet kaikki omistamasi äänitallenneosuudet.

Kun klikkaat äänitallenneosuuden nimeä, tietosivu avautuu. Jokaisella äänitallenneosuudella on oma yksilöllinen sisältökohdetunnuksensa ja kaksi välilehteä: Metadata ja Omistajuus ja käytäntö. Metadata- ja Omistajuus ja käytäntö ‑välilehdet ovat samoja kuin tällä hetkellä äänitallenne-sisältökohteessa näkyvät välilehdet. Näillä uusilla välilehdillä näet kuitenkin ainoastaan kyseiselle yksittäiselle äänitallenneosuudelle itse lisäämäsi metadata-, omistajuus- ja käytäntötiedot.

Voit muokata tietoja klikkaamalla kynäkuvaketta tai katsoa yksittäisen äänitallenneosuuden metadatatoimitukset valitsemalla Vertaile metadataa.

Huomioi, että ennen helmikuuta 2019 luotuja osuuksia tarkasteltaessa metadatavertailussa voi näkyä useampi kuin yksi ISRC-koodi. Pidämme kuitenkin äänitallenneosuudelle viimeksi toimitettua ISRC-koodia osuuden virallisena koodina.

Pitääkö äänitallenneosuuksille määrittää oma tunnus?

Oma tunnus ei ole pakollinen kenttä. Oma tunnus ja ISRC-koodi muodostavat yhdessä yksilöllisen avaimen äänitallenneosuuden luomiseksi, mutta oman tunnuksen käyttö ei ole pakollista. Jos haluat luoda samalla ISRC-koodilla useamman kuin yhden äänitallenneosuuden, osuudet on eriteltävä omilla tunnuksilla.

Voiko äänitallenneosuudet poistaa?

Äänitallenneosuuksien tietojen poistamiseen ei ole virallista keinoa. Otamme kuitenkin huomioon vain äänitallenneosuudelle viimeksi lisätyn metadatan sekä omistajuus- ja käytäntötiedot. Äänitallenneosuuden tiedot voikin pitää parhaiten ajan tasalla muokkaamalla niitä. Tämä onnistuu klikkaamalla sisällönhallinnassa muokkauskuvaketta tai toimittamalla päivityksen.

Teemme pian mahdolliseksi yhdistää omia äänitallenneosuuksia turhien osuuksien poistamiseksi.

Miten äänitallenneosuudelle määritettyä omistajuutta ja käytäntöä sovelletaan siihen liittyvään äänitallenne-sisältökohteeseen?

Tällä hetkellä äänitallenne-sisältökohteen omistajuus ja käytäntö perustuvat vain viimeksi toimitettuun tai päivitettyyn äänitallenneosuuteen.

Tulevaisuudessa pyrimme käsittelemään omistajuutta kattavammin ja ottamaan huomioon kaikki äänitallenne-sisältökohteelle lisätyt omistamasi äänitallenneosuudet. Tällöin toimitetuille ISRC-koodeille lisätyistä käytännöistä sovelletaan rajoittavinta, vaikka sisältökohteet olisi yhdistetty.

Miten voin korjata äänitallenneosuuksien omistajuusristiriidat?

Äänitallenneosuuksissa ei voi ilmetä omistajuusristiriitoja, koska jokaisella äänitallenneosuudella on vain yksi omistaja.

Omistajuusristiriitoja voi olla edelleen äänitallenne-sisältökohteen tasolla riippuen sisältökohteen kokonaisomistajuudesta ja perustuen kunkin omistajan määrätylle äänitallenne-sisältökohteelle viimeksi toimitettuun tai päivitettyyn äänitallenneosuuteen. Katso lisätietoja.

Omistajuusristiriitoja voi tarkastella sekä Omistajuus ja käytäntö- että Äänitallenne-välilehdillä.

Onko äänitallenneosuuksilla viitteitä, ja vaikuttavatko ne vaatimuksiin?

Äänitallenneosuudet eivät ole sidoksissa viitteisiin eivätkä ne vaikuta vaatimuksiin.

Äänitallenneosuuksia saatetaan luoda uusien viitteiden toimituksen yhteydessä, mutta viitteet ja vaatimukset pysyvät silti sidoksissa äänitallenne-sisältökohteeseen.

Vaikuttavatko äänitallenneosuudet äänitallenteiden lähettämisen tapaan sisällönjakelussa?

Äänitallenneosuuksien ei pitäisi vaikuttaa päivitysten toimittamiseen sisällönjakelussa.

Äänitallenne-sisältökohteelle toimitettua päivitystä sovelletaan seuraavasti:

• Jos toimittamasi ISRC-koodi ei vastaa jollekin äänitallenneosuudellesi viimeksi toimitettua ISRC-koodia, uusi äänitallenneosuus luodaan.
  • Jos toimittamasi ISRC-koodi vastaa jollekin äänitallenneosuudelle viimeksi toimittamaasi ISRC-koodia, äänitallenneosuus päivitetään.
  • Jos toimittamasi ISRC-koodi vastaa useammalle kuin yhdelle äänitallenneosuudellesi viimeksi toimitettua ISRC-koodia eikä omaa tunnusta ole toimitettu osuuksia erottamaan, samalla ISRC-koodilla varhaisimmin luotu osuus päivitetään.

Mitä tapahtuu, jos en toimita ISRC-koodia äänitallenne-sisältökohteille?

ISRC-koodit tulisi toimittaa mahdollisuuksien mukaan aina, sillä ne ovat alan standardeina käytettäviä äänitallenteiden tunnisteita. Jos äänitallenteelta puuttuu ISRC-koodi, sen toimituksen aikana voi käyttää omaa tunnusta tai äänitallenne-sisältökohteen tunnusta. Äänitallenneosuus luodaan äänitallenne-sisältökohteen ensimmäisen toimituksen yhteydessä. Jos sisältökohteelta kuitenkin puuttuu ISRC-koodi, sen data voidaan korvata seuraavien päivitysten yhteydessä.

Miten voin hakea tiettyä äänitallenneosuutta?

Äänitallenneosuuksia ei voi hakea sisältökohdeluettelossa äänitallenneosuuden tunnuksella. Voit kuitenkin hakea äänitallenne-sisältökohteen tunnusta, joka sisältää äänitallenneosuus-sisältökohteen. Voit myös hakea äänitallenneosuudelle viimeksi toimittamaasi ISRC-koodia.

Näkyvätkö äänitallenneosuudet YouTube Analyticsissa?

Äänitallenneosuuksien tietoja ei näy YouTuben Tilastoissa. Voit hakea YouTuben Tilastoissa äänitallenne-sisältökohteen tunnusta. Voit nähdä datasi äänitallenneosuuksien mukaan käyttämällä äänitallenneosuuksien ladattavaa raporttia.

Miten äänitallenneosuudet näkyvät ladattavissa raporteissa?

Näet kaikki äänitallenneosuudet ja niihin liittyvän metadatan UUDESSA Sisältöosuudet-raportissa sisällönhallinnan kohdassa Raportit > Sisältökohde.

Äänitallenneosuudet eivät näy erikseen muissa sisällönkuvaustiedoissa tai ladattavissa talousraporteissa. Kaikissa muissa raporteissa näkyvä metadata perustuu viimeksi toimittamaasi metadataan. Jos sitä ei ole toimitettu, käytetään aktiivista metadataa.

Sisältöosuudet-raportissa näkyy yksityiskohtaisempia tietoja jokaisesta äänitallenneosuuden tunnuksesta ja niihin liittyvistä äänitallenne-sisältökohteen tunnuksista. Vertaamalla näitä tietoja muiden raporttien tietoihin voi näin ollen saada paremman kuvan levy-yhtiöistä tai artisteista ISRC-koodin mukaan.

Jos esimerkiksi toimitat ISRC-koodilla kappaleesta remasteroidun version, jonka kanssa samaan äänitallenne-sisältökohteeseen on yhdistetty alkuperäinen versio omalla yksilöllisellä ISRC-koodilla, Sisältöosuudet-raportissa voi näkyä erikseen samaan äänitallenne-sisältökohteeseen liittyvien alkuperäisen ja remasteroidun version äänitallenneosuuksia. Jos versiot ovat eri levy-yhtiöiden omistamia, voit nähdä kummankin levy-yhtiön Content ID ‑tulokset erikseen vertailemalla niitä talousraportteihin.