Miten Content ID ‑sisällöntunnistus toimii?

Tekijänoikeuksien omistajat voivat käyttää Content ID ‑sisällöntunnistusjärjestelmää sisältönsä helppoon tunnistukseen ja hallinnointiin YouTubessa. YouTubeen ladatut videot tarkastetaan sisällön omistajien meille lähettämien tiedostojen tietokantaa vastaan.

Tekijänoikeuksien omistajat voivat päättää, mitä tapahtuu, kun YouTubessa olevan videon sisältö vastaa heidän omistamaansa teosta. Kun sisältöosuma löytyy, videosta tehdään Content ID ‑sisällöntunnistusvaatimus.

Yleisiä kysymyksiä Content ID ‑sisällöntunnistuksesta

Mitä vaihtoehtoja tekijänoikeuksien omistajilla on käytettävissään?

Kun tekijänoikeuksien omistajat saavat tiedon materiaalista, joka vastaa heidän teostaan, he voivat

• estää koko videon katselun
  • kaupallistaa videon näyttämällä siinä mainoksia, jolloin joissain tapauksissa tulot jaetaan lataajan kanssa
  • seurata videon katsojatilastoja.

Nämä toimet voivat olla maakohtaisia. Video voidaan kaupallistaa yhdessä maassa, ja se voidaan estää tai sitä voidaan seurata toisessa maassa.

Ketkä voivat käyttää Content ID ‑järjestelmää?

YouTube myöntää Content ID ‑järjestelmän käyttöoikeuden vain tekijänoikeuksien omistajille, jotka täyttävät tietyt ehdot. Hyväksyntä edellyttää tekijänoikeuden omistajalta yksinomaiset oikeudet runsaaseen määrään alkuperäismateriaalia, jota käyttäjäyhteisö lataa YouTubeen säännöllisesti.

YouTube on määrittänyt selvät säännöt Content ID ‑järjestelmän käytölle. Valvomme Content ID ‑järjestelmän käyttöä ja kiistoja, jotta voimme varmistaa, että sääntöjä noudatetaan.

Toistuvasti virheellisiä vaatimuksia tekevät sisällönomistajat voivat menettää Content ID ‑käyttöoikeuden ja YouTube-kumppanuuden.

Jos olet sisällönomistaja ja mielestäsi sisältösi on kriteerien mukainen, voit täyttää tämän lomakkeen.

Liittyvät aiheet