Een livestream maken op een mobiel apparaat

Livestreamen op YouTube vanaf een mobiel apparaat

Vereisten

Als je wilt livestreamen op je mobiel, geldt het volgende:

• Je moet ten minste 1000 abonnees hebben. Als je 1000 leden hebt behaald, moet je misschien wachten voordat je op je mobiel kunt livestreamen.
  • Je mag geen beperkingen op livestreamen hebben voor je kanaal in de afgelopen 90 dagen.
  • Je moet je kanaal verifiëren.
  • Je moet een apparaat met Android 5.0 of hoger gebruiken.

Een mobiele livestream maken en plannen

1. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik onderaan op Maken "" en dan Live gaan.
    • Je eerste mobiele livestream: Het kan tot 24 uur duren voordat livestreaming aanstaat. Als het eenmaal aanstaat, kun je direct livestreamen.
  3. Volg de stappen om een livestream te maken.
    • Voor YouTube-gebruikers van 13-17 jaar is de privacy voor mobiele livestreams standaard ingesteld als verborgen. Als je 18 jaar of ouder bent, is je privacy voor mobiele livestreams standaard ingesteld als openbaar. Alle gebruikers kunnen deze instelling veranderen om hun livestream openbaar, privé of verborgen te maken.
    • Tik op Meer opties als je de stream voor een later tijdstip wilt plannen.
    • Als je opties wilt instellen voor onder andere live chat, leeftijdsbeperking en inkomsten genereren, tik je op Meer opties en dan Meer tonen. Tik daarna op Volgende.
    • Tik op Kanaal maken en dan Scherm delen  als je het scherm van je telefoon wilt livestreamen.
  4. Tik op Live gaan.
  5. Tik op Voltooien om de stream te beëindigen. Op je kanaal komt een archiefversie van de stream te staan. Je kunt de privacyinstelling altijd aanpassen of de archiefversie verwijderen.

Een geplande mobiele livestream starten

1. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Maken "" en dan Live gaan.
  3. Tik op Agenda en dan Selecteer je livestream.
    Opmerking: Je verwijdert geplande livestreams door op de knop Verwijderen te tikken.
  4. Tik op Live gaan.