Een livestream maken op een mobiel apparaat

Livestreamen op YouTube vanaf een mobiel apparaat

Vereisten

Als je wilt livestreamen op je mobiel, geldt het volgende:

• Je moet ten minste 1000 abonnees hebben. Als je 1000 leden hebt behaald, moet je misschien wachten voordat je op je mobiel kunt livestreamen.
  • Je mag geen beperkingen op livestreamen hebben voor je kanaal in de afgelopen 90 dagen.
  • Je moet je kanaal verifiëren.
  • Je moet een apparaat met Android 5.0 of hoger gebruiken.

Een mobiele livestream maken en plannen

1. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik rechtsboven op Vastleggen  en dan Live gaan.
    Als dit je eerste mobiele livestream is: het kan tot 24 uur duren voordat livestreaming is ingeschakeld. Als het eenmaal is ingeschakeld, kun je direct livestreamen.
  3. Volg de instructies om een livestream te maken.
    Tik op Meer opties als je de stream voor een later tijdstip wilt plannen.
    Als je opties wilt instellen voor live chat, leeftijdsbeperking, inkomsten genereren en meer, tik je op Meer opties en dan Meer weergeven. Tik daarna op Volgende.
    Tik op Kanaal maken en dan Scherm delen  als je het scherm van je telefoon wilt livestreamen.
  4. Tik op Live gaan.
  5. Tik op Voltooien om je stream te beëindigen. Er wordt een archiefversie van de stream op je kanaal gemaakt en je kunt de privacyinstelling aanpassen of de archiefversie verwijderen.

Een geplande mobiele livestream starten

1. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Vastleggen  en dan Live gaan.
  3. Tik op Agenda en dan  Selecteer je livestream.
    Opmerking: Je verwijdert geplande livestreams door op de knop Verwijderen te tikken.
  4. Tik op Live gaan.