Guia de les icones de monetització de YouTube Studio

El repartiment d'ingressos per anuncis de Shorts va començar l'1 de febrer de 2023. Tanmateix, si hi ha icones grises al costat dels teus curts després d'aquesta data, vol dir que no has acceptat el mòdul a YouTube Studio.

En aquest article t'expliquem com pots comprovar l'estat de monetització dels teus vídeos i entendre què significa cada icona de monetització. També t'expliquem què significa quan canvia la icona de monetització que hi ha al costat del vídeo.

Nota: la capacitat d'obtenir ingressos amb un vídeo depèn de diversos factors, com ara les reclamacions de drets d'autor, el repartiment d'ingressos i si el contingut és adequat per a anunciants. Per obtenir més informació, consulta com pots penjar vídeos per monetitzar contingut amb anuncis.

Consultar l'estat de monetització d'un vídeo

Per comprovar l'estat de monetització del vídeo:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. A la columna Monetització hi trobaràs les icones de monetització. Per obtenir informació sobre el significat de cada icona, passa-hi el cursor per sobre.

Per filtrar la llista de vídeos per estat de monetització:

1. Fes clic a la barra de filtres i després Monetització.
  2. Per mostrar els vídeos amb icones verdes, marca Monetitzat. Per mostrar els vídeos amb icones vermelles i grises, marca Sense monetitzar. Per mostrar els vídeos amb icones grogues, marca Limitat.
  3. Fes clic a APLICA.

Guia sobre les icones de monetització

En aquesta taula t'expliquem què significa cada icona de monetització.

Icona i descripció

Quan es mostra la icona

Què significa la icona per a l'estat de monetització del vídeo Consells sobre l'estat de monetització
Comprovació en curs Aquesta icona es mostra al costat d'un vídeo quan els nostres sistemes estan comprovant la idoneïtat per a anuncis d'un vídeo. Mentre la comprovació de la idoneïtat per a anuncis està en curs, no mostrem anuncis al teu vídeo.

Els nostres sistemes comproven la idoneïtat per a anuncis durant el procés de pujada. La comprovació acostuma a tardar menys de 20 minuts i com a màxim 1 hora.

Quan es completi la comprovació, la icona es tornarà de color verd, groc o vermell.

Per maximitzar el potencial dels ingressos, et recomanem que esperis que es completin les comprovacions abans de fer el vídeo públic.

Activat Aquesta icona es mostra al costat d'un vídeo quan compleix les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants. El vídeo és apte per a la majoria dels anuncis. Tingues en compte que és possible que no obtinguis tots els ingressos per publicitat del vídeo. En alguns casos, els ingressos es poden retenir temporalment a causa d'una impugnació de drets d'autor o del trànsit no vàlid.
Excepcions Aquesta icona es mostra al costat d'un vídeo quan el públic està definit com a creat per a nens. El vídeo només és apte per a anuncis no personalitzats. -
Repartiment Aquesta icona es mostra quan penges un vídeo amb la versió d'una cançó, i un editor musical el reclama. Aquest editor musical ha acordat prèviament compartir els ingressos amb els creadors que formen part de l'YPP i que fan versions de cançons. El vídeo divideix els ingressos entre els titulars dels drets musicals. Obtens part dels ingressos que generi el vídeo, però no tots. Obtén més informació sobre el repartiment d'ingressos i com pots monetitzar vídeos de versions aptes.
Dipòsit Aquesta icona es mostra al costat d'un vídeo quan es retenen els ingressos per separat durant el procés d'impugnació de Content ID. Un cop resolta la impugnació de Content ID, paguem els ingressos a la part que correspon. Si a la descripció de l'estat hi diu "Reclamació de drets d'autor", vol dir que s'ha detectat que el vídeo conté material protegit per drets d'autor i que el propietari dels drets d'autor està revisant la teva impugnació o apel·lació. Obtén més informació sobre la monetització durant les impugnacions de Content ID.
Limitat Aquesta icona es mostra al costat d'un vídeo quan no compleix totes les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants. Les marques poden desactivar el contingut que no compleix les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants. Per tant, és possible que el vídeo obtingui menys ingressos en comparació amb el contingut que és adequat per a anunciants.

Si a la descripció de l'estat hi diu "Idoneïtat per a anuncis", vol dir que els nostres sistemes automatitzats han avaluat el vídeo. Pots sol·licitar una revisió, és a dir, demanar que un especialista en polítiques torni a revisar el vídeo i en canviï l'estat de la monetització si ho considera oportú.

Si a la descripció de l'estat hi diu "Idoneïtat per a anuncis - En procés de revisió", vol dir que un especialista en polítiques està revisant el vídeo. L'especialista pot mantenir o canviar l'estat de monetització i la seva decisió és definitiva.

Si a la descripció de l'estat hi diu "Idoneïtat per a anuncis - Confirmat per la revisió", vol dir que els nostres especialistes en polítiques han revisat el vídeo i han determinat que no compleix les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants. L'estat de la icona groga no es pot canviar.

Nota: si un vídeo té trànsit no vàlid, no es mostrarà una icona groga. Les icones grogues només s'apliquen als vídeos d'acord amb les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants.

No apte Normalment, aquesta icona es mostrarà al costat d'un vídeo que tingui alguna reclamació de drets d'autor. El vídeo no es pot monetitzar. Si a la descripció de l'estat hi diu "Drets d'autor", vol dir que un titular dels drets ha reclamat el vídeo mitjançant Content ID o ha enviat una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor vàlida i completa. Aquesta situació es produeix quan el vídeo utilitza obres protegides per drets d'autor sense autorització. En conseqüència, ja no podràs monetitzar el vídeo.
Desactivat En el cas dels anuncis de la pàgina de visualització, aquesta icona vol dir que has decidit no activar la monetització per al vídeo. Si veus aquesta icona als teus curts, vol dir que no has acceptat el Mòdul de monetització de Shorts a YouTube Studio. El vídeo no es monetitza. Si a la descripció de l'estat hi diu "Drets d'autor", vol dir que algú altre té els drets d'autor del contingut del vídeo. S'hi publiquen anuncis i els ingressos van al propietari dels drets d'autor. La bona notícia és que el propietari dels drets d'autor està disposat a compartir els ingressos amb tu. Si canvies l'estat de la monetització a "Activat", obtens part dels ingressos del vídeo.

Per què la icona de monetització pot canviar de verda a groga

De vegades, la icona de monetització d'un vídeo canvia de verda a groga . Aquest canvi en l'estat de monetització es produeix perquè els nostres sistemes continuen escanejant el vídeo per determinar si compleix les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants. Treballem contínuament perquè aquest procés sigui més ràpid i estable.

Què pots fer respecte als canvis d'icona

Abans de publicar el vídeo

Durant el procés de pujada, et recomanem que esperis a publicar el vídeo fins que s'hagi completat el procés de comprovacions.

Després de publicar el vídeo

Després de penjar el vídeo, l'estat de monetització del vídeo pot canviar durant les 24 o 48 hores següents. Generalment s'estabilitza després de 48 hores, però tingues en compte que pot tornar a canviar en funció de com hi interaccionin els espectadors.

Si creus que la icona groga del teu vídeo és un error, pots sol·licitar una revisió humana. Un cop un especialista en polítiques hagi revisat un vídeo i hagi pres una decisió definitiva, la icona de monetització no hauria de canviar.