Meer informatie over geplande verwijderingsverzoeken vanwege auteursrechtschending

Als auteursrechteigenaren hun auteursrechtelijk beschermde content op YouTube vinden zonder dat ze hiervoor toestemming hebben gegeven, kunnen ze een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending indienen.

Als onderdeel van dit proces kunnen ze de optie selecteren om de verwijdering van auteursrechtelijk beschermde content te plannen. Hiermee krijgt de uploader 7 dagen de tijd om actie te ondernemen nadat YouTube het verwijderingsverzoek heeft gevalideerd. Daarna krijgt het kanaal een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht. Tijdens deze periode van 7 dagen kan de gebruiker die de video heeft geüpload verschillende acties ondernemen:

Als de uploader vindt dat de video onterecht is verwijderd, kan die op dat moment een verweer indienen. Hier vind je meer informatie over verwijderingsverzoeken vanwege auteursrechtschending.