Få flere oplysninger om planlagte anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret

Hvis en ophavsretsejer finder sit ophavsretsligt beskyttede værk på YouTube uden tilladelse, kan vedkommende planlægge en anmodning om fjernelse af indholdet.

Når anmodningen er bekræftet, giver YouTube uploaderen 7 dage til at fjerne videoen og undgå et strafklip for at krænke ophavsretten. Hvis det ikke er sket efter 7 dage, fjernes videoen.

I disse 7 dage har uploaderen nogle forskellige muligheder:

• Undlad at gøre noget: Uploaderen kan vente på, at anmodningen om fjernelse træder i kraft, når perioden på 7 dage er slut. Til den tid fjernes den video, der målrettes mod, fra YouTube, og et strafklip for at krænke ophavsretten anvendes på uploaderens konto.
    • Bemærk! En video kan modtage flere Content ID-krav eller anmodninger om fjernelse, men den kan kun få ét strafklip for at krænke ophavsretten ad gangen.
  • Slet videoen: Hvis uploaderen fjerner sin video fra YouTube, inden de 7 dage er gået, får vedkommendes kanal ikke et strafklip for at krænke ophavsretten.
  • Kontakt ejeren af ophavsretten: Uploaderen kan kontakte den ophavsretsejer, som har indsendt anmodningen om fjernelse af videoen, og anmode om en tilbagetrækning. Få mere at vide om tilbagetrækninger af krav vedrørende krænkelse af ophavsret.
  • Annuller en appel: Hvis den planlagte anmodning om fjernelse var resultatet af en uploader, der appellerede et Content ID-krav, kan uploaderen annullere sin appel inden for perioden på 7 dage. Ved at annullere forhindrer uploaderen, at vedkommendes video bliver fjernet, og vedkommende får ikke et strafklip for at krænke ophavsretten. Content ID-kravet forbliver aktivt på videoen. Få flere oplysninger om forskellene mellem fjernelse på grund af ophavsret og Content ID-krav.

Når perioden på 7 dage er overstået, får uploaderens kanal et strafklip for at krænke ophavsretten, når YouTube fjerner videoen. Hvis videoen fjernes på dette tidspunkt, vil det ikke fjerne strafklippet. Strafklip udløber efter 90 dage, men videoen vil ikke blive genoprettet, efter strafklippet er udløbet. Hvis det er uploaderens første strafklip, skal vedkommende gennemføre Skole om ophavsret.

Hvis uploaderen mener, at videoen er blevet fjernet ved en fejl, kan vedkommende på dette tidspunkt indsende en indsigelse.