Köpa produkter på YouTube

Du kan bläddra bland och köpa produkter som visas i innehåll från dina favoritkreatörer eller köpa produkter som är relevanta för dina intressen.

Här hittar du produkter på YouTube

Produkter i beskrivningen

Du kan bläddra bland produkter direkt i videobeskrivningar medan du tittar på innehållet. I videobeskrivningen hittar du listan med varor till försäljning och priser. Om du väljer en vara omdirigeras du till den officiella återförsäljarbutiken. YouTube ansvarar inte för aktiviteter och köp som du gör via andra återförsäljare.

Obs! Du kan bli debiterad i en utländsk valuta. Beloppet du betalar kan skilja sig åt beroende på priser för valutaväxling och bankavgifter. Granska priset på varorna på återförsäljarens webbplats innan du köper något.

Ordningen på varorna som visas anges automatiskt utifrån olika faktorer, till exempel pris, popularitet och tillgänglighet. Kreatörer kan även manuellt välja specifika varor som ska visas i videobeskrivningen för hela kanalen eller videon.

Produkthylla

Under eller bredvid kvalificerade videor och livestreamar kan du använda en produkthylla för att förhandsgranska varor som kreatören har i sin video. På produkthyllan hittar du varor och priser. Om du väljer en vara kan du förhandsgranska den direkt på YouTube. I annat fall omdirigeras du till den officiella återförsäljarbutiken.

Se produkter från en video, Shorts-video eller livestream

När du tittar på innehåll kan du bläddra bland utvalda produkter. Klicka på Shopping-knappen eller välj Shopping shopping bag icon om du vill köpa eller läsa mer. En lista över produkter som kreatören har taggat i sitt innehåll visas, med länkar så att du kan handla från deras butik. Kreatörer kan även fästa produkter under sina livestreamar för att framhäva dem ytterligare.

Klassiska spelaren och Immersive-spelaren för livestreamar

Kanalbutik

På fliken Butik för en kanal visas alla produkter som kreatörer säljer i sina personliga butiker. Fliken Butik finns på kreatörens kanalstartsida.

Beskrivningslänkar till butiken

Kreatörer kan lägga till webbadressen till sin butik i videobeskrivningar. Välj webbadressen om du vill förhandsgranska varorna direkt på YouTube medan videon spelas upp. Du kan sedan välja varan igen för att öppna kanalens officiella butik och köpa en vara.

Bläddra bland och köpa produkter från kreatörer

Om du befinner dig på någon av de tillgängliga platserna kan du stötta några av dina favoritkreatörer på YouTube genom att köpa deras produkter. Kvalificerade kreatörer kan visa upp sina egna produkter på YouTube i

• kreatörens kanalbutik
  • produkter i videobeskrivningen
  • produkthyllan nedanför eller bredvid en video eller livestream
  • livestreamar med en fäst produkt
  • videobeskrivningar med beskrivningslänkar till butiken
  • videor i långt format, Shorts-videor eller livestreamar med Shopping-knappen.

Kreatörer kan samarbeta med någon av våra plattformar eller återförsäljare som stöds för att visa sina produkter, som officiella profilprodukter, på YouTube. När du väljer en vara från YouTube öppnas den på en ny flik på återförsäljarens webbplats. Du kan sedan bläddra bland och köpa kreatörens produkter och officiella profilprodukter från återförsäljaren. Läs mer om policyerna som gäller för dina köp.

Bläddra bland och köpa taggade produkter på YouTube

Vissa kreatörer kan även tagga produkter från andra varumärken i sina YouTube-videor, Shorts-videor och livestreamar. Om du befinner dig på någon av dessa platser kan du bläddra bland och köpa de taggade produkterna. Shopping shopping bag icon kan visas på visningssidan för vissa videor, Shorts-videor och livestreamar som anger att minst en produkt har taggats. Om du väljer Shopping shopping bag icon visas de taggade produkterna.

Om du använder en mobil enhet kan en produkthylla visas under innehåll i sökresultaten, visningsflödet eller hemflödet. Produkthyllan visar produkter som kreatören har taggat i videon. Om du trycker på en produkt öppnas visningssidan, där du kan se information om produkten i panelen för engagemang. Om du inte är intresserad av produkterna som visas kan du stänga funktionen genom att trycka på Stäng .

Du kan välja en produkt för att gå till den enskilda produktinformationssidan eller direkt till återförsäljarens webbplats för att läsa mer om den. På produktinformationssidan hittar du även

• produktbilder
  • produktbeskrivningar
  • produktvarianter, till exempel olika färger eller storlekar
  • prisinformation från en eller flera återförsäljare
  • alternativ för att spara och dela
  • produktomdömen
  • liknande videor och produkter.

När du väljer varan öppnas återförsäljarens webbplats och du omdirigeras från YouTube. Läs mer om våra policyer för shopping på externa återförsäljares webbplatser.

Obs! När du använder ett varumärkeskonto kan du inte göra köp på uppdrag av varumärkeskontot. Ditt köp länkas till ditt enskilda konto och inte till varumärkeskontot.

Andra sätt att köpa produkter på YouTube

När du tittar på en video kanske du ser ett automatiskt genererat produktavsnitt i visningsflödet som är relaterat till det du tittar på. Den här funktionen är tillgänglig i YouTube-appen på Android eller iPhone i US, IN, BR, AU, CA, PH och MY.

När du söker efter en produkt på YouTube kan du se ett alternativ för att bläddra och köpa produkten. Om du klickar på produkten kan du öppna produktinformationssidan och se mer information. Den här funktionen är tillgänglig i YouTube-appen på Android eller iPhone i US, IN och BR.

Du kanske ser ett automatiskt genererat produktavsnitt i ditt hemflöde som relaterar till videor du har tittat på tidigare. Funktionen är tillgänglig i YouTube-appen på Android eller iPhone i US, IN och BR.

Tillgänglighet i olika länder/regioner

Du kan köpa produkter från kreatörer eller från varumärken som de visar i sitt innehåll. Tillgängligheten varierar beroende på

• om du tittar på en livestream, video eller Shorts-video
  • landet/regionen du befinner dig i
  • om produkten kommer från kreatören eller ett annat varumärke.

Om du tittar på en video, Shorts-video eller livestream i något av dessa länder/regioner kan du köpa produkter från kreatörer, som profilprodukter, eller produkter från andra varumärken de visar:

• Algeriet
  • Argentina
  • Australien
  • Österrike
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Belgien
  • Brasilien
  • Kambodja
  • Kanada
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • Egypten
  • El Salvador
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgien
  • Tyskland
  • Ghana
  • Grekland
  • Guatemala
  • Hongkong
  • Ungern
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Japan
  • Jordanien
  • Kazakstan
  • Kenya
  • Kuwait
  • Libanon
  • Malaysia
  • Mexiko
  • Marocko
  • Nepal
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Norge
  • Oman
  • Pakistan
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Rumänien
  • Saudiarabien
  • Senegal
  • Singapore
  • Slovakien
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sri Lanka
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Tunisien
  • Turkiet
  • Uganda
  • Förenade Arabemiraten
  • Förenade kungariket
  • USA
  • Uruguay
  • Vietnam
  • Zimbabwe