Skaffa en studentprenumeration på YouTube

Om du är student kan du vara kvalificerad för ett rabatterat YouTube-betalmedlemskap. Läs om vem som har rätt till studentmedlemskap och hur man registrerar sig.

Om du har en aktiv betalprenumeration på YouTube och vill byta till en rabatterad studentprenumeration behöver du först säga upp din nuvarande prenumeration. När du har sagt upp din nuvarande prenumeration kan du registrera dig för en studentprenumeration på YouTube.

Behörighet till studentprenumeration på YouTube

Om du vill registrera dig för en studentprenumeration på YouTube måste du göra följande:

• Du måste vara inskriven som student vid ett högre utbildningsinstitut på en plats som erbjuder studentprenumeration på YouTube och som SheerID har godkänt. Institutionens behörighet bestäms av SheerID.

Så här kontrollerar du om din skola erbjuder studentprenumerationer:
    1. Besök målsidan för studentprenumeration på YouTube Premium eller YouTube Music Premium.
    2. Välj Prova gratis.
    3. Ange din skola i SheerID-formuläret. Om din skola visas erbjuds studentprenumerationer.
  • Din studentstatus måste kunna verifieras med hjälp av SheerID. Om du behöver hjälp med verifieringsprocessen kontaktar du SheerID via e-post på customerservice@sheerid.com.

Om du uppfyller alla behörighetskrav för en prenumeration är du berättigad till upp till fyra års studentprenumeration. Du behöver verifiera din behörighet på nytt varje år.

Platser som erbjuder studentprenumeration

Studentprenumerationer på YouTube är tillgängliga i följande länder:

• Australien
  • Österrike
  • Bahrain
  • Belgien
  • Bolivia
  • Brasilien
  • Bulgarien
  • Kanada
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • Egypten
  • El Salvador
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Grekland
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungern
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Kuwait
  • Libanon
  • Luxemburg
  • Malaysia
  • Malta
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Nicaragua
  • Nordmakedonien
  • Norge
  • Oman
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippinerna
  • Portugal
  • Qatar
  • Rumänien
  • Ryssland
  • Saudiarabien
  • Singapore
  • Slovakien
  • Sydafrika
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkiet
  • Ukraina
  • Förenade Arabemiraten
  • Förenade kungariket
  • USA
  • Uruguay

Alternativ för studentprenumeration

Vi erbjuder flera alternativ för att förbättra din YouTube-upplevelse. Du kan registrera dig för en prenumeration på YouTube Music Premium eller YouTube Premium som student. Du får samma fördelar till ett rabatterat pris. Läs om våra alternativ för betalmedlemskap och välj vilket som passar dig.

Skaffa ett betalmedlemskap för studenter

YouTube Premium

När du är YouTube Premium-medlem kan du använda förmånerna i YouTube, YouTube Music och YouTube Kids.
  1. Öppna youtube.com/premium/student på en dator eller i en mobilwebbläsare.
  2. Välj Prova gratis.
  3. Följ sedan stegen för att slutföra verifieringen med SheerID. Om det går att verifiera din behörighet via SheerID skickas du vidare till YouTube och kan slutföra registreringen.
    • Om du inte verifieras direkt ombeds du att ladda upp ytterligare dokumentation för att verifiera din behörighet. Dokumenten granskas manuellt. Du får ett e-postmeddelande om din behörighetsstatus inom 20 minuter i USA. Det kan ta upp till 48 timmar i andra områden.
    • Om din behörighet kan bekräftas genom den ytterligare verifieringen är nästa steg att logga in på kontot igen. Öppna din profil genom att klicka på profilbilden. Välj Betalmedlemskap och följ anvisningarna för att slutföra registreringen.
  4. Välj betalningsmetod eller lägg till en ny betalningsmetod.
  5. Slutför transaktionen genom att klicka på Köp.

Besök http://youtube.com/purchases för att få mer information om ditt medlemskap.

YouTube Music Premium

Bli YouTube Music Premium-medlem och få tillgång till miljontals låtar och musikvideor utan annonser. Ladda ned dina favoritlåtar och videor för att lyssna offline.
  1. Öppna youtube.com/musicpremium/student på en dator eller i en mobilwebbläsare.
  2. Välj Prova gratis.
  3. Följ sedan stegen för att slutföra verifieringen med SheerID. Om det går att verifiera din behörighet via SheerID skickas du vidare till YouTube och kan slutföra registreringen.
    • Om du inte verifieras direkt ombeds du att ladda upp ytterligare dokumentation för att verifiera din behörighet. Dokumenten granskas manuellt. Du får ett e-postmeddelande om din behörighetsstatus inom 20 minuter i USA. Det kan ta upp till 48 timmar i andra områden.
    • Om din behörighet kan bekräftas genom den ytterligare verifieringen är nästa steg att logga in på kontot igen. Öppna din profil genom att klicka på profilbilden. Välj Betalmedlemskap och följ anvisningarna för att slutföra registreringen.
  4. Välj betalningsmetod eller lägg till en ny betalningsmetod.
  5. Slutför transaktionen genom att klicka på Köp.

Besök http://youtube.com/purchases för att få mer information om ditt medlemskap.