Skaffa en studentprenumeration på YouTube

Om du är student kan du vara berättigad till ett rabatterat pris på ett betalmedlemskap på YouTube. Läs om vem som har rätt till studentprenumeration och hur man registrerar sig.

Om du har en aktiv betalprenumeration på YouTube och vill byta till en rabatterad studentprenumeration måste du säga upp din nuvarande prenumeration innan du kan registrera dig för en studentprenumeration på YouTube.

Behörighet för studentprenumeration på YouTube

Om du vill registrera dig för en studentprenumeration på YouTube måste du uppfylla följande krav:

• Du måste vara inskriven som student vid ett högre utbildningsinstitut på en plats som erbjuder studentprenumeration på YouTube och som SheerID har godkänt. Institutionens behörighet bestäms av SheerID.

Så här kontrollerar du om din skola erbjuder studentprenumerationer:
    1. Besök målsidan för studentprenumeration för YouTube Premium eller YouTube Music Premium.
    2. Välj Skaffa studentprenumeration.
    3. Ange din skola i SheerID-formuläret. Om din skola visas erbjuds studentprenumerationer.
  • Din studentstatus måste kunna verifieras med hjälp av SheerID. Om du behöver hjälp med verifieringsprocessen kontaktar du SheerID via e-post på customerservice@sheerid.com.

Om du uppfyller alla behörighetskrav för en prenumeration är du berättigad till upp till fyra års studentprenumeration. Du kommer att behöva verifiera din behörighet igen varje år.

Platser som erbjuder studentprenumeration

YouTube-studentprenumerationer är tillgängliga på följande platser just nu:

• Australien
  • Österrike
  • Belgien
  • Bolivia
  • Brasilien
  • Bulgarien
  • Canada
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Grekland
  • Guatemala
  • Honduras
  • Ungern
  • Indien
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Luxemburg
  • Malta
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Nicaragua
  • Nordmakedonien
  • Norge
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Portugal
  • Rumänien
  • Ryssland
  • Slovakien
  • Sydafrika
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Turkiet
  • Ukraina
  • Storbritannien
  • USA
  • Uruguay

Alternativ för studentmedlemskap

Vi erbjuder flera alternativ för att förbättra din YouTube-upplevelse. Du kan registrera dig för YouTube Music Premium eller YouTube Premium som student och få samma fördelar till ett rabatterat pris. Läs om våra alternativ för betalmedlemskap och välj vilket som passar dig.

Skaffa ett betalmedlemskap för studenter

YouTube Premium

Bli YouTube Premium-medlem och få tillgång till förmånerna på YouTube, YouTube Music, YouTube Gaming och YouTube Kids.
  1. Besök youtube.com/premium/student i webbläsaren på datorn eller den mobila enheten.
  2. Välj Prova gratis.
  3. Följ anvisningarna och verifiera med SheerID. Om det går att verifiera via SheerID att du är behörig skickas du vidare till YouTube och kan slutföra registreringen.
    • Om du inte kan verifieras direkt blir du uppmanad att ladda upp mer dokumentation som verifierar din behörighet. Dokumenten granskas manuellt och du får ett e-postmeddelande om din behörighetsstatus inom 20 minuter i USA och 48 timmar på alla andra platser.
    • Om din behörighet kan bekräftas genom den ytterligare verifieringen är nästa steg att du loggar in på kontot igen. Klicka på profilbilden och välj Betalmedlemskap. Följ sedan anvisningarna och slutför registreringen.
  4. Välj betalningsmetod eller lägg till en ny betalningsmetod.
  5. Slutför transaktionen genom att klicka på Köp.

Besök youtube.com/paid_memberships för att få mer information om ditt medlemskap, som datum och belopp för nästa betalning.

YouTube Music Premium

Bli en YouTube Music Premium-medlem och få tillgång till miljontals låtar och musikvideor utan annonser. Du kan ladda ned dina favoritlåtar och videor för att lyssna offline och mycket annat.
  1. Besök youtube.com/musicpremium/student i webbläsaren på datorn eller den mobila enheten.
  2. Välj Prova gratis.
  3. Följ anvisningarna och verifiera med SheerID. Om det går att verifiera via SheerID att du är behörig skickas du vidare till YouTube och kan slutföra registreringen.
    • Om du inte kan verifieras direkt blir du uppmanad att ladda upp mer dokumentation som verifierar din behörighet. Dokumenten granskas manuellt och du får ett e-postmeddelande om din behörighetsstatus inom 20 minuter i USA och 48 timmar på alla andra platser.
    • Om din behörighet kan bekräftas genom den ytterligare verifieringen är nästa steg att du loggar in på kontot igen. Klicka på profilbilden och välj Betalmedlemskap. Följ sedan anvisningarna och slutför registreringen.
  4. Välj betalningsmetod eller lägg till en ny betalningsmetod.
  5. Slutför transaktionen genom att klicka på Köp.

Besök youtube.com/paid_memberships för att få mer information om ditt medlemskap, som datum och belopp för nästa betalning.