De kwaliteit van je video aanpassen

We willen je zo veel mogelijk kijkplezier bieden op YouTube. Daarom stemmen we de kwaliteit van je videostream af op je situatie. Hierdoor kan de kwaliteit van een video veranderen terwijl je deze bekijkt.

Hier zijn een paar factoren die de videokwaliteit bepalen:

1. De snelheid van je internetverbinding.
  2. De grootte van je videospeler/scherm: video's van hogere kwaliteit worden over het algemeen beter afgespeeld op grotere schermen.
  3. De kwaliteit van de oorspronkelijke geüploade video: als een video is opgenomen in de standaarddefinitie, is deze niet beschikbaar in HD.
  4. Je browser: sommige browsers ondersteunen nieuwere video-indelingen of kwaliteitsopties niet.
Opmerking: Met YouTube Premium kun je video's in 1080p Premium bekijken op Apple-telefoons en -tablets. Word lid van YouTube Premium of kom meer te weten over de voordelen van YouTube Premium.

Videokwaliteit wijzigen

Je kunt de videokwaliteit handmatig aanpassen. Dit kan voor elke video die je bekijkt op een computer, tv of mobiel apparaat.

De kwaliteit van een video wijzigen

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Zo wijzig je de videokwaliteit op je tv:

1. Selecteer Instellingen in de videospeler.
  2. Selecteer Kwaliteit.
  3. Selecteer de gewenste videokwaliteit.
Opmerking: Sommige indelingen met een hoge kwaliteit (zoals 1080p en 4K) zijn misschien niet op alle apparaten beschikbaar, omdat niet alle apparaten de nieuwste videocompressietechnologie (VP9) ondersteunen.

Zo pas je de videokwaliteit aan terwijl je video's bekijkt op je computer:

1. Selecteer Instellingen  in de videospeler.
  2. Klik op Kwaliteit.
  3. Selecteer de gewenste videokwaliteit.