De kwaliteit van je video aanpassen

We willen je zo veel mogelijk kijkplezier bieden op YouTube. Daarom stemmen we de kwaliteit van je videostream op je situatie af. Hierdoor kan de kwaliteit van een video veranderen terwijl je deze bekijkt.

Dit zijn een aantal factoren die de videokwaliteit bepalen:

1. De snelheid van je internetverbinding.
  2. De grootte van je videospeler/scherm: video's van hogere kwaliteit worden over het algemeen beter afgespeeld op grotere schermen.
  3. De kwaliteit van de oorspronkelijke geüploade video: als een video in standaarddefinitie is opgenomen, is deze niet in hoge definitie beschikbaar.

Opmerking: Sommige browsers ondersteunen nieuwere video-indelingen en kwaliteitsopties niet. Meer informatie over ontbrekende kwaliteitsopties

Videokwaliteit wijzigen

Je kunt de videokwaliteit handmatig aanpassen. Dit kan voor elke video die je bekijkt op een computer, tv of mobiel apparaat.

Mobiel apparaat

Je kunt de videokwaliteit als volgt aanpassen terwijl je video's bekijkt op je mobiele apparaat:

1. Selecteer Meer in de videospeler.
  2. Tik op Kwaliteit .
  3. Selecteer de gewenste videokwaliteit.
Opmerking: Als je een lagere videokwaliteit kiest (zoals 240p of 360p), beginnen video's sneller. De videospeler onthoudt deze instelling voor video's die je later bekijkt.

Computer

Je kunt de videokwaliteit als volgt aanpassen terwijl je video's bekijkt op je computer:
  1. Selecteer Instellingen  in de videospeler.
  2. Klik op Kwaliteit.
  3. Selecteer de gewenste videokwaliteit.

Tv

Je kunt de videokwaliteit als volgt aanpassen terwijl je video's bekijkt op je tv:
  1. Selecteer Meer opties  in de videospeler.
  2. Klik op Kwaliteit.
  3. Selecteer de gewenste videokwaliteit.
Opmerking: Sommige indelingen met een hoge kwaliteit (zoals 1080p en 4K) zijn mogelijk niet op alle apparaten beschikbaar, omdat niet alle apparaten de nieuwste videocompressietechnologie (VP9) ondersteunen.