De kwaliteit van je video aanpassen

We willen je zo veel mogelijk kijkplezier bieden op YouTube. Daarom stemmen we de kwaliteit van je videostream af op je situatie. Hierdoor kan de kwaliteit van een video veranderen terwijl je deze bekijkt.

Dit zijn een paar factoren die de videokwaliteit bepalen:

1. De snelheid van je internetverbinding.
  2. De grootte van je videospeler/scherm: video's van hogere kwaliteit worden over het algemeen beter afgespeeld op grotere schermen.
  3. De kwaliteit van de oorspronkelijke geüploade video: als een video in standaarddefinitie is opgenomen, is deze niet in hoge definitie beschikbaar.
Opmerking: Sommige browsers ondersteunen nieuwere video-indelingen en kwaliteitsopties niet. Bekijk meer informatie over ontbrekende kwaliteitsopties.

Videokwaliteit wijzigen

Je kunt de videokwaliteit handmatig aanpassen. Dit kan voor elke video die je bekijkt op een computer, tv of mobiel apparaat.

How to change the quality of a video you’re watching

Tv

Zo pas je de videokwaliteit aan terwijl je video's bekijkt op je tv:
  1. Selecteer Instellingen "" in de videospeler.
  2. Selecteer Kwaliteit.
  3. Selecteer de gewenste videokwaliteit.
Opmerking: Sommige formats met een hoge kwaliteit (zoals 1080p en 4K) zijn misschien niet op alle apparaten beschikbaar, omdat niet alle apparaten de nieuwste videocompressietechnologie (VP9) ondersteunen.

Mobiele data besparen

Datagebruik verwijst naar de hoeveelheid data die via je telefoon wordt geüpload of gedownload via mobiele data. Update bepaalde instellingen om te zorgen dat je niet te veel data gebruikt.

Instellingen voor databesparing beheren

Je kunt YouTube instellen om mobiele data te besparen met een databesparingsmodus. Als je de databesparingsmodus aanzet, worden de standaardinstellingen aangepast, waaronder:

• Videokwaliteit verlagen
  • Downloadkwaliteit verlagen
  • Alleen downloaden als je een wifi-verbinding of onbeperkte mobiele data hebt
  • Alleen uploaden als je een wifi-verbinding hebt
  • Alleen gedempte weergave in feeds bekijken als je een wifi-verbinding hebt
  1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Databesparing.
  4. Schakel Databesparingsmodus in.

Selecteer de videokwaliteit van elke video voordat je deze bekijkt

Je kunt het datagebruik beter beheren door Kwaliteit per video selecteren aan te zetten. Met deze functie kun je een voorbeeld van elke video bekijken en de gewenste videokwaliteit selecteren voordat je de video bekijkt.

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Databesparing.
  4. Zet Kwaliteit selecteren voor elke video aan.

De standaard videokwaliteit wijzigen van alle video's die je bekijkt

Je kunt de standaardkwaliteit wijzigen voor alle video's die je bekijkt.

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Voorkeuren voor videokwaliteit.
  4. Selecteer de gewenste videokwaliteit voor mobiele netwerken en wifi:
  • Automatisch (aanbevolen): De kwaliteit wordt afgestemd op je situatie.
  • Hogere beeldkwaliteit: Gebruikt meer data, waardoor er vaker wordt gebufferd of het langer duurt voordat de video start.
  • Databesparing: Een lagere beeldkwaliteit, maar video's kunnen sneller starten.