Endre videokvaliteten

For at du skal få en best mulig seeropplevelse endrer YouTube kvaliteten på videodatastrømmen etter seerforholdene dine. Disse forholdene er grunnen til at du kan oppleve at kvaliteten på videoen endrer seg mens du ser på.

Følgende faktorer er avgjørende for videokvaliteten:

1. hastigheten på internettilkoblingen din
  2. størrelsen på videospilleren/skjermen – videoer med høyere kvalitet spilles vanligvis av bedre på større skjermer
  3. opplastingskvaliteten på originalvideoen – hvis videoen ble spilt inn i standardoppløsning, er den ikke tilgjengelig i høy oppløsning
  4. nettleseren din – enkelte nettlesere støtter ikke nyere videoformater eller kvalitetsalternativer
Merk: Med YouTube Premium kan du se på videoer i 1080p Premium på Apple-telefoner og -nettbrett. Bli YouTube Premium-abonnent eller finn ut mer om YouTube Premium-fordelene.

Endre videokvalitet

På datamaskin, TV og mobil kan du manuelt endre kvaliteten på videoene du ser på.

Slik endrer du kvaliteten på videoen du ser på

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Slik endrer du videokvaliteten på TV-en:

1. Velg Innstillinger i videospilleren.
  2. Velg Kvalitet.
  3. Velg ønsket videokvalitet.
Merk: Det kan hende noen høykvalitetsformater (for eksempel 1080p eller 4K) ikke er tilgjengelige for alle enheter. Dette kan skyldes at den aktuelle enheten ikke støtter den nyeste teknologien for videokomprimering (VP9).

Slik endrer du videokvaliteten mens du ser på en video på datamaskinen:

1. Velg Innstillinger  i videospilleren.
  2. Klikk på Kvalitet.
  3. Velg ønsket videokvalitet.