Videon kuvanlaadun muuttaminen

Jotta katselukokemuksesi olisi paras mahdollinen, YouTube muuttaa videotoiston kuvanlaatua automaattisesti katseluolosuhteiden mukaan. Tämän vuoksi saatat joskus huomata, että videoiden kuvanlaatu vaihtelee katsoessasi niitä.

Tässä muutamia tekijöitä, jotka vaikuttavat kuvanlaatuun:

1. Internetyhteyden nopeus
  2. Videosoittimen/näytön koko: Korkealaatuiset videot näyttävät yleensä paremmilta suurella näytöllä
  3. Ladatun videon alkuperäinen laatu: Jos video on tallennettu tavallisella tarkkuudella, sitä ei voi katsoa teräväpiirtotarkkuudella

Huom. Kaikki selaimet eivät tue uusimpia videomuotoja tai laatuasetuksia. Lue lisää laatuasetusten puuttumisesta

Videon kuvanlaadun muuttaminen

Voit valita minkä tahansa katsomasi videon kuvanlaadun manuaalisesti tietokoneella, televisiossa tai mobiililaitteella.

Mobiililaite

Kun katsot videota mobiililaitteella, voit muuttaa kuvanlaatua näin:

1. Valitse videosoittimesta Lisää .
  2. Napauta Laatu .
  3. Valitse haluamasi laatuasetus.
Huom. Alhaisemmalla videolaadulla (kuten 240p tai 360p) videoiden toisto alkaa nopeammin. Videosoitin muistaa valintasi tulevilla toistokerroilla.

Tietokone

Kun katsot videota tietokoneella, voit muuttaa kuvanlaatua näin:
  1. Valitse videosoittimesta Asetukset .
  2. Klikkaa Laatu.
  3. Valitse haluamasi laatuasetus.

TV

Kun katsot videota televisiolla, voit muuttaa kuvanlaatua näin:
  1. Valitse videosoittimesta Lisää .
  2. Klikkaa Laatu.
  3. Valitse haluamasi laatuasetus.
Huom. Jotkin korkeat kuvanlaadut (esim. 1080p tai 4K) eivät välttämättä ole käytettävissä kaikille laitteille, koska ne eivät välttämättä tue uusinta videopakkausteknologiaa (VP9).