Videon kuvanlaadun muuttaminen

Jotta katselukokemuksesi olisi paras mahdollinen, YouTube muuttaa videotoiston kuvanlaatua automaattisesti katseluolosuhteiden mukaan. Tämän vuoksi saatat joskus huomata, että videoiden kuvanlaatu vaihtelee katsoessasi niitä.

Tässä muutamia tekijöitä, jotka vaikuttavat kuvanlaatuun:

1. Internetyhteyden nopeus
  2. Videosoittimen/näytön koko: korkealaatuiset videot näyttävät yleensä paremmilta suurella näytöllä.
  3. Ladatun videon alkuperäinen laatu: Jos video on tallennettu tavallisella tarkkuudella, sitä ei voi katsoa teräväpiirtotarkkuudella.

Huom. Kaikki selaimet eivät tue uusimpia videomuotoja tai laatuasetuksia. Lue miksi laatuasetukset voivat puuttua

Videon kuvanlaadun muuttaminen

Voit valita minkä tahansa katsomasi videon kuvanlaadun manuaalisesti tietokoneella, televisiossa tai mobiililaitteella.

Mobiililaite

Kuvanlaadun muuttaminen katsottavalle videolle:

1. Valitse videosoittimesta Lisää .
  2. Napauta Laatu .
  3. Valitse jokin laatuasetus:
    • Automaattinen (suositus). Laatu säädetään sopivaksi olosuhteiden mukaan.
    • Korkeampi kuvanlaatu: Dataa käytetään enemmän, joten videon käynnistyminen voi kestää kauemmin ja video voi puskuroida useammin.
    • Data saver: Kuvanlaatu on alhaisin, mutta videot voivat käynnistyä nopeammin.
    • Lisäasetukset: Voit valita itse videoresoluution.

Kuvanlaadun muuttaminen kaikille videoille:

1. Napauta profiilikuvaasi .
  2. Napauta Asetukset .
  3. Napauta Videolaadun asetukset.
  4. Valitse haluamasi laatuasetus mobiiliverkoille ja Wi-Fi-yhteydelle:
    • Automaattinen (suositus). Laatu säädetään sopivaksi olosuhteiden mukaan.
    • Korkeampi kuvanlaatu: Dataa käytetään enemmän, joten videon käynnistyminen voi kestää kauemmin ja video voi puskuroida useammin.
    • Data saver: Kuvanlaatu on alhaisin, mutta videot voivat käynnistyä nopeammin.

Tietokone

Kun katsot videota tietokoneella, voit muuttaa kuvanlaatua näin:
  1. Valitse videosoittimesta Asetukset .
  2. Klikkaa Laatu.
  3. Valitse haluamasi kuvanlaatu.

TV-ohjelmat

Kun katsot videota televisiolla, voit muuttaa kuvanlaatua näin:
  1. Valitse videosoittimesta Lisää .
  2. Klikkaa Laatu.
  3. Valitse haluamasi kuvanlaatu.
Huom. Jotkin korkeat kuvanlaadut (esimerkiksi 1080p tai 4K) eivät välttämättä ole käytettävissä kaikille laitteille, koska ne eivät välttämättä tue uusinta videopakkausteknologiaa (VP9).