Verander die gehalte van jou video

YouTube verander die gehalte van jou videostroom op grond van jou kykomstandighede om jou die beste kykervaring te gee. Hierdie omstandighede is die rede waarom jy dalk sal opmerk dat die gehalte van die video verander terwyl jy video's kyk.

Hier is van die faktore wat videogehalte bepaal:

1. Die spoed van jou internetverbinding.
  2. Videospeler-/skermgrootte: Video’s van hoër gehalte speel gewoonlik beter op groter skerms.
  3. Gehalte van die oorspronklike opgelaaide video: As die video in standaarddefinisie opgeneem is, sal dit nie in hoë definisie beskikbaar wees nie.
  4. Jou blaaier: Sommige blaaiers steun nie die nuwer videoformate of gehalte-opsies nie.
Let wel: Met YouTube Premium kan jy video’s in 1080 p Premium op Apple-fone en -tablette kyk. Word ’n YouTube Premium-lid of kry meer inligting oor YouTube Premium-voordele.

Verander videogehalte

Jy kan die videogehalte van enige video wat jy op rekenaar, TV, of mobiele toestel kyk, handmatig verander.

Hoe om die gehalte van ’n video wat jy kyk, te verander

Teken in op die YouTube Viewers-kanaal vir die jongste nuus, opdaterings en wenke.

Verander videogehalte op jou TV:

1. Kies Instellings in die videospeler.
  2. Kies gehalte.
  3. Kies jou voorkeurvideogehalte.
Let wel: Sommige hoëgehalteformate (byvoorbeeld 1080 p, 4K) sal moontlik nie vir alle toestelle beskikbaar wees nie omdat hulle nie die nuutste video-saampersingtegnologie steun nie (VP9).

Om videogehalte te verander terwyl jy op jou rekenaar kyk:

1. Kies Instellings  in die videospeler.
  2. Klik Gehalte.
  3. Kies jou voorkeurvideogehalte.