Bla gjennom gaminginnhold på YouTube

Gaming-målsiden er et godt utgangspunkt når du skal finne nytt gaminginnhold på YouTube. Du finner Gaming-målsiden via Utforsk-fanen på mobil eller sidemenyen på datamaskin.

På Gaming-målsiden finner du moduler for populære gamingvideoer, direktesendinger og direktespill (der du kan utforske mer innhold om det aktuelle spillet). Det finnes også en modul for de nyeste gamingvideoene fra kanalene du abonnerer på.

Du finner gamingskapere på vei opp på Gaming-målsiden. Hver uke fremheves en ny, lovende gamingskaper her og på På vei opp-fanen for gaming.

Hvis du vil ha mer gaminginnhold, kan du utforske spillsidene som genereres automatisk av YouTube. Du finner spillsidene nedenfor videobeskrivelsen når du ser på en hvilken som helst gamingvideo. Spillsidene har forskjellige moduler med innhold (som populære videoer og direktesendinger) som er samlet inn fra forskjellige steder på YouTube. På spillsidene kan du også utforske andre spill fra den samme utgiveren eller utvikleren. Når du abonnerer på en spillside, legges det til en link til den i Abonnementer-listen din.

Hvordan avgjør YouTube om en spillside skal genereres automatisk?

En automatisk generert spillside opprettes når et spill har en betydelig tilstedeværelse på nettstedet. Hvis et spill ikke har en automatisk generert spillside, kan det skyldes følgende:

• Det finnes bare noen få videoer om spillet.
  • Videoene om spillet har få avspillinger.
  • Videoene om spillet overholder ikke kvalitetsstandardene til YouTube.
Hvordan avgjør YouTube hvilket innhold som skal tas med på en automatisk generert spillside?

YouTube bruker algoritmer til å finne ut hva som er de sentrale emnene i en video, og bruker denne informasjonen til å lage videosamlinger for et spill. YouTube formidler ingen redaksjonelle meninger gjennom slike spillsider.

Hvordan sørger jeg for at kanalene eller videoene mine blir vist på en automatisk generert spillside?

Du trenger ikke å gjøre noe annet enn å følge standard anbefalte fremgangsmåter for å sikre at videoene dine er enkle å oppdage – nemlig å gi dem gode titler og beskrivelser.

Husk at kvalitet er viktigere enn kvantitet når det gjelder etiketter. Og, som alltid: Ikke prøv å villede seerne – det er et brudd på YouTube-retningslinjene for brukere.

Hvis gamingvideoen din vises på feil emnekanal, bør du sjekke tittelen, beskrivelsen og kategorien. I YouTube Studio sjekker du at kategorien «Gaming» er valgt, og at du har valgt riktig spill.