Inzicht in de aankomende wijzigingen in YouTube Gaming

We willen de gamingcommunity een nog betere thuisbasis bieden op YouTube, niet alleen in de YouTube Gaming-app. Na mei 2019 stoppen we daarom met de YouTube Gaming-app en richten we onze game-inspanningen op YouTube.

Bezoek de nieuwe Games-homepage op YouTube.

Lees onze blogpost voor meer informatie over gamecontent op YouTube. Hieronder vind je alvast een paar vragen en antwoorden.

Vragen over de verandering

Wanneer verdwijnt de Gaming-app?

In de eerste helft van 2019 stoppen we met de YouTube Gaming-app. Maar voordat we hem uitschakelen, zorgen we dat je als gamer nog meer uit de gewone YouTube-app haalt dan uit de Gaming-app. En ruim voordat er iets verdwijnt, sturen we iedereen een melding.

Waarom verdwijnt de Gaming-app?

We hebben YouTube Gaming gelanceerd als een zelfstandige app voor gamers, waarin we nieuwe functies hebben getest op basis van de feedback uit de Gaming-community. We willen de gamingcommunity een nog betere thuisbasis bieden op YouTube, niet alleen in de YouTube Gaming-app. Meer dan 200 miljoen gebruikers per maand bezoeken de gewone YouTube-app om hun favoriete games en creators te volgen.

Wat verandert er voor mij? Wat moet ik doen?

Voorlopig verandert er niets. De app bestaat nog steeds. Als je de YouTube-app nog niet hebt, is dit het perfecte moment om deze te downloaden. Als je de Gaming-app vaak gebruikt, raden we je aan je abonnementen te combineren op YouTube en je favoriete gamecontent vanaf nu via de Games-homepage in de YouTube-app te bekijken.
Als je vindt dat er iets uit de Gaming-app ontbreekt of als je suggesties hebt om de YouTube-app te verbeteren, kun je je mening delen via onze feedbacktool.

Kan ik de Games-homepage instellen als mijn homepage/standaardpagina?

Je kunt de Games-homepage niet als standaardpagina instellen in de mobiele app of op youtube.com, maar je kunt wel een bladwijzer in je browser maken voor snelle toegang.

Betekent dit dat YouTube niet meer om games geeft?

Helemaal niet. We willen het creators en fans juist makkelijker maken om contact te leggen op een plek waar iedereen aanwezig is: in de gewone YouTube-app. Met de Games-homepage in de YouTube-app kun je alle gamecontent die je interessant vindt op elk moment bekijken en sta je dichter bij je favoriete creators.

Wat gebeurt er met alle content die ik heb opgeslagen of die ik al heb bekeken?

We raden je aan je YouTube- en YouTube Gaming-abonnement te combineren via de instellingen voor YouTube Gaming. Je kunt de games die je in YouTube Gaming hebt opgeslagen niet overzetten, maar we zoeken nog naar betere manieren om gamecontent op YouTube te organiseren.