Läs om hur du använder utökade statistikrapporter

I YouTube Analytics kan du klicka på AVANCERAT LÄGE eller VISA MER under rapporterna om du vill se detaljerad data, jämföra resultat och exportera data.

Analytics "Advanced Mode" in YouTube Studio

Använda den utökade rapporten

märkt nyckel i menyn för utökade statistikrapporter

Lär dig att använda den utökade rapporten med de följande numrerade funktionerna och motsvarande nummer på bilden ovan.

1. Byt för att visa statistik för en enskild video, grupp eller spellista.

2. Filtrera data efter geografi, prenumerationsstatus och mer.

3. Ändra diagrammets mätvärden.

4. Välj ett sekundärt mätvärde.

5. Välj en dimension för att visa datan på ett annat sätt.

6. Exportera rapporten.

7. Jämför olika videor, grupper och tidsperioder.

8. Ändra datumintervallet.

9. Se fler dimensioner.

10. Ändra diagramtyp.

11. Växla mellan dagliga, veckovisa, månadsvisa och årliga visningar.

12. Peka på diagrammet för mer information.

13. Lägg till ett mätvärde till diagrammet.

14. Välj en specifik video.

Filtrera efter geografiskt område

Använd filtret Geografi för att visa data för ett specifikt geografiskt område.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Analytics i menyn till vänster.
  3. Klicka på AVANCERAT LÄGE eller VISA MER under en rapport.
  4. Klicka på Geografi och välj platserna/regionerna du vill hämta data om längst upp på sidan. Obs! Du kan klicka på valda platser/regioner om du vill visa en uppdelning av specifik data.

Visa data efter ålder eller kön

Använd dimensionerna Tittarnas ålder och Tittarnas kön för att se hur mycket av din trafik som kommer från vardera demografi.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Analytics i menyn till vänster.
  3. Klicka på AVANCERAT LÄGE eller VISA MER under en rapport.
  4. Längst upp på sidan väljer du Tittarnas ålder för att se åldrarna 13–65+ eller Tittarnas kön för att se data om kvinnor, män och användarspecificerad information.

Andra datadimensioner i YouTube Analytics

Du kan också använda instruktionerna ovan för att visa data efter:
  • Video
  • Trafikkälla
  • Geografi
  • Tittarnas ålder
  • Tittarnas kön
  • Nya och återkommande tittare
  • Datum
  • Hur du tjänar pengar
  • Prenumerationsstatus
  • Prenumerationskälla
  • Spellista
  • Enhetstyp
  • Annonser på visningssidan
  • Transaktionstyp
  • YouTube-produkt
  • Uppspelningsplats
  • Operativsystem
  • Undertexter
  • Språk för information om video
  • Ljudspår
  • Översättningsanvändning
  • Typ av slutskärmselement
  • Slutskärmselement
  • Korttyp
  • Kort
  • Delningstjänst
  • Shorts-video
  • Inlägg
  • Produkt
  • Innehållstyp
  • Har haft premiär
  • Spelartyp

Obs! Ett filter kan vara inaktiverat om det inte är kompatibelt med den aktuella vyn eller om videon inte har tillräckligt mycket trafik. Läs mer om nya och återkommande tittare.

Andra alternativ för utökade rapporter

Redigera diagrammet

Ändra diagrammets mätvärden

Ovanför diagramområdet finns en ruta som visar vilket mätvärde som är valt för diagrammet. Klicka på rutan för att välja ett annat mätvärde för diagrammet.

Skapa ett diagram med flera linjer

Du kan markera rutorna bredvid enskilda rader i tabellen. Varje markerat objekt har en motsvarande linje i diagrammet. Raden ”Totalt” är vald som standard.

Redigera tabellen

Få mer information om en enskild rad

Rader med blå text i rapporten går att klicka på om du vill ha mer detaljerad data.
Om du till exempel tittar på trafikkällor kan du klicka på resultat som ”YouTube-sökning” för att lära dig vilka specifika sökningar som ledde till trafik på din kanal.

Lägg till eller ta bort mätvärden från tabellen

Lägg till ett mätvärde till rapporten med den blå plusknappen .
Ta bort ett mätvärde från rapporten genom att välja Mer ” följt av Dölj mätvärde.

Andra alternativ

Växla mellan videor

I det övre vänstra hörnet visar statistiken antingen kanalens namn eller en videos namn. Klicka på namnet för att öppna en videoväljare. Sök efter en video med dess namn eller välj en video från listan. Du kan också välja en grupp eller din kanal.
Du kan också peka på en videotitel och välja Analytics .

Jämför resultat

Välj Jämför med … för att jämföra videor eller grupper. Du kan också ändra tidsramar, rapporter och mätvärden.
Tips: Gruppera flera videor om du vill se deras sammanlagda resultat på samma gång. Läs mer om grupper i YouTube Analytics.

Exportera data

Du kan exportera data för att kontrollera stora uppsättningar mätvärden på kanal- eller videonivå. Om du är innehållshanterare kan du även ladda ned rapporter för flera kanaler eller använda YouTube Analytics API för att ladda ned anpassade rapporter. Nedladdade rapporter är begränsade till 500 rader. Använd YouTubes API för rapportering om du vill ladda ned mer än 500 rader data.

Exportera data för en kanal eller video

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Analytics i menyn till vänster.
  3. Leta reda på rapporten du vill ladda ned och klicka på AVANCERAT LÄGE eller VISA MER.
  4. Gör de justeringar du vill i rapporten.
  5. Välj Exportera aktuell vy högst upp och välj önskat filformat.

I syfte att följa GDPR har vi en ny policy för datalagring. Rapporter från CMS och vårt API för rapportering tas bort 60 dagar efter att de publicerats till användargränssnittet. Rapporter med information om tidigare resultat i vårt API för rapportering finns tillgängliga i 30 dagar från att de genereras.

Raderat innehåll i YouTube Analytics

Nu tas raderade videor, spellistor och kanaler bort från YouTube Analytics, och från YouTube Analytics API när du begär det. Data från raderade objekt räknas fortfarande med i den sammanställda statistiken och i totalsummorna. Om du vill se en korrekt siffra kan du använda totalsummorna i YouTube Analytics.

Grupper

Grupper är en anpassningsbar samling med upp till 500 videor, spellistor eller kanaler. Med grupper kan du gruppera liknande innehåll och se deras data på en enda plats.

Skapa och hantera grupper

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Analytics i menyn till vänster.
  3. Klicka på AVANCERAT LÄGE eller VISA MER för att visa den utökade statistikrapporten.
  4. Klicka på kanalnamnet i sökfältet uppe till vänster.
  5. Skapa en grupp:
    1. Välj fliken Grupper och välj sedan SKAPA NY GRUPP.
    2. Ge gruppen ett namn, välj videor och Spara.
  6. Hantera grupper:
    1. Välj fliken Grupper och välj sedan en grupp.
    2. Du kan redigera , radera och ladda ned data för dina grupper.