Gegevens exporteren uit YouTube Analytics

Exporteer gegevens uit YouTube Analytics om grote sets prestatiestatistieken te analyseren. Je kunt gegevens exporteren terwijl je naar een kanaal of naar een specifieke video kijkt. Als je contentbeheerder bent, kun je ook rapporten over meerdere kanalen downloaden. Gedownloade rapporten kunnen maximaal vijfhonderd rijen bevatten. Gebruik de YouTube Reporting API om meer dan vijfhonderd rijen met gegevens te downloaden.

Datums in geëxporteerde rapporten worden in Unix-tijd weergegeven, in milliseconden. Gebruik de volgende formule om deze datumnotatie in een spreadsheet te converteren en de cel als datum op te maken: [Unix-tijdwaarde]/86400000+datum(1970,1,1).

Gegevens exporteren voor een kanaal of video

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Zoek het rapport dat je wilt downloaden en klik op MEER WEERGEVEN.
  4. Pas het rapport naar wens aan.
  5. Selecteer bovenaan Huidige weergave exporteren .
  6. Kies de gewenste bestandsindeling.

Klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik op je profielfoto  en dan Creator Studio.
  3. Klik op Analytics.
  4. Selecteer het rapport dat je wilt downloaden.
  5. Klik bovenaan de pagina op Rapport exporteren.
  6. Selecteer de gewenste bestandsindeling.

Gegevens exporteren in het contentmanagementsysteem (CMS)

Als je contentbeheerder bent, kun je het tabblad Analytics van CMS gebruiken om gegevens te downloaden.

1. Log in bij je Content Manager.
  2. Selecteer Analytics
  3. Selecteer het rapport dat je wilt downloaden.
  4. Klik bovenaan de pagina op Rapport exporteren.
  5. Selecteer de gewenste bestandsindeling.

Je kunt ook kiezen uit verschillende downloadbare rapporten op het tabblad Rapporten van CMS. Met deze rapporten kun je video's, items, claims, referenties en meer analyseren.

Gegevens exporteren uit YouTube-API's

Je kunt ook gegevens ophalen uit de YouTube Analytics API en de YouTube Reporting API. Met de YouTube Analytics API kunnen zowel kanaaleigenaren als contentbeheerders custom rapporten van hun YouTube Analytics-gegevens downloaden. Met de YouTube Reporting API kun je complete datasets in één keer downloaden.

We hebben een nieuw bewaarbeleid voor gegevens om aan de AVG te voldoen. Rapporten van CMS en de Reporting-API worden zestig dagen na publicatie in de gebruikersinterface verwijderd. Historische gegevensrapporten in de Reporting-API zijn dertig dagen beschikbaar vanaf het moment dat ze zijn gegenereerd. Lees meer informatie over verwijderde content in YouTube Analytics.