Nyheter i Innehållshanteraren i Studio

Senaste uppdateringarna

January 2024
  • ISNI-sökning på artister på sidan Tillgångsmetadata: När du anger ett artistnamn på sidan Tillgångsmetadata  i användargränssnittet för Innehållshanteraren i Studio hämtas en lista över matchande namn och deras ISNI-nummer (International Standard Name Identifiers) från ISNI-databasen. Observera att det här är valfritt: När du skriver in artistens namn och trycker på Retur öppnas ändå popup-fönstret där du kan spara artistens namn utan ISNI. Läs mer.

Oktober 2023

• Ändringar av formatinställningar för YouTube-annonsering: När du aktiverar annonser vid uppladdningen innebär nu att preroll-, postroll-, överhoppningsbara och inte överhoppningsbara annonser kan visas före eller efter din video i långt format. Läs mer.
September 2023
  • Uteslut referenssegment via mallen för innehållsleverans: Vi lägger till en ny funktion för att utesluta referenssegment via CSV-mallen Referens – hantering i Innehållsleverans i Innehållshanteraren i Studio. Partners kan nu lägga till, ersätta och ta bort manuella referensuteslutningar för befintliga referenser samtidigt. Läs mer.

Augusti 2023

• Nytt filter för antal prenumeranter på sidan med listan Videor med anspråk: Med ett nytt filter på sidan med listan Videor med anspråk i Innehållshanteraren i Studio kan du nu filtrera videor med anspråk efter antalet prenumeranter på kanalen.

Filteralternativen är kanaler med antal prenumeranter under 1 000, mellan 1 000 och 100 000, mellan 100 000 och 500 000, mellan 500 000 och 5 miljoner, och över 5 miljoner. Läs mer om  filtret för antal prenumeranter.
Juni 2023
  • Ny kolumn för äganderätt i exporter av tillgångar: Exporter av tillgångar från sidan Tillgångar innehåller nu kolumnen Äganderätt med detaljerad information om äganderätt för tillgångar. Läs mer om hur du exporterar tillgångar.

April 2023

• Nytt filter: Sammanfogad tillgång: Det finns ett nytt filter för sammanfogad tillgång på sidan Tillgångar  som du kan använda för att visa sammanfogade eller inte sammanfogade tillgångar. Läs mer om hur du använder filter för att hitta tillgångar.
  • Tillgångsrapporter är nu tillgängliga per dag: Tillgångsrapporter kan nu laddas ned dagligen. Tillgångsrapporter laddas ned från fliken Tillgångar på sidan Rapporter . Läs mer om nedladdningsbara rapporter.

Februari 2023

• Nya sätt att använda tillgångsetiketter: Det finns nya funktioner som gör att du på ett effektivare sätt kan använda tillgångsetiketter i innehållshanteraren i Studio. Nu kan du göra följande:
    • Ha upp till 15 000 tillgångsetiketter (tidigare var gränsen 5 000).
    • Lägga till tillgångar i en tillgångsetikett direkt från sidan Tillgångsetiketter. Läs mer.
    • Se datumet när etiketten skapades på sidan Tillgångsetiketter.
    • Radera flera tillgångsetiketter samtidigt. Läs mer.
    • Lägga till eller skapa en tillgångsetikett när du skapar en tillgång i verktyget för manuella anspråk. Läs mer.
    • Byta namn på tillgångsetiketter. Läs mer.
    • Se tillgångsetiketter i exporter av videor med anspråk.
    • Exportera data från tillgångsetiketter som en CSV-fil. Läs mer.
  • Ny rollinställning som begränsar uppspelning av referenser: När du skapar en ny roll eller redigerar en befintlig kan du nu välja en begränsning: Ingen uppspelning av referenser. Om en roll innehåller den här begränsningen kan användare som har tilldelats den rollen inte spela upp ljud- eller videoreferenser. Läs mer om att hantera roller.

Januari 2023

• Nyheter i översiktskortet i innehållshanteraren i Studio: På sidan Översikt finns ett nytt kort med namnet Nyheter i innehållshanteraren i YouTube Studio. På det här kortet visas snabba uppdateringar om nya funktioner i innehållshanteraren i Studio. Uppdateringarna innehåller länkar till mer information i den här hjälpcenterartikeln.

Tidigare uppdateringar

2022

Vi genomför vissa förbättringar av bestridande- och överklagandeprocessen i Content ID för både anmälare och uppladdare. Förbättringarna är ett resultat av den feedback vi har fått om processen genom åren. De här ändringarna kan påverka vissa av dina arbetsflöden i innehållshanteraren i Studio. Detta ändras:

1. Högre behörighetskrav: För att minska eventuellt missbruk av överklagandeprocessen höjer vi kraven som ställs på användare som vill skicka in Content ID-överklaganden. Från och med nu kan överklaganden endast skickas in via åtkomst till Avancerade funktioner. Det är en funktion som vi har introducerat under de senaste åren där användare antingen måste verifiera sin identitet eller bygga upp sin kanalhistorik över tid för att få åtkomst.

Eftersom vi förväntar oss att det här leder till färre och mer högkvalitativa överklaganden förkortar vi även tidsgränsen för att granska Content ID-överklaganden från 30 till 7 dagar. Standardöverklaganden går som vanligt ut efter sju dagar om ingen åtgärd vidtas.Om överklagandet inte granskas inom sju dagar har du fortfarande möjlighet att när som helst skicka in en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl. Du hittar de överklaganden som måste granskas på sidan Problem och kan sortera dem efter sista giltighetsdatum för överklagande.

2. Eskalera till överklagande: En annan förändring som vi inför för användare med åtkomst till Avancerade funktioner är Eskalera till överklagande. Kvalificerade användare som vill bestrida blockeringsanspråk på sina videor kan välja att hoppa över det första bestridandet och skicka in ett överklagande direkt.Tänk på att anspråk som gäller intäktsgenerering och spårning inte är kvalificerade för Eskalera till överklagande. Det är bara blockeringsanspråk som är kvalificerade.

Tänk också på att dina alternativ för överklaganden, till exempel dra tillbaka anspråket eller utfärda en begäran om borttagning, inte ändras.

Ändringarna bör även vara till förmån för kanaler du hanterar, eftersom det nu finns snabbare lösningsalternativ för anspråk de vill bestrida.

Ändringarna börjar gälla den 18 juli 2022. Ändringarna gäller endast bestridanden och överklaganden som skickas efter detta datum. Ändringarna börjar gälla gradvis för att ge dig tid att anpassa dina arbetsflöden.

Feedback

Så här skickar du feedback om funktioner i Innehållshanteraren i Studio:

1. Logga in i innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Skicka feedback i menyn till vänster.
  3. Skriv din feedback. Ju mer detaljerat du skriver, desto mer användbart är det för oss.
    • Obs! Ta inte med känsliga uppgifter (data som bör skyddas) i din feedback. Ta till exempel inte med lösenord, kreditkortsnummer eller personliga uppgifter.
  4. Välj om du vill skicka med en skärmbild. Du kan markera uppgifter på skärmen eller ta bort känsliga uppgifter som visas.
  5. Klicka på Skicka när du är klar.

Vi läser och tar hänsyn till all feedback, men vi kan inte svara på allt.