Uutiset YouTubessa

YouTube pyrkii ohjaamaan sinut luotettavien uutislähteiden tarjoaman sisällön pariin, jotta saat tuoretta tietoa uusimmista tapahtumista. Pidämme sinut ajan tasalla nostamalla esiin luotettavia uutislähteitä YouTuben uutisominaisuuksissa, kuten Tuoreimmat uutiset ‑hyllyssä. Alta voit lukea lisää siitä, miten selvitämme uutislähteiden luotettavuuden ja nostamme niiden sisältöä esiin uutisominaisuuksissa.

Jos haluat tietää muista tavoista, joilla nostamme esiin luotettavia uutislähteitä, voit lukea lisää täältä.

Luotettavat uutislähteet

Jotta voimme nostaa esiin korkealaatuisia ja luotettavia uutislähteitä YouTuben uutisominaisuuksissa, järjestelmämme käyttävät niiden tunnistamiseen erilaisia signaaleja, kuten kanavan laatua ja sitä, miten kanava käsittelee uusia ja tärkeitä uutistapahtumia. Kanavan on myös noudatettava Google Haun ominaisuuksia koskevia käytäntöjä ja Google Uutisten sisältökäytäntöjä.

Uutisosioissa näytettävien uutislähteiden tunnistamiseen käytetään koneoppimistekniikoilla tuotettuja signaaleja. Kolmannen osapuolen arvioijat kehittävät, arvioivat ja parantavat näitä signaaleja jatkuvasti.

YouTuben uutisominaisuudet

Olemme kehittäneet useita ominaisuuksia, joiden avulla pysyt ajan tasalla uusimmista uutisista YouTubessa. Nämä ominaisuudet hyödyntävät Google Uutisten tarjoamia signaaleja tärkeiden tapahtumien ja pääuutisten tunnistamiseen.

YouTuben uutisominaisuuksien sisältö on peräisin luotettavista uutislähteistä. Esiin nostetut videot valitaan algoritmien avulla ja useiden signaalien perusteella. Näitä signaaleja ovat esimerkiksi

• paikallinen merkittävyys ja kieli
  • tärkeys uutisaiheen tai tapahtuman kannalta
  • sisällön tuoreus
  • livestriimit
  • raportointitarkoituksessa tai journalistisessa kontekstissa luodut videot
  • YouTuben tavanomaiset suositussignaalit
  • yhteys sivustoihin, joiden sisältö näkyy Google Uutisissa.

Alla luetellut YouTuben uutisominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla ja kielillä, mutta pyrimme tuomaan ne saataville laajemmin.

Etusivun Tuoreimmat uutiset ‑hylly

Jos meneillään on merkittävä uutistapahtuma, YouTuben etusivulla saatetaan näyttää Tuoreimmat uutiset ‑hylly. Merkittäviä uutistapahtumia ovat esimerkiksi suuronnettomuudet tai poliittiset mullistukset. Hylly näkyy sisäänkirjautuneille ja 18 vuotta täyttäneille käyttäjille. Jos et ole kiinnostunut hyllystä, voit piilottaa sen etusivulta.

Haun Suosituimmat uutiset ‑hylly

Jos etsit tiettyä uutisjuttua YouTubesta, saatat nähdä hakutuloksissa Pääuutiset-hyllyn. Jos kyseessä on jokin päivän pääuutisista, Pääuutiset-hyllyssä näytetään siihen liittyvää sisältöä. Pääuutiset-hylly näkyy kaikenikäisille, eikä sitä voi piilottaa.

Etusivun Pääuutiset‑hylly

Jos katsot tai haet uutisia YouTubesta usein, saatat nähdä etusivulla Pääuutiset-hyllyn. Pääuutiset-hyllyssä on päivän tärkeimpiin uutisiin liittyvää sisältöä. Tämä hylly näkyy kaikenikäisille sisäänkirjautuneille käyttäjille.

YouTube.com/news

Youtube.com/news-sivulle nostetaan esiin päivän tärkeimpiä uutisjuttuja ja ‑videoita. Osoitteessa youtube.com/news saatetaan myös kokeilla uusia ominaisuuksia. Sinulle saatetaan esimerkiksi näyttää sisältöä erilaisista uutislähteistä ja eri muodoissa.

Haun Uutisseuranta‑tietopaneeli

Kun etsit merkittävää uutistapahtumaa, saatat nähdä tietopaneelin, jossa nostetaan esiin tapahtumaa seuraavaa uutisointia eri uutislähteistä. Tietopaneelissa on myös linkki uutissivustolle, josta voit helposti lukea koko uutistapahtumaa käsittelevän artikkelin. Uutissivustojen on oltava yhdistettyjä YouTube-kanavaan, joka täyttää edellä mainitut kelpoisuusehdot.

Uutisten katselusivu

Uutisten katselusivulle kootaan luotetuista ja monipuolisista YouTube-lähteistä peräisin olevia uutisjuttuja, jotta katsojat voivat tutustua uutiseen eri näkökulmista.

Katselusivulla näkyy uutisia eri muodoissa:

• Uusimmat päivitykset: viimeisin uutisjuttuun liittyvä videomateriaali
  • Selitykset ja kommentaarit: lisäkontekstia uutisaiheeseen liittyen
  • Suorat uutislähetykset: livestriimejä senhetkisestä tilanteesta
  • Shorts: nopeita tilannepäivityksiä uutiseen liittyen

Tietyn uutisjutun katselusivulle pääsee klikkaamalla sanomalehtikuvakkeen sisältävää videota YouTuben etu- tai uutissivulta tai hakutuloksista.

Huom. Tämä esimerkkinäyttö on vain havainnollistamista varten.

Palautteen lähettäminen

Jos haluat lähettää palautetta tai ehdotuksia liittyen YouTuben uutisominaisuuksiin, valitse jompikumpi vaihtoehto:

• Lähetä palautetta paneelin kohdasta Lisää ".
  • Lähetä palautetta käyttämällä profiilikuvasi alla olevaa valikkoa.