Visa Content ID-anspråk från tredje part

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio. Kontakta YouTubes program för partneransvariga för att få åtkomst.

Om en kanal som är länkad till Innehållshanteraren laddar upp en video med material från tredje part kan det hända att den får ett Content ID-anspråk. Du kan se videor med Content ID-anspråk från tredje part i Innehållshanteraren i Studio eller i rapporten Videor.

Tips! Om du vill få en avisering när en av dina kanaler får ett Content ID-anspråk från tredje part öppnar du Inställningar följt av Översikt och konfigurerar en avisering om anspråk från tredje part.

Visa anspråk från tredje part i Innehållshanteraren i Studio

Så här visar du Content ID-anspråk från tredje part i Innehållshanteraren i Studio:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Klicka på filterfältet följt av Upphovsrättsanspråk.

Visa anspråk från tredje part i rapporten Videor

Rapporten Videor visar information om videor som har laddats upp på kanaler som är länkade till din innehållshanterare, inklusive om någon tredje part har gjort anspråk på en video. Så här hittar du informationen om anspråk i rapporten Videor:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Videor.
  4. Klicka på den version av rapporten som du vill ladda ned. En .CSV-fil laddas ned.
  5. Öppna .CSV-filen.
  6. Filtrera kolumnen claimed_by_another_owner till Ja för att visa videor med Content ID-anspråk från tredje part.
Tips! Du kan få mer information om anspråken genom att kopiera och klistra in video-id:n i sökfältet i Innehållshanteraren.

Kom ihåg:

När en kanal som är länkad till din innehållshanterare laddar upp en video som får ett upphovsrättsanspråk:

• Anspråk från första part (uppladdaranspråk) förblir aktiva tills de stängs manuellt av uppladdaren eller stängs genom att videon tas bort.
  • Matchningspolicyer som är kopplade till anspråket tillämpas inte förrän Content ID-anspråket från tredje part är löst (förutom blockeringspolicyer för geografisk avgränsning som uppladdaren har konfigurerat före anspråket från tredje part).

När du gör anspråk på en video som har laddats upp av en annan kanal:

• Anspråk från första part (uppladdaranspråk) förblir aktiva tills de stängs manuellt av uppladdaren eller stängs genom att videon tas bort. Det är dock bara vissa av uppladdarens videor som kan generera intäkter, till exempel videor som är kvalificerade för intäktsdelning.

Obs! På sidan Videor kan du se en videos status för intäktsgenerering.