Se Content ID-krav fra tredjeparter

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.

Hvis en kanal tilknyttet innholdsbehandlingen din laster opp en video som inneholder tredjepartsmateriale, kan det resultere i et Content ID-krav. Du finner videoer med Content ID-krav fra tredjeparter i Studio-innholdsbehandlingen eller i videorapporten din.

Tips: For å bli varslet på e-post når en av kanalene dine mottar Content ID-krav fra tredjeparter, gå til Innstillinger etterfulgt av Oversikt. Der kan du velge å bli varslet om tredjepartskrav.

Se tredjepartskrav i Studio-innholdsbehandlingen

Slik ser du Content ID-krav fra tredjeparter i Studio-innholdsbehandlingen:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Videoer på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen etterfulgt av Opphavsrettskrav.

Se tredjepartskrav i videorapporten

I videorapporten ser du informasjon om videoene som er lastet opp på kanaler knyttet til innholdsbehandlingen din, samt om en tredjepart har gjort krav på en video. Slik finner du denne informasjonen i videorapporten:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Rapporter på menyen til venstre.
  3. Klikk på Videoer-fanen.
  4. Klikk på versjonen av rapporten du vil laste ned. En CSV-fil lastes ned.
  5. Åpne CSV-filen.
  6. Filtrer kolonnen «claimed_by_another_owner» som «Ja» for å se videoene med Content ID-krav fra tredjeparter.
Tips: Ønsker du mer informasjon om disse kravene, kan du kopiere og lime inn video-ID-ene i søkefeltet i innholdsbehandlingen.

Merk:

Når en kanal tilknyttet innholdsbehandlingen din laster opp en video som mottar et opphavsrettskrav, skjer følgende:

• Eventuelle krav fra førsteparter («opplasterkrav») forblir aktive med mindre opplasteren lukker dem eller videoen blir slettet.
  • Samsvarsreglene knyttet til kravet tas ikke i bruk før Content ID-kravet fra tredjeparten er løst (med unntak av eventuelle blokkeringsregler for geogjerder opplasteren anga før kravet ble fremsatt av tredjeparten).

Når du gjør krav på en video som er lastet opp av en annen kanal, skjer følgende:

• Eventuelle krav fra førsteparter («opplasterkrav») forblir aktive med mindre opplasteren lukker dem eller videoen blir slettet. Det er imidlertid bare enkelte videoer opplasteren kan tjene penger på, for eksempel videoer som er kvalifisert for inntektsdeling for coverlåtvideoer.

Merk: Du kan se videoers status for inntektsgenerering på Videoer-siden.