Kolmannen osapuolen Content ID ‑vaatimusten tarkistaminen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Jos Content Manager ‑tiliisi linkitetylle kanavalle ladataan video, joka sisältää kolmannen osapuolen materiaalia, seurauksena voi olla Content ID ‑vaatimus. Studio Content Managerista tai Videot-raportista näet videot, joista on tehty Content ID ‑vaatimus.

Vinkki: Jos haluat ilmoituksen, kun jokin kanavistasi saa kolmannen osapuolen Content ID ‐vaatimuksen, valitse Asetukset ja sitten Yleiskatsaus ja ota käyttöön kolmannen osapuolen vaatimusten ilmoitukset.

Kolmannen osapuolen vaatimusten tarkastelu Studio Content Managerissa

Voit tarkastella kolmannen osapuolen Content ID ‐vaatimuksia Studio Content Managerissa seuraavasti:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Videot .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Tekijänoikeusvaatimukset.

Kolmannen osapuolen vaatimusten tarkastelu Videot-raportista

Videot-raportissa on tietoja Content Manager ‐tiliisi linkitettyjen kanavien lataamista videoista, mukaan lukien tieto siitä, onko jokin kolmas osapuoli tehnyt jostakin videosta vaatimuksen. Voit tarkastella tietoja Videot-raportista seuraavasti:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit .
  3. Klikkaa Videot-välilehteä.
  4. Klikkaa raportin versiota, jonka haluat ladata. CSV-tiedosto latautuu.
  5. Avaa CSV-tiedosto.
  6. Näet videot, joihin kohdistuu kolmannen osapuolen Content ID -vaatimuksia, valitsemalla sarakkeen claimed_by_another_owner suodattimeksi Yes.
Vinkki: Jos haluat lisätietoja vaatimuksista, voit kopioida ja liittää videotunnukset Content Managerin hakukenttään.

Hyvä muistaa

Kun Content Manager ‑tiliisi linkitetylle kanavalle ladataan video, josta tehdään tekijänoikeusvaatimus:

• ensimmäisen osapuolen vaatimukset ("lataajan vaatimukset") pysyvät aktiivisina, ellei lataaja sulje niitä manuaalisesti tai elleivät ne sulkeudu videon poistamisen vuoksi
  • vaatimukseen liittyviä osumakäytäntöjä sovelletaan vasta, kun kolmannen osapuolen Content ID ‐vaatimus on ratkaistu (lukuun ottamatta mahdollisia aluerajauksen estokäytäntöjä, jotka lataaja on asettanut ennen kolmannen osapuolen vaatimusta).

Kun teet vaatimuksen toisen kanavan lataamasta videosta:

• ensimmäisen osapuolen vaatimukset ("lataajan vaatimukset") pysyvät aktiivisina, ellei lataaja sulje niitä manuaalisesti tai elleivät ne sulkeudu videon poistamisen vuoksi. Lataaja voi kuitenkin kaupallistaa vain tiettyjä videoita, kuten videoita, jotka täyttävät cover-videoiden tulojen jakamisen edellytykset.

Huom. Näet videon kaupallistamisen tilan Videot-sivulta.