YouTube-programmet Utmerkelser for skapere

Vi bruker YouTube-programmet Utmerkelser for skapere til å anerkjenne den eksepsjonelle innsatsen skaperne våre legger i å utvikle kanalene sine og bygge opp fellesskap på en ansvarlig måte. For å kunne motta en utmerkelse må skaperne oppfylle kvalifikasjonskriteriene og overholde retningslinjene våre.

YouTube-programmet Utmerkelser for skapere

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Finn ut om kanalen din er kvalifisert for en utmerkelse – og hent en innløsingskode hvis den er det:

Få en utmerkelse fra YouTube

Kvalifikasjonskriterier

For å være kvalifisert for Utmerkelser for skapere må du innfri kravene nedenfor.

• Du må ha nådd en milepæl for antall abonnenter:
    • Sølv: når du har 100 000 abonnenter
    • Gull: når du har 1 000 000 abonnenter
    • Diamant: når du har 10 000 000 abonnenter
    • Rød diamant: når du har 100 000 000 abonnenter
  • Kanalen din må være aktiv (ha opplastinger fra de siste seks månedene).
  • Du har ingen aktive advarsler om brudd på retningslinjene for brukere, og du har heller ikke mottatt noen i løpet av de siste 365 dagene.
  • Du må overholde vilkårene for bruk av YouTube.
  • Du kan ikke være suspendert fra YouTubes partnerprogram.
  • Kanalen din kan ikke være sagt opp eller tilknyttet en konto som er sagt opp.
  • Du kan ikke ha innhold som er villedende, minner om nettsøppel eller har til hensikt å svindle folk.
  • Hovedinnholdet ditt må være originalt. Det kan hende at kanaler som har hovedfokus på samlinger, mikser eller utvalgte videoer, eller som i stor grad bruker andres opphavsrettsbeskyttede innhold eller karakterer, ikke er kvalifisert for dette programmet.

Du trenger ikke å være med i YouTubes partnerprogram (YPP) for å være kvalifisert. YouTube deler ut utmerkelser til skapere etter eget skjønn. Vi gjennomgår hver enkelt kanal nøye for å passe på at kriteriene oppfylles.

Utmerkelser for skapere er bare til personlig bruk og kan ikke selges eller distribueres til andre enn de som inngår i kanalteamet ditt. Hvis du bryter disse retningslinjene, kan det bli iverksatt disiplinære tiltak.

Dette kan blant annet innebære at

• utmerkelsen trekkes tilbake
  • du ikke kan motta utmerkelser i fremtiden
  • YouTube- eller Google-kontoen din kan bli sagt opp
Ta en titt på de vanlige spørsmålene om YouTube-programmet Utmerkelser for skapere hvis du vil ha mer informasjon.

Tilgjengelighet i forskjellige land/regioner

Utmerkelser for YouTube-skapere kan ikke sendes til følgende land/regioner:

• Belarus
  • Cuba
  • Iran
  • Nord-Korea
  • Russland
  • Somalia
  • Sudan
  • Syria
  • Ukraina

Løs inn en YouTube-utmerkelse

Når du har oppfylt kriteriene for utmerkelser, sender vi deg en innløsingskode. Følg denne fremgangsmåten for å løse inn utmerkelsen:

1. Finn og kopier innløsingskoden vi har sendt deg.
    1. Hvis du ikke finner innløsingskoden, kan du gå til den interaktive kvalifikasjonssjekken for å hente koden.
  2. Gå til Utmerkelser for skapere-nettstedet, og skriv inn koden.
  3. Skriv inn fraktinformasjonen din, og beskriv hvordan du vil at kanalnavnet ditt skal vises på utmerkelsen.
  4. Velg «Bestill nå» for å løse inn utmerkelsen.

Hvis du befinner deg i Brasil eller India, må du oppgi tilleggsinformasjon når du skal løse inn utmerkelsen, for eksempel skatte-ID-nummer. Denne informasjonen kreves av de relevante tollinstansene.

Frakt og levering

Når du har sendt inn fraktinformasjonen og løst inn utmerkelsen, leverer vi den til deg i løpet av ca. 2–3 uker. Bestillinger som legges inn etter 1. juni 2023, kan spores her. Merk deg følgende angående forsendelsen:

• Du må bruke fullt juridisk navn når du sender inn fraktinformasjonen. Det er spesielt nyttig hvis du må hente utmerkelsen på et toll- eller postkontor.
  • Så snart utmerkelsen er sendt, mottar du en automatisk e-post fra fraktselskapet med et sporingsnummer. Registrer deg for sporingsvarsler, slik at du er sikker på at utmerkelsen kommer frem.
  • Du er selv ansvarlig for å svare hvis fraktselskapet trenger mer dokumentasjon eller informasjon fra deg. Dette kan gjøre det enklere å få utmerkelsen gjennom tollen eller hjem til deg.
  • Du er selv ansvarlig for å betale toll og/eller avgifter som kreves i bestemte land eller regioner. Av juridiske årsaker kan ikke YouTube dekke disse kostnadene. Disse landene omfatter blant annet Armenia, Aserbajdsjan, Belarus, Kambodsja, Kirgisistan, Russland, Ukraina og Usbekistan.
  • Hvis du ikke svarer på henvendelser fra fraktselskapet, kan utmerkelsen returneres eller gå tapt. I slike tilfeller kan det hende du må kjøpe en erstatning hvis du fortsatt ønsker å motta utmerkelsen.
  • Når utmerkelsen er mottatt, har du 7 dager på deg til å rapportere eventuelle skader til Society Awards. Det gjør du ved å sende inn dette skjemaet. Du må sende inn bilder av utmerkelsen og esken, så ta vare på all emballasjen. Da har du også mulighet til å returnere utmerkelsen til leverandøren, slik at du kan få en erstatning. Merk at en kostnadsfri erstatning bare utstedes når den opprinnelige utmerkelsen er returnert og undersøkt.

Hvis du har problemer eller spørsmål knyttet til frakt, kan du kontakte produksjonsteamet her.
Ta en titt på de vanlige spørsmålene om YouTube-programmet Utmerkelser for skapere hvis du vil ha mer informasjon.