Musik i den här videon

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

När du tittar på en video som innehåller musik kan det finnas ett avsnitt i videobeskrivningen som heter Musik. I avsnittet finns information om musiken i videon, till exempel låt- och artistnamn.

YouTube lägger automatiskt till den här informationen i vissa videor när

I avsnittet Musik kan det finnas länkar till musikvideor eller annat officiellt innehåll, så att du kan upptäcka låtar och artister som du inte har hört förut.

Vanliga frågor

Varför saknas viss information i avsnittet Musik?

Om avsnittet Musik saknar information eller innehåller fel kan du kontakta ditt skivbolag eller din distributör. De kan skicka en metadatauppdatering med rätt information till oss.

Vi arbetar kontinuerligt med våra partner i musikbranschen för att lägga till fler uppgifter och förbättra kvaliteten och korrektheten på informationen vi har.

För videor som innehåller många låtar visas information om de första tio låtarna under avsnittet Musik.

Vad händer om jag hör min låt i en video men inte ser avsnittet Musik?

Det kan finnas flera anledningar till att avsnittet Musik inte visas, till exempel:

• YouTube har inte tillräckligt mycket uppgifter från upphovsrättsinnehavaren.
  • Din musik har inte identifierats än.
  • Anspråket på videon gjordes nyligen och informationen har inte hunnit visas än.
  • Videon har markerats som avsedd för barn.
Arbetar du med ett skivbolag, en musikutgivare eller en upphovsrättsorganisation som hanterar upphovsrättsfrågor åt dig? Du kan kontakta dem för att få veta vilka uppgifter som har skickats till YouTube. Informationen bör innefatta identifierare som ISRC, ISWC, streckkodsnummer och ISNI.

Vad händer om min låt omnämns men låtens medverkande eller skivomslag är fel?

Om du är en musikartist eller låtskrivare och din låt har identifierats med inkorrekt eller ofullständig information bör du se till att dina låtar är registrerade hos ISNI-myndigheten. Registreringen kan hjälpa oss att bekräfta att vi har rätt uppgifter för att representera dig och din musik.

Arbetar du med ett skivbolag, en musikutgivare eller en upphovsrättsorganisation som hanterar upphovsrättsfrågor åt dig? Du kan kontakta dem för att få veta vilka uppgifter som har skickats till YouTube. Informationen bör innefatta identifierare som ISRC, ISWC, streckkodsnummer och ISNI. Skivbolag eller distributörer kan skicka omslagsbildfiler till oss tillsammans med uppdaterad metadata.