Musik i den här videon

Beskrivningen av en video som innehåller musik kan innehålla information om låten eller låtarna i videon. YouTube lägger automatiskt till den här informationen i vissa videor när videon har identifierats och ett anspråk har gjorts på den av musikrättighetsinnehavare via YouTubes verktyg för rättighetshantering, inklusive Content ID. Denna information länkar vanligtvis till en musikvideo eller annat officiellt innehåll för varje låt, för att hjälpa dig att upptäcka låtar och artister som du inte har hört förut.

Why some videos include song information in video descriptions

Vad betyder Licensierad till YouTube av?

De aktörer som är angivna i fältet Licensierad till YouTube av är de musikrättighetsinnehavare som har kommit överens med YouTube om att låta YouTube använda identifierad musik i officiella och användargenererade videor. De får en andel av de intäkter som videorna tjänar på plattformen. Om du till exempel ser en annons på en video som innehåller musik och har information i avsnittet Musik i den här videon, får skivbolagen och utgivarna som anges under Licensierad till YouTube av en del av intäkterna som annonsen genererar. Användarna är fortfarande bundna av YouTubes användarvillkor.

Ibland kan ett stort antal aktörer dela på intäkterna för en enda låt. Förutom skivbolag och utgivare vars namn du kanske känner igen kan du se att vissa låtar är licensierade till YouTube av ett antal musikupphovsrättsorganisationer. Detta hänvisar till organisationer som samlar in royalties på uppdrag av sina medlemmar – låtskrivare och utgivare – runt om i världen. Precis som med enskilda musikutgivare har YouTube licensavtal med dessa aktörer och delar inkomster med dem för videor de gör anspråk på. Läs mer

Varför saknas viss information i avsnittet Musik i den här videon?

Vi lägger bara in musikinformation på videons visningssida när vi är övertygade om att vi har uppgifter som är korrekta och av hög kvalitet. Vi jobbar kontinuerligt med våra partner i musikbranschen för att lägga till fler uppgifter och förbättra informationen vi har.

Du kanske också märker att endast information om de första tio låtarna kommer att visas i videor som har många låtar.

Vad händer om jag hör min låt i en video, men inte ser avsnittet Musik i den här videon?

Det finns flera olika anledningar till att Musik i den här videon kanske inte visas. Det kan bero på att musiken ännu inte har identifierats, att vi inte har fått tillräckligt mycket uppgifter från skivbolaget eller låtens publiceringspartner för att visa användbar information, eller att man endast nyligen har gjort anspråk på videon. Om du arbetar med ett skivbolag, en musikutgivare och/eller samlingsorganisation som distribuerar innehåll och/eller använder Content ID åt dig, kan du kontakta dem för mer information.

Vad händer om min låt är listad, men informationen är fel?

Om du är en inspelningsartist och/eller låtskrivare och ser att din låt har identifierats med felaktig eller ofullständig information finns det några saker du kan göra:
  • Skicka feedback med vårt feedbackformulär för att hjälpa oss för att förbättra den här funktionen och vår datakvalitetsprocess.
  • Se till att du och dina låtar är registrerade hos ISNI-myndigheten, vilket hjälper oss att bekräfta att vi har rätt uppgifter för att representera dig och din musik.

Dessutom kan du kontakta ditt skivbolag, utgivare och/eller samlingsorganisation för att se till att de ger YouTube fullständig och korrekt information, inklusive identifierare som ISRC, ISWC, UPC och ISNI. Denna typ av information är avgörande för förbättringar av funktionen i framtiden.