Musik i denne video

Når du ser en video, der indeholder musik, er der muligvis en sektion i videobeskrivelsen, som hedder "Musik i denne video". I denne sektion kan du finde oplysninger om musikken i videoen, f.eks. navnene på sange og kunstnere.

YouTube føjer automatisk disse oplysninger til nogle videoer, når der bliver gjort krav på dem via et af YouTubes værktøjer til administration af ophavsret, f.eks. Content ID.

I sektionen "Musik i denne video" kan der være links til musikvideoer eller andet officielt indhold, så du nemmere kan finde sange og kunstnere, du ikke har lyttet til før.

Why some videos include song information in video descriptions

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder "Licenseret til YouTube af"?

Navnene ud for teksten "Licenseret til YouTube af" er ejerne af ophavsretten, som har indgået aftale med YouTube om at tillade, at identificeret musik kan bruges i videoer. I kraft af denne licensaftale får ejerne af ophavsretten også del i indtægterne fra de pågældende videoer på YouTube.

Hvis der for eksempel vises en annonce på en video, der indeholder musik, så får ejerne af ophavsret, som står angivet ud for "Licenseret til YouTube af", en del af de indtægter, som annoncen genererer, i henhold til YouTubes servicevilkår.

Nogle gange kan der være mange ejere af ophavsret, som deler indtægterne fra en enkelt sang. Det kan være pladeselskaber eller musikudgivere, hvis navne du måske genkender, eller "selskaber til forvaltning af musikrettigheder" og "forvaltningsorganisationer". Disse organisationer opkræver royalties på vegne af de ejere af ophavsret, som er medlemmer af organisationerne. YouTube har licensaftaler med disse organisationer og deler indtægterne fra videoer, som de gør krav på, med dem. Få flere oplysninger.

Hvorfor mangler der oplysninger i "Musik i denne video"?

Der vises kun oplysninger i sektionen "Musik i denne video", når det er muligt at skaffe nøjagtige data af høj kvalitet. I samarbejde med vores partnere i musikbranchen arbejder vi konstant på at tilføje flere data og forbedre kvaliteten og nøjagtigheden af de oplysninger, vi har.

Videoer, der indeholder mange sange, vil have oplysninger om de første ti sange i sektionen "Musik i denne video”.

Hvad hvis jeg hører min sang i en video, men ikke kan se oplysninger om "Musik i denne video"?

Der kan være flere grunde til, at "Musik i denne video" ikke vises:

• YouTube har ikke tilstrækkelige data fra ejeren af ophavsretten.
  • Din musik er ikke blevet identificeret endnu.
  • Der blev først for nylig gjort krav på videoen, og oplysningerne bliver derfor ikke vist endnu.
Arbejder du sammen med et pladeselskab, en musikudgiver eller en forvaltningsorganisation, som administrerer ophavsret på dine vegne? Det kan være en god idé at kontakte dem for at bekræfte, hvilke oplysninger der er blevet sendt til YouTube. Disse oplysninger kan omfatte id'er som ISRC'er, ISWC'er, UPC'er og ISNI'er.

Hvad hvis min sang er angivet, men dataene er forkerte?

Hvis du er musiker eller sangskriver, og din sang er blevet identificeret med forkerte eller ufuldstændige oplysninger, kan du:
  • Sende os feedback via vores feedbackformular for at hjælpe os med at forbedre vores datakvalitet.
  • Sørge for, at du og dine sange er registreret hos ISNI. Det hjælper os med at bekræfte, at vi har de bedste data til at repræsentere dig og din musik.
Arbejder du sammen med et pladeselskab, en musikudgiver eller en forvaltningsorganisation, som administrerer ophavsret på dine vegne? Det kan være en god idé at kontakte dem for at bekræfte, hvilke oplysninger der er blevet sendt til YouTube. Disse oplysninger kan omfatte id'er som ISRC'er, ISWC'er, UPC'er og ISNI'er.