Brug Copyright Match Tool

Copyright Match Tool kan automatisk identificere videoer, der er matches eller potentielle matches til andre videoer på YouTube. Når der bliver fundet et match, kan du gennemgå det i YouTube Studio og vælge, hvad du vil foretage dig.

Sådan fungerer det

Kommer snart for alle YouTube-brugere: Copyright Match Tool bliver snart tilgængeligt for alle YouTube-brugere, der har indsendt en gyldig anmodning om fjernelse på grund af ophavsret. Når din anmodning om fjernelse er blevet godkendt, begynder Copyright Match Tool at scanne YouTube-uploads for potentielle match til de videoer, du har rapporteret i din anmodning. Vi viser dig disse potentielle matches, så du kan beslutte, hvad du vil gøre.

For partnere i YouTubes partnerprogram (YPP) eller for kanaler, der har udfyldt denne formular og vist, at de har brug for et avanceret værktøj til administration af rettigheder, scanner Copyright Match Tool for fuldstændige genuploads af deres videoer på andre YouTube-kanaler. Værktøjet scanner videoer, som bliver uploadet efter din, så det er vigtigt, at du er den første, der uploader indholdet til YouTube.

Misbrug af Copyright Match Tool kan medføre mistet adgang til funktioner eller lukning af din YouTube-konto eller dit partnerskab. Misbrug omfatter bevidst eller gentagen misbrug af processen til fjernelse på grund af ophavsret eller forsøg på sondering eller reverse engineering af matchsystemet.

Gennemgå og reager på matches

Før du gennemgår dine matches, skal du huske på, at bare fordi vi har fundet en matchende video, betyder det ikke nødvendigvis, at den krænker din ophavsret. Det er dit ansvar at gennemgå hver matchende video og overveje, om rimelig brug, reel optræden eller en lignende undtagelse til ophavsretslig beskyttelse er gældende.

Sådan gennemgår og reagerer du på matches til dine videoer:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Ophavsret  i menuen til venstre.
  3. Klik på fanen Matches.
  4. Gennemgå de matchende videoer. Du kan vælge et filter for at finde videoer efter antal visninger (Visninger i alt) eller kanaler efter antal abonnenter (Abonnenter).
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for den video, du vil handle på. Vælg, hvilken handling du vil foretage:
    • ARKIVÉR Denne valgmulighed fjerner matchet fra fanen Matches. Den matchende video slettes eller påvirkes ikke. Arkiverede matches vises på fanen Arkiv.
    • ANMOD OM FJERNELSE: Denne valgmulighed åbner vores webformular til fjernelse, så du kan indsende en anmodning om fjernelse for den matchende video. Når du har indsendt din anmodning, kan du følge dine fjernelser på fanen Anmodninger om fjernelse.
    • KONTAKT KANAL: Med denne mulighed kan du sende en forhåndsskrevet mail til uploaderen af den matchende video. Du kan finde de mails, du tidligere har sendt, på fanen Meddelelser.

Sådan gennemgår og reagerer du på potentielle matches til videoer, der er blevet fjernet som følge af en anmodning om fjernelse:

1. Klik på fanen Anmodninger om fjernelse.
  2. I kolonnen Find matches kan du finde potentielle matches, der ikke automatisk blev forhindret i at blive uploadet igen, fordi de ikke var kopier.
  3. Klik på en række. Rækken udvides, så du kan se flere oplysninger om videoen.
  4. Klik på SE MATCHES. Fanen Matches åbnes og filtreres, så den viser de potentielle matches.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for den video, du vil handle på. Vælg, hvilken handling du vil foretage:
    • ARKIVÉR Denne valgmulighed fjerner matchet fra fanen Matches. Den matchende video slettes eller påvirkes ikke. Arkiverede matches vises på fanen Arkiv.
    • ANMOD OM FJERNELSE: Denne valgmulighed åbner vores webformular til fjernelse, så du kan indsende en anmodning om fjernelse for den matchende video. Efter indsendelsen kan du se de videoer, du har anmodet om at få fjernet, på fanen Anmodninger om fjernelse.
    • KONTAKT KANAL: Med denne mulighed kan du sende en forhåndsskrevet mail til uploaderen af den matchende video. Du kan finde de mails, du tidligere har sendt, på fanen Meddelelser.
Tjek fanen Matches ofte for at holde dig opdateret om nye matches, som Copyright Match Tool har fundet. Du får også klokkenotifikationer på din kanalside, så du kan se, når der bliver fundet et match.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der, hvis jeg ikke vil foretage mig noget med et match?

Du behøver ikke foretage dig noget med hvert eneste match. Du kan bare arkivere et match, så fjernes det fra fanen Matches. Vi viser kun hvert match én gang, så hvis du arkiverer det, vises det ikke på fanen Matches igen.

Jeg fandt en video på YouTube, der matcher mit indhold, men som ikke er på fanen Matches. Hvorfor er den ikke blevet registreret?

Copyright Match Tool er beregnet til at finde indhold, der helt eller næsten helt matcher dine videoer. Hvis en person har brugt et lille klip af din video, er det muligvis ikke blevet registreret. Hvis du har kendskab til et genupload af en af dine videoer, som du gerne vil have fjernet, kan du altid rapportere det via webformularen til fjernelse på grund af ophavsret.

Hvorfor er alle mine videoer ikke kvalificerede til matchning?

Der kan være flere forskellige grunde til, at vi ikke scanner efter match til dine uploads:
  • Du var ikke den første, der uploadede videoen til YouTube
  • Videoen er allerede beskyttet af Content ID
  • Videoen har et Content ID-krav

Jeg er musiker. Kan jeg bruge dette værktøj til at finde genuploads af mine sange?

Formålet med Copyright Match Tool er at finde videoer på YouTube, der er fuldstændige eller næsten fuldstændige matches til dine videoer, så du kan gennemgå dem. Copyright Match Tool kan finde genuploads, hvor lyden er blevet erstattet eller eftersynkroniseret.

Hvis en person har brugt en del af din video (f.eks. kun lyden), vises den ikke i værktøjet. Hvis du har kendskab til et genupload af dit indhold, som du gerne vil have fjernet, kan du altid rapportere det ved hjælp af vores webformular.

Hvorfor fjerner I ikke automatisk videoer, der matcher mine?

Det er op til ophavsretsejerne at fortælle os om uautoriseret brug af deres indhold på YouTube. Vi kan kun se, hvem der først har uploadet en video, ikke hvem der ejer den eller har tilladelse til at uploade den.

Mange youtubere giver andre kanaler tilladelse til at uploade deres videoer. I nogle tilfælde indgår youtubere licensaftaler efter genupload, eller de samarbejder om videoer og uploader kopier til flere kanaler.

Derudover er det heller ikke al brug af dit indhold, der nødvendigvis krænker din ophavsret. Rimelig brug og offentligt eje er et par eksempler på, hvornår et genupload af dit indhold kan være gyldigt.

For at skabe balance mellem rettighederne for uploaderne og de oprindelige ejere af ophavsretten forsøger Copyright Match Tool at give youtubere oplysninger om genuploads. Derefter giver Copyright Match Tool dem mulighed for at beslutte, hvad de vil foretage sig, efter at de har gennemgået matchet nøje.

Jeg har anmodet om at få fjernet flere videoer på en kanal. Hvorfor er den ikke blevet lukket?

Vi har en række sikkerhedsforanstaltninger, der har til formål at forebygge misbrug af proceduren for fjernelse på grund af ophavsret. Vores system sikrer, at kanaler, der modtager strafklip for at krænke ophavsretten, har mulighed for at gøre noget ved dem før en eventuel lukning.

Hvis du indsender mange anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret henvendt til en kanal, der stadig er i brug, er det sandsynligvis en af disse mekanismer, der gør sig gældende. Når vi håndhæver vores politikker, tager vi højde for, hvor mange anmodninger om fjernelse vi har modtaget for en kanal. Hvis du bliver ved med at finde indhold, kan du indsende en anmodning om fjernelse.

Kan jeg rapportere en hel kanal?

Hvis nogen bruger en anden persons personlige oplysninger til at narre folk til at tro, at de er en anden på YouTube, betragter vi det som personefterligning.

Hvis du mener, at du er blevet udsat for personefterligning, skal du rapportere det ved hjælp af vores webformular vedrørende personefterligning. Hvis disse kriterier ikke gør sig gældende, kan du bruge vores webformular til fjernelse på grund af ophavsret til at rapportere videoer, som efter din opfattelse krænker din ophavsret.

Hvordan får jeg adgang til Copyright Match Tool?

Kommer snart for alle YouTube-brugere: Copyright Match Tool bliver snart tilgængeligt for alle YouTube-brugere, der har indsendt en gyldig anmodning om fjernelse på grund af ophavsret. Når din anmodning om fjernelse er blevet godkendt, begynder Copyright Match Tool at scanne YouTube-uploads for potentielle matches til de videoer, du har rapporteret i din anmodning. Vi viser dig disse potentielle matches, så du kan beslutte, hvad du vil gøre.

Copyright Match Tool er også tilgængeligt for alle kanaler, der har udfyldt denne formular og vist, at de har brug for et avanceret værktøj til administration af rettigheder. Kanaler, der er med i YouTubes partnerprogram (YPP), har adgang til værktøjet på siden Ophavsret i YouTube Studio.