Verifiera din identitet eller dina betalningsuppgifter

För vissa aktiviteter på Google-kontot, till exempel registreringar för Googles produkter eller tjänster, transaktioner eller ändringar av betalningsmetod, kan du behöva verifiera din identitet eller äganderätt för den använda betalningsmetoden.
Tips! Följ dessa anvisningar för att verifiera din identitet i Google Pay-appen.

Om verifiering

Varför vi kan komma att be dig om verifiering
  • För att verifiera att dina uppgifter är korrekta när du öppnar specifikt innehåll.
  • För att verifiera din identitet när du slutför en transaktion med Google.
  • För att vi hittar ovanlig aktivitet eller ovanliga transaktioner.
  • För att vi behöver mer information av juridiska skäl.

Viktigt! Om vi ber dig att verifiera ditt konto avbryts alla väntande transaktioner. Väntande debiteringar på ditt kontoutdrag försvinner inom 14 arbetsdagar.

Vilka uppgifter du kan bli ombedd att uppge

Du kan bli ombedd att verifiera betalningsmetoderna för att slutföra verifieringen. I så fall kan du begära en verifieringskod.

Du kan också behöva uppge:

• juridiskt namn
  • namnet som används i betalningsprofilen
  • adress
  • födelsedatum
  • en bild av din nationella id-handling
  • adressbevis
  • en bild på betalningsmetoden.
Så här använder vi dina uppgifter

Google använder uppgifterna du uppger för att

• verifiera din identitet eller betalningsmetod
  • skydda mot bedrägeri och otillåten användning
  • förbättra verifieringstjänster för Googles produkter.

Dina verifierade uppgifter, som namn och adress, lagras i Google-kontot. Du kan hantera dina verifierade uppgifter på payments.google.com.

Uppgifterna du anger behandlas i enlighet med Googles integritetspolicy och integritetsmeddelandet för Google Payments där så är tillämpligt.

Så här slutför du verifieringen

Du kan behöva skicka in dokument eller begära en kod för att verifiera dina uppgifter. Vissa verifieringsmetoder är kanske inte tillgängliga. Det beror på vilken produkt eller aktivitet du vill slutföra verifiering för.

1. Besök payments.google.com.
  2. Logga in på ditt konto.
  3. Klicka på Aviseringar Alert följt av Verifiera längst upp till höger.
  4. Klicka på Verifiera bredvid kortet som behöver verifieras.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för din verifieringsmetod.
  6. Upprepa stegen ovan för varje betalningsmetod som måste verifieras.

Verifieringsmetoder

Du blir ombedd att använda en av följande metoder för att verifieringen ska slutföras.

Begär en verifieringskod
  1. Klicka på Hämta kod.
  2. Öppna webbplatsen för betalningsmetodens utfärdare och logga in på kontot.
  3. På kontoutdraget ser du en tillfällig debitering som heter GOOGLE och är på mindre än 1,95 USD. Verifieringskoden är de sista sex siffrorna.
    • Beloppet på den tillfälliga debiteringen varierar efter valutatyp.
    • Du bör få koden direkt, men det kan ta upp till sju dagar.
    • Tips! Debiteringen eller reservationen på ditt konto är tillfällig. Debiteringar återbetalas inom 30 dagar.
  4. Ange den sexsiffriga koden.
  5. Klicka på Verifiera.
Ladda upp dokument

Obs!

• Information som du laddar upp för den här processen används endast för identifieringssyften och hanteras enligt kraven i lokala bestämmelser.
  • Uppladdningsmetoden är inte tillgänglig för verifiering av köpet på YouTube och i Google Store.

Leta upp verifieringsbegäran för att verifiera identiteten eller betalningsmetoden. Du kan använda länken i verifieringsbegäran för att hitta en lista över godkända dokument och anvisningar.

Se till att dokumenten

• har samma fullständiga namn i alla dokument du skickar in
  • är uppdaterade och inte har förfallit
  • är läsbara.

Kontrollera att bilden du laddar upp

• visar ett dokument och inte något annat
  • är läsbar
  • är i färg och inte svartvit
  • inte är oskarp, har ljusreflexer eller är tagen i svag belysning
  • visar alla fyra hörn av det fullständiga dokumentet.

Om du anonymiserar information från dokument:

• För kontoutdrag ska du anonymisera följande:
    • Kontonumret så att bara de sista fyra siffrorna syns.
    • Saldon och överföringar. Saldon och överföringar krävs inte för verifieringssyften.
  • Du kan anonymisera information genom att rita en mörk ruta som döljer de känsliga uppgifterna innan du laddar upp dokumentet.

Tips!

• Kontrollera att namn, adress och betalningsuppgifter är aktuella på payments.google.com.
  • När du har skickat in dokumenten kan verifieringen ta några dagar.

Verifiera med ett kontoutdrag (endast Play-utvecklare)

I vissa länder eller regioner kan Google Play-utvecklare behöva verifiera sin betalningsmetod för utbetalningar med ett kontoutdrag. Dina uppladdade kontoutdrag får vara högst 180 dagar gamla.

1. Logga in på payments.google.com.
  2. Klicka på Prenumerationer och tjänster.
  3. Klicka på Hantera under Google Play-appar.
  4. Klicka på Lägg till betalningsmetod under Betalningssätt.
  5. Hitta bankkontot som du har lagt till som betalningsmetod för utbetalningar.
  6. Klicka på Verifiera.
  7. Ladda upp en kopia av ditt kontoutdrag. Du kan ladda upp en bild eller en PDF.
    • Anonymisera känsliga uppgifter från kontoutdraget men se till att nedanstående är synligt:
      • kontonumrets sista fyra siffror
      • all information om routingnummer, clearingnummer, IFSC-kod, sort code, SWIFT-kod eller liknande id.
      • BIC-koden kan ha ett annat namn beroende på var i världen du befinner dig.

Verifieringen kan ta några dagar efter att du har skickat in kontoutdraget.

Åtgärda problem med verifieringen

Åtgärda problem med verifieringskoder och tillfälliga reserverade belopp

Läs om hur du åtgärdar problem när du försöker verifiera betalningsmetoderna med en verifieringskod.

Åtgärda problem med dokumentverifiering

Så här åtgärdar du problemet:

• Om du får ett e-postmeddelande eller ett felmeddelande: Följ anvisningarna i meddelandet.
  • Om du behöver hjälp från vårt team med att lösa problemet: Vi kontaktar dig efter att vi har granskat informationen.

Verifieringen misslyckades

Om du misslyckades med verifieringen får du ett e-postmeddelande strax efter beslutet. Följ anvisningarna i e-postmeddelandet om du vill överklaga beslutet.