Bekreft identiteten din

Når du utfører visse typer transaksjoner med Google-betalingsprofilen din, må vi kanskje bekrefte identiteten din med opplysninger som navn, adresse eller fødselsdato. Det kan også hende at du må sende oss et bilde av ID-en din eller et bostedsbevis.

Slik sender du inn dokumenter

Følg veiledningen i e-posten du mottok, for å bekrefte identiteten din. Sørg for at dokumentene dine

• har samme fornavn og etternavn som i skjemaet og i profilen din
  • ikke er utløpt
  • er tydelige og leselige

Sørg for at ethvert bilde du laster opp

• er et bilde av et dokument, og ikke noe annet
  • er leselig
  • er i farger, og ikke i svart-hvitt
  • ikke er uskarpt, har gjenskinn eller er for mørkt
  • viser hele dokumentet med alle fire hjørner

Hvis du ikke finner e-posten

1. Gå til pay.google.com.
  2. Velg Varsler Alert øverst.
  3. Velg Bekreft nå.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å bekrefte identiteten din.

Hvorfor ber vi deg om å bekrefte?

Grunnen til at vi ber om bekreftelse, kan være noe av følgende:

• Vi har sett en mistenkelig transaksjon i betalingsprofilen din.
  • Vi må bekrefte informasjonen som er tilknyttet kontoen.
  • Vi trenger mer informasjon for å overholde EU-lovverket (gjelder bare kunder i Europa).

Viktig: Hvis vi ber deg om å bekrefte kontoen din, blir alle ventende transaksjoner kansellert. Utestående belastninger på kontoutskriften din skal forsvinne innen 14 virkedager.

Varsler om å bekrefte identiteten din

Hvis du får en av følgende meldinger, må du bekrefte identiteten din.

• «Transaksjonen din kan ikke fullføres. For å kunne fortsette må du fylle ut dette skjemaet og sende inn de nødvendige dokumentene.»
  • «Betalingsprofilen din er suspendert for brudd på vilkårene for bruk for Google Payments. Finn ut mer.»
  • «Betalingsprofilen din er midlertidig sperret fordi vi ikke har fått bekreftet deler av kontoinformasjonen din.»

Følg veiledningen i meldingen for å bekrefte identiteten din.

Hvordan bruker vi informasjonen?

Google bruker denne informasjonen til å bekrefte identiteten din og beskytte deg mot svindel. Personopplysningene dine og eventuelle dokumenter du sender inn, blir lagt til i betalingsprofilen din. Personopplysningene og dokumentene dine lagres på en sikker måte og behandles i samsvar med Googles personvernregler og merknaden om personvern for Google Payments der det er aktuelt. Bekreftelsesprosessen påvirker ikke kredittverdigheten eller kredittvurderingen din.

Løs problemer med bekreftelse

Hvis du mottok en e-post eller så en feilmelding da du logget på Googles betalingssenter, følger du veiledningen i meldingen for å løse problemet. Når vi har gått gjennom informasjonen din, kontakter vi deg.

Ikke bekreftet

Hvis vi ikke kunne fullføre bekreftelsen, mottar du en e-post kort tid etter avgjørelsen. For å klage på beslutningen må du følge veiledningen i e-posten.

Kontakt oss for å få mer hjelp.