Verifieer jou identiteit of betaalinligting

Vir spesifieke Google-rekeningaktiwiteite, soos aansluitings vir Google-produkte of -dienste, transaksies of betaalmetodeveranderinge, sal jy dalk jou identiteit of eienaarskap van die betrokke betaalmetode moet verifieer.
Wenk: Volg hierdie instruksies om jou identiteit in die Google Pay-app te verifieer.

Meer oor verifikasie

Hoekom ons jou dalk sal vra om te verifieer
  • Om te verifieer dat jou inligting korrek is wanneer jy toegang tot spesifieke inhoud kry.
  • Om jou identiteit te verifieer wanneer jy ’n transaksie met Google voltooi.
  • Omdat ons ongewone aktiwiteit of transaksies vind.
  • Omdat ons om wetlike of regulatiewe redes meer inligting nodig het.

Belangrik: As ons jou vra om jou rekening te verifieer, word enige hangende transaksies gekanselleer. Hangende heffings op jou bankstaat verdwyn binne 14 werksdae.

Watter inligting jy gevra kan word om te verskaf

Om verifikasie te voltooi, sal jy dalk gevra word om elke betaalmetode te verifieer. Jy kan ’n verifikasiekode versoek om dit te doen.

Jy sal dalk gevra word om die volgende te verskaf:

• Wetlike naam
  • Die naam wat op jou betalingsprofiel gebruik word
  • Adres
  • Geboortedatum
  • ’n Prent van jou regering-ID
  • ’n Bewys van adres
  • ’n Prent van jou betaalmetode
Hoe ons jou inligting gebruik

Google gebruik die inligting wat jy verskaf om:

• Jou identiteit of betaalmetode te verifieer.
  • Teen bedrog en misbruik te beskerm.
  • Verifikasiedienste vir Google-produkte te verbeter.

Jou geverifieerde inligting, soos naam en adres, word in jou Google-rekening geberg. Jy kan jou geverifieerde inligting by payments.google.com bestuur.

Indien toepaslik, word die inligting wat jy indien ingevolge Google se privaatheidsbeleid enGoogle Payments se privaatheidkennisgewing hanteer.

Hoe om verifikasie te voltooi

Jy sal dalk dokumente moet indien of ’n kode moet versoek om jou inligting te verifieer. Sekere verifikasiemetodes sal dalk nie beskikbaar wees nie na gelang van die produk of aktiwiteit wat jy wil voltooi.

1. Gaan na payments.google.com.
  2. Meld by jou rekening aan.
  3. Klik Opletberigte Alerten danVerifieer regs bo.
  4. Klik Verifieer langs die kaart wat geverifieer moet word.
  5. Volg die instruksies op die skerm vir jou verifikasiemetode.
  6. Herhaal die stappe hier bo vir elke betaalmetode wat geverifieer moet word.

Verifikasiemetodes

Jy sal gevra word om een van die volgende metodes te gebruik om verifikasie te voltooi.

Versoek ’n verifikasiekode
  1. Klik Kry kode.
  2. Gaan na jou betaalmetode-uitreiker se webwerf en meld by jou rekening aan.
  3. Vind ’n tydelike heffing van minder as USD1,95 genaamd “GOOGLE” in jou transaksiegeskiedenis. Die laaste 6 syfers is die verifikasiekode.
    • Die bedrag van die tydelike heffing verskil volgens geldeenheid.
    • Jy behoort die kode onmiddellik te kry, maar dit kan tot 7 dae neem.
    • Wenk: Die heffing of terughouding op jou rekening is tydelik. Heffings word binne 30 dae terugbetaal.
  4. Voer die 6-syferkode in.
  5. Klik Verifieer.
Laai dokumente op

Belangrik:

• Inligting wat jy vir hierdie proses oplaai, word net vir identifikasiedoeleindes gebruik en word ingevolge plaaslike regulatoriese vereistes gehanteer.
  • Die dokumentoplaaimetode is nie vir YouTube- en Google Winkel-aankoopverifikasie beskikbaar nie.

Vind die verifikasieversoek as jy jou identiteit of betaalmetode wil verifieer. Gebruik die skakel in die verifikasieversoek om ’n lys aanvaarde dokumente en instruksies te vind.

Maak seker jou dokumente:

• Gebruik dieselfde volle naam op al die dokumente wat jy indien.
  • Is bygewerk en het nie verval nie.
  • Is leesbaar.

Maak seker die prent wat jy oplaai:

• Is ’n prent van ’n dokument en niks anders nie
  • Is leesbaar
  • Is in kleur, nie swart en wit nie.
  • Is nie wasig, oorbelig of swak belig nie
  • Wys al 4 hoeke van die volledige dokument

As jy inligting op dokumente redigeer om sensitiewe inligting te bedek:

• Vir redigering van bankstate:
    • Volledige rekeningnommers sodat net die laaste 4 syfers sigbaar is
    • Enige rekeningsaldo’s of -transaksies. Rekeningsaldo’s en -transaksies word nie vir verifikasiedoeleindes vereis nie
  • Om te wysig, kan jy ’n donker kassie teken om sensitiewe inligting te bedek voordat jy dit oplaai.

Wenke:

• Maak by payments.google.com seker dat jou naam, adres en betaalinligting bygewerk is.
  • Verifikasie kan ’n paar dae duur nadat jy jou dokumente ingedien het.

Verifieer met ’n bankstaat (slegs Play-ontwikkelaars)

In sekere lande of streke sal Google Play-ontwikkelaars dalk hul betaalmetode vir uitbetalings met ’n bankstaat moet verifieer. Jy kan nie bankstate oplaai wat ouer as 180 dae is nie.

1. Meld aan by payments.google.com.
  2. Klik Intekeninge en dienste.
  3. Klik Bestuur onder “Google Play-apps”.
  4. Klik Voeg betaalmetode by onder “Hoe jy betaal word”.
  5. Kry die bankrekening wat jy as jou betaalmetode vir uitbetalings bygevoeg het.
  6. Klik Verifieer.
  7. Laai ’n afskrif van jou bankstaat op. Jy kan ’n prent of ’n PDF oplaai.
    • Redigeer sensitiewe inligting op die bankstaat, maar maak seker dat die inligting hier onder duidelik sigbaar is:
      • Die laaste 4 syfers van die bankrekeningnommer
      • Voltooi besonderhede van die roeteringnommer, bankkode, IFSC-kode, sorteringkode, SWIFT-kode, of soortgelyke ID.
      • Die naam van die bankidentifikasiekode kan verskil na gelang van die wêrelddeel waar jy jou bevind.

Dik kan ’n paar dae neem om jou bankstaat te verifieer nadat jy dit ingedien het.

Stel kwessies met verifikasie reg

Stel kwessies met verifikasiekodes en tydelike terughoudings reg

Vind uit hoe om kwessies reg te stel wanneer jy probeer om betaalmetodes met ’n verifikasiekode te verifieer.

Stel kwessies met dokumentverifikasie reg

Om die kwessie op te los:

• As jy ’n e-pos ontvang of ’n foutboodskap kry: Volg die instruksies in die boodskap.
  • As jy hulp van ons span nodig het om die kwessie op te los: Ons sal jou kontak nadat ons jou inligting nagegaan het.

Verifikasie het misluk

Indien jou verifikasie misluk het, sal jy kort ná die besluit ’n e-pos ontvang. Volg die instruksies in die e-pos om teen die besluit te appelleer.