Se på YouTube på en smart-TV ved å tilknytte enhetene dine

Når du ser på YouTube på en smart-TV, kan du se videoer på en større skjerm med bedre bilde- og lydkvalitet.

Slik logger du på YouTube på TV-en

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan knytte enheter til smart-TV-en:

• Casting: Bruk telefonen, nettbrettet eller datamaskinen for å caste en YouTube-video til TV-en og se den på en større skjerm.
  • Sammenkobling: Når du ser på YouTube på TV-en, må du koble telefonen til TV-en for å fortsette å styre videoene fra telefonen.
  • Med en TV-kode: Hvis telefonen og TV-en er koblet til forskjellige wifi-nettverk, kan du knytte dem sammen med en TV-kode og caste videoen til TV-en.

Hvis du ikke bruker en datamaskin eller en TV-kode til å koble til, må du sørge for at du har lastet ned YouTube-appen på telefonen eller nettbrettet.

Merk:
  • Hvis du abonnerer på YouTube TV og ønsker å se YouTube TV på TV-en din, finner du mer informasjon om dette i brukerstøtten for YouTube TV.
  • Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige med administrerte kontoer på YouTube.
  • Hvis du er logget på en YouTube Kids-profil i YouTube-appen på en smart-TV, strømmeenhet eller spillkonsoll, får du kanskje en feilmelding når du prøver å caste en video. Hvis du får en feilmelding, kan du bytte til en annen profil.

Cast YouTube til en smart-TV eller strømmeenhet

Med Cast-funksjonen  kan du bruke telefonen, nettbrettet eller datamaskinen til å styre YouTube-opplevelsen på TV-en. Hvis du vil caste fra en mobilenhet eller et nettbrett, må du laste ned YouTube-appen. Du kan ikke caste fra youtube.com i en mobilnettleser.

Slik caster du YouTube til en smart-TV eller strømmeenhet

Begynn å caste

Slik kobler du enheten til en smart-TV eller strømmeenhet:

1. Sørg for at iPhone/iPad og smart-TV-en eller strømmeenheten er koblet til det samme wifi-nettverket.

2. Åpne YouTube-appen på smart-TV-en eller strømmeenheten.

3. Åpne YouTube-appen på iPhone eller iPad.

4. Gå til videoen du vil se på, og trykk på casteikonet i videospilleren.

• Hvis enheten kjører iOS 14 eller nyere, må du gi YouTube tillatelse til å koble til strømmeenheter på det lokale nettverket for å caste til TV-en.

5. Velg enheten du vil caste til, og vent til den er tilkoblet. Når tilkoblingen er opprettet, spilles videoen av på TV-en eller strømmeenheten.

Gi tilgang til det lokale nettverket

Hvis iPhonen eller iPaden din kjører iOS 14 eller nyere, må du gi YouTube tillatelse til å koble til strømmeenheter på det lokale nettverket for å caste til TV-en. Hvis du bruker mer enn én YouTube-app, må du gi hver enkelt app tilgang til det lokale nettverket (for eksempel YouTube, YouTube Music, YouTube TV eller YouTube Kids). Hvis Lokalt nettverk er slått av, kan du ikke caste.

Følg denne veiledningen i enhetsinnstillingene eller i YouTube-appen:

På iPhone eller iPad:

1. Gå til Innstillinger.
  2. Rull nedover listen over apper, og velg YouTube-appen du bruker til å caste (for eksempel YouTube, YouTube Music, YouTube TV eller YouTube Kids).
  3. Sett Lokalt nettverk til På.

På YouTube:

1. Åpne en YouTube-app (f.eks. YouTube, YouTube Music, YouTube TV eller YouTube Kids).
  2. Trykk på casteikonet .
  3. Følg veiledningen for å gi appen tilgang til det lokale nettverket.
  4. På listen over tilgjengelige enheter trykker du på navnet på enheten du vil koble til.

Bytt mellom enheter mens du caster videoer

Med YouTube- og YouTube Music-appene kan du enkelt bytte mellom å se videoer på forskjellige enheter. Slik bytter du TV eller strømmeenhet mens du caster:

1. Trykk på casteikonet i videospilleren.
  2. Trykk på enheten du vil flytte videoen til.
  3. Videoen castes til enheten du har valgt.

Koble fra en smart-TV eller strømmeenhet

1. Trykk på casteikonet .
  2. Trykk på Denne telefonen for å slutte å caste videoen fra smart-TV-en eller strømmeenheten.

Koble YouTube til telefonen eller nettbrettet

Med tilkobling kan du knytte YouTube på en smart-TV eller strømmeenhet til telefonen eller nettbrettet. For å koble til en enhet må du være logget på med samme Google-konto på TV-en som på telefonen eller nettbrettet.

Slik kobler du sammen telefonen og TV-en mens du ser på YouTube

Koble til

Slik kobler du en mobilenhet til en smart-TV eller strømmeenhet:

1. Slå på smart-TV-en eller strømmeenheten.
  2. Åpne YouTube-appen på mobilenheten eller nettbrettet.
    • Merk: Sørg for at du er logget på den samme Google-kontoen på TV-en og mobilenheten.
  3. Når du blir bedt om det, trykker du på Koble til for å koble mobilenheten til TV-en.
    • Hvis det ikke dukker opp noe forgrunnsvindu, eller hvis du lukker det ved et uhell, kan du koble til ved å caste eller bruke en TV-kode.
  4. Videospilleren åpnes i appen på telefonen eller nettbrettet, som betyr at du er koblet til TV-en eller strømmeenheten.

Koble fra

Slik kobler du en mobilenhet fra en smart-TV eller strømmeenhet:

1. Trykk på casteikonet .
  2. Deretter trykker du på KOBLE FRA.

Koble YouTube til TV-en med en TV-kode

Når du har knyttet telefonen eller nettbrettet til smart-TV-en eller strømmeenheten med en TV-kode, kan du se på YouTube på TV-en når du ikke er koblet til wifi. Bruk telefonen eller nettbrettet til å spille av innhold på TV-en eller strømmeenheten.

TV-koder er ikke tilgjengelige for datamaskiner. Hvis du bruker en datamaskin for å koble til TV-en eller strømmeenheten, må du caste i stedet.

Slik kobler du til YouTube på TV-en med en kode

Tilknytt enheter med en TV-kode

1. Åpne YouTube-appen på smart-TV-en eller strømmeenheten.
  2. Gå til Innstillinger .
  3. Rull til Tilknytt med TV-kode. En blå TV-kode vises på TV-en. Denne koden består bare av tall.
  4. Åpne YouTube-appen på en telefon eller et nettbrett.
  5. Trykk på casteikonet .
  6. Trykk på Tilknytt med TV-kode .
Skriv inn den blå TV-koden som vises på TV-en, og trykk på TILKNYTT.

Koble fra enheter og koble dem til igjen

Når du har tilknyttet enheter med en TV-kode, kan du koble dem fra og til igjen for å spille av innhold fra enheten på TV-en.

Koble en tilknyttet enhet fra TV-en

1. Trykk på casteikonet .
  2. Trykk på Koble fra.

Koble en tilknyttet enhet til TV-en på nytt

1. Åpne YouTube på smart-TV-en.
  2. Åpne YouTube-appen på en telefon eller et nettbrett.
  3. Trykk på profilbildet ditt .
  4. Trykk på Innstillinger .
  5. Trykk på Generelt.
  6. Trykk på Se på TV.
  7. Finn TV-enheten som tidligere var tilknyttet, og klikk på TILKNYTT.

Fjern tilknytningen til enheter som ble tilknyttet med TV-kode

Hvis du ikke lenger vil bruke telefonen eller nettbrettet med smart-TV-en eller strømmeenheten, kan du fjerne tilknytningen. Du må bruke en ny kode hvis du vil gjenopprette tilknytningen til en enhet du har fjernet.

Du kan fjerne tilknyttede enheter via

• smart-TV-en/strømmeenheten ELLER
  • telefonen/nettbrettet

Du kan ikke fjerne tilknytningen til enheter enkeltvis. Hvis du fjerner tilknytningen til én enhet, fjernes alle tilknyttede enheter.

Fjern tilknytningen via en smart-TV eller strømmeenhet

1. Åpne YouTube-appen på en smart-TV eller strømmeenhet.
  2. Gå til Innstillinger .
  3. Velg Tilknyttede enheter.
  4. Velg Fjern tilknytningen til alle enheter for å fjerne tilknytningen til alle enhetene samtidig.

Fjern tilknytningen på en telefon eller et nettbrett

1. Åpne YouTube-appen på en telefon eller et nettbrett.
  2. Trykk på profilbildet ditt .
  3. Trykk på Innstillinger .
  4. Trykk på Generelt.
  5. Trykk på Se på TV.
  6. Trykk på Slett enheter.
  7. Trykk på SLETT for å fjerne den tilknyttede smart-TV-en eller strømmeenheten.

Bla gjennom YouTube på en smart-TV eller strømmeenhet

Bruk YouTube-appen som fjernkontroll

1. Trykk på casteikonet .
  2. Trykk på Fjernkontroll .
  3. Bruk fjernkontrollen på skjermen til å styre casteopplevelsen.

Bruk en smart-TV-fjernkontroll

• Prøv å bruke fjernkontrollen til TV-en til å styre casteopplevelsen. De fleste TV-fjernkontroller støttes uten videre konfigurering.
  • Hvis fjernkontrollen ikke fungerer, kan du sjekke brukerhåndboken til smart-TV-en din for å se om den har CEC-støtte. Hvis TV-en har støtte for CEC, følger du instruksjonene i brukerhåndboken for å slå det på. Så kan du prøve å bruke fjernkontrollen til å styre castingen.

Styr castingen med stemmen

1. Åpne en video i YouTube-appen.
  2. Trykk på casteikonet .
  3. Trykk på mikrofonen .
  4. Snakk inn i enheten for å styre castingen.

Stemmestyring er ikke tilgjengelig på alle enheter.