Hitta musik av artister du gillar

Du kan prenumerera på en artist för att få uppdateringar om musik, videor och turnéer. När du prenumererar visas nya videor som artisterna publicerar i ditt prenumerationsflöde.

Prenumerera på en musikartist

Du kan prenumerera på en artist på samma sätt som på andra innehållsskapare på YouTube. Se till att du är inloggad på kontot. Du kan exempelvis följa dessa instruktioner:

1. Logga in på YouTube-kontot på datorn.
  2. Öppna en video av den artist du vill prenumerera på.
  3. Klicka på Prenumerera under videospelaren.

Artister med officiella artistkanaler

En artist kan ha fler än en kanal på YouTube – till exempel en kanal de hanterar själva, en partnerägd kanal och en ämneskanal. Vissa artister kan dock ha en officiell artistkanal Musiknot som samlar musik och videor från artistens alla olika kanaler på ett ställe.

Om en artist har en officiell artistkanal och du tidigare prenumererade på deras partnerägda kanal eller ämneskanal blir du automatiskt prenumerant på deras officiella artistkanal. Aviseringar skickas från artistens officiella artistkanal.

Dina prenumerationer på artistens partnerägda kanal och ämneskanal inaktiveras och dessa kanaler inkluderas inte längre i listan över kanaler du prenumererar på. Du kan fortfarande hitta en artists partnerägda artistkanal via avancerad sökning och via sökningar efter artistens namn och partnerleverantör, men det kommer inte längre att finnas en prenumerationsknapp.

Du kan hitta en artists officiella artistkanal när du söker efter artisten på YouTube eller när du tittar på en officiell musikvideo av artisten. Som alltid kan du hantera dina prenumerationer för varje enskild kanal du prenumererar på, även officiella artistkanaler.

Aviseringar från musikartister

När du prenumererar kan du också börja få aviseringar när en kanal du prenumererar på publicerar nya videor. Som standard skickar vi bara aviseringar om kanalens höjdpunkter. Lär dig hantera aviseringar.

Om en artist har en officiell artistkanal ser du bara aviseringar från deras officiella kanal i ditt prenumerationsflöde.

Vilken typ av aviseringar du får från den officiella artistkanalen beror på vilka aviseringsinställningar du har haft för andra kanaler från artisten. Inställningar från en ämneskanal påverkar inte dina aviseringsinställningar för den officiella artistkanalen.

• Om du har ställt in klockaviseringar på den officiella artistkanalen får du klockaviseringar, oavsett vilka inställning du har på andra kanaler.
  • Om du har ställt in höjdpunkter på den officiella artistkanalen får du höjdpunkter, oavsett vilka inställningar du har på andra kanaler.
  • Om du har ställt in någon annan aviseringsinställning på den officiella artistkanalen, och du har ställt in antingen klockaviseringar eller inga aviseringar på den partnerägda kanalen, ärver den officiella artistkanalen aviseringsinställningarna från den partnerägda kanalen.