Suosikkiartistiesi seuraaminen YouTubessa

Voit tilata musiikkiartistien kanavia ja saada ilmoituksia, joiden avulla pysyt ajan tasalla tuoreimmasta musiikista, videoista ja kiertueista.

Artistin kanavan tilaaminen

Voit tilata artistin kanavan samaan tapaan kuin muidenkin sisällöntuottajien kanavat YouTubessa seuraavien ohjeiden avulla:

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry tykkäämäsi artistin videoon.
  3. Valitse videosoittimen alta TILAA.

Tilattuasi kanavan artistin julkaisemat uudet videot näkyvät Tilaukset-syötteessäsi. Katso lisätietoja kanavien tilaamisesta. Voit tilata artistin kanavan myös kanavasivulta.

Artistin erityyppiset kanavat

Artistilla voi olla YouTubessa erityyppisiä kanavia:

• Kanava, jota artisti ylläpitää itse.
  • Kumppanin tarjoama kanava, jota ylläpitää YouTube Musicin jakelukumppani (kuten levy-yhtiö).
  • Aihekanava, jonka YouTube luo automaattisesti. Tällaisen kanavan nimi on muotoa “Artistin nimi – Aihe”. Kanavan Tietoja-osassa näkyy teksti “YouTuben automaattisesti luoma”. Lue alta lisää automaattisesti luoduista artistien aihekanavista.
  • Virallinen artistikanava Nuotti on kokoelma artistin musiikkia ja videoita hänen muilta YouTube-kanaviltaan. Löydät artistin virallisen artistikanavan hakemalla artistia YouTubesta tai katsomalla artistin virallisia musiikkivideoita. Katso lisätietoja virallisista artistikanavista.

Jos olet jo tilannut artistin aihekanavan tai kumppanin tarjoaman kanavan, olet myös automaattisesti virallisen artistikanavan tilaaja, kun sellainen luodaan. Ilmoitukset lähetetään sen jälkeen sinulle viralliselta artistikanavalta. Lue lisää artistien ilmoituksista alta.

Kun olet tilannut artistin virallisen artistikanavan, artistin aihekanavan ja kumppanin tarjoaman kanavan tilauksesi muutetaan ei-aktiivisiksi. Ne eivät enää sen jälkeen näy tilauksissasi. Artistin aihekanava ja kumppanin tarjoama kanava löytyvät edelleen hakemalla, mutta niillä ei ole enää tilauspainiketta.

Voit hallinnoida tilauksiasi normaalisti – tämä koskee niin yksittäisiä kanavia kuin virallisia artistikanaviakin.

Artistien ilmoitukset

Tilattuasi kanavan saatat saada ilmoituksia, kun kanava julkaisee uusia videoita. Oletuksena saat ilmoituksia vain kanavan kohokohdista. Katso lisätietoja ilmoitusten käsittelystä.

Jos artistilla on virallinen artistikanava, näet ilmoituksia vain hänen viralliselta kanavaltaan Tilaukset-syötteessäsi.

Viralliselta artistikanavalta saamiesi ilmoitusten tyyppi riippuu asetuksista, jotka olet valinnut aiemmin tilaamillesi artistin kanaville.

• Jos olet valinnut virallisen artistikanavan kelloilmoitukset, saat ne riippumatta muille kanaville valitsemistasi ilmoituksista.
  • Jos olet valinnut virallisen artistikanavan kohokohtailmoitukset, saat ne riippumatta muille kanaville valitsemistasi ilmoituksista.
  • Jos olet valinnut viralliselle artistikanavalle minkä tahansa muun ilmoitusasetuksen ja kumppanin tarjoamalle kanavalle joko kelloilmoitukset tai ei mitään ilmoituksia, virallisella artistikanavalla käytetään kumppanin tarjoamalle kanavalle valittuja asetuksia.
  • Aihekanavalle valitut asetukset eivät vaikuta virallisen artistikanavan ilmoitusasetuksiin.

Automaattisesti luodut artistien aihekanavat

Haussa saattaa näkyä sekä aihekanava että virallinen artistikanava. Artistin aihekanava on YouTuben automaattisesti luoma ja sen nimi on muotoa “Artistin nimi – Aihe”. Jos artistilla ei ole virallista artistikanavaa, voit tilata hänen aihekanavansa. Tällöin aihekanava lisätään tilauksiisi, mutta videoita ei lisätä Tilaukset-syötteeseesi. Sinulle ei lähetä ilmoituksia aihekanavilta.

Jos olet artisti ja sinulla on aihekanava, suosittelemme luomaan virallisen artistikanavan.

Miten YouTube päättää, milloin artistille luodaan automaattisesti aihekanava?

Artistille luodaan aihekanava, kun hän esiintyy YouTubessa merkittävän usein. Jos artistilla ei ole aihekanavaa, se voi johtua seuraavista syistä:

• Artisti on julkaissut vain muutamia videoita.
  • Artistin videot ovat keränneet vain vähän katselukertoja.
  • Artistin videot eivät täytä YouTuben laatuvaatimuksia.
Miten YouTube päättää, mitä sisältöä artistin aihekanavalle lisätään?

YouTube määrittää algoritmien avulla videon keskeiset aiheet ja kehittää sitten näiden tietojen avulla videokokoelmia artistille. Aihekanavilla voi olla sekä artistikanavan sisältöä että käyttäjien luomaa sisältöä. Nämä kanavat eivät ole YouTuben suosittelemia.