Het YouTube-partnerprogramma verlaten

Je kunt inkomsten genereren helemaal uitzetten voor je kanaal. Je volgt hiervoor de instructies voor het verlaten van het YouTube-partnerprogramma.

Als je het YouTube-partnerprogramma verlaat, verdien je geen geld meer met YouTube. Je krijgt misschien ook geen support meer via e-mail en chat.

1. Log in op je computer bij YouTube Studio.
  2. Ga in het linkermenu naar Inkomsten genereren.
  3. Ga op het tabblad Overzicht naar Opties voor het YouTube-partnerprogramma.
  4. Klik in het gedeelte Het YouTube-partnerprogramma verlaten op VERLATEN en bevestig je keuze.
Als je deel uitmaakt van een Multi-Channel Network (MCN), moet je de toegang van het MCN tot je kanaal intrekken om verder te gaan.

Nadat je het YouTube-partnerprogramma hebt verlaten, kan het enkele dagen duren voordat het genereren van inkomsten volledig is stopgezet voor je video's. Als je weer lid wilt worden van het YouTube-partnerprogramma, moet je 30 dagen wachten en daarna de aanmeldinstructies opnieuw volgen.