Ladda upp videor som ska intäktsgenereras med annonser

Det finns ett par faktorer du bör tänka på när du laddar upp videor du vill intäktsgenerera med annonser.

Kontrollera om videon är lämplig för annonser när du laddar upp den

Du kan använda sidan med kontroller när du laddar upp videor om du vill kontrollera videons lämplighet för annonser och upphovsrättsanspråk innan du publicerar den. De här kontrollerna hjälper dig att ta reda på eventuella begränsningar så att du kan åtgärda dem innan du publicerar.

”Kontroller” av upphovsrätt och lämplighet för annonser i uppladdningsflödet

På vilket sätt självcertifiering hjälper

Med självcertifiering får alla kreatörer i YouTubes partnerprogram mer kontroll över besluten om intäktsgenerering. Du kan även se förväntad status för intäktsgenerering och intäktspotentialen i realtid.

För kreatörer med en historik som visar på hög noggrannhet vid klassificeringar: Vi använder din klassificering för det första beslutet om intäktsgenerering. Då kan du publicera och intäktsgenerera din video direkt efter uppladdning. Om våra system hittar några problem med din klassificering finns en liten risk att den kan ändras. De flesta problem upptäcks inom en timme.

För kreatörer som nyligen börjat med självcertifiering eller som har en historik som visar på låg noggrannhet vid klassificeringar: Vi använder våra automatiska system för beslut om intäktsgenerering. Det finns även en ikon för intäktsgenerering (Kontrollerar), så att det blir tydligt när en granskning fortfarande pågår. Videor kan inte intäktsgenereras med annonser förrän våra systemkontroller är klara.

Om du vill titta på din klassificeringshistorik kan du läsa Förstå din klassificeringsstatus.

Förstå våra ikoner för intäktsgenerering

Här kan du se vad de olika ikonerna betyder:

Grön: Intäktsgenerering är aktiverat och videon är redo att publiceras.

dollartecken Gul: Ditt innehåll kan köra ett begränsat antal eller inga annonser från alla annonsörer. Du kan välja mellan att publicera, redigera videon och ladda upp den igen eller begära en mänsklig granskning av ditt innehåll.

Röd: Du aktiverade intäktsgenerering, men eftersom det finns ett upphovsrättsanspråk på videon kan den inte intäktsgenereras. Ibland kan du skicka ett bestridande.

Grå: Du valde att inte aktivera intäktsgenerering för videon.

Kontrollerar: Systemkontrollerna körs fortfarande. Du kan göra en video offentlig medan kontrollerna körs, men vi rekommenderar att du väntar med att publicera tills de är klara. Om du vill maximera intäkterna bör du vänta tills den här ikonen har ersatts med en grön, gul eller röd ikon. Det innebär att kontrollen är klar. Tänk på att de flesta kreatörer inte ser den här ikonen eftersom våra system oftast är snabba, eller för att vi har använt din klassificering vid självcertifiering.

Läs mer om vad varje ikon innebär i vår översikt över ikoner för intäktsgenerering.