Opplasting av videoer for inntektsgenerering med annonser

Det er et par ting du bør tenke på når du laster opp videoer du vil tjene penger på med annonser.

Sjekk om videoen er egnet for annonser, under opplastingen

Under opplastingen kan du bruke sjekksiden til å se om videoen er egnet for annonser, og om det kan dukke opp opphavsrettskrav, før du publiserer den. Med disse sjekkene kan du se potensielle begrensninger for inntektsgenerering, slik at du kan gjøre nødvendige justeringer før du publiserer videoen.

«Sjekker» som kontrollerer opphavsrett og egnethet for annonser i opplastingsflyten

Slik fungerer egensertifisering

Med egensertifisering får skaperne i YouTubes partnerprogram mer innflytelse over avgjørelser knyttet til inntektsgenerering. Du ser også forventet status for inntektsgenerering og potensiell inntekt i sanntid.

For skapere med svært presis vurderingshistorikk: Vi bruker innspillene dine for å ta den innledende avgjørelsen om inntektsgenerering. Dette betyr at du kan publisere og tjene penger på videoen din umiddelbart etter opplasting. Dersom systemene våre finner avvik i vurderingen din, er det en liten sjanse for at den kan endre seg. De fleste avvik oppdages i løpet av en time.

For skapere som ikke har brukt egensertifisering før, eller som har upresis vurderingshistorikk: Vi fester større lit til de automatiske systemene våre når det gjelder avgjørelser om inntektsgenerering. Du ser også et «Sjekkes»-ikon som betyr at vurderingen for inntektsgenerering fortsatt pågår. Det er ikke mulig å tjene penger på videoer med annonser før systemsjekkene er fullført.

Gå til Gjør deg kjent med vurderingsstatusen din for å se hvordan du sjekker vurderingsloggen din.

Forstå ikonene for inntektsgenerering

Her ser du hva de forskjellige ikonene betyr:

Grønt: Inntektsgenerering er «på», og videoen er klar for publisering.

Gult: Det kan kjøres få eller ingen annonser på innholdet. Du kan publisere videoen, redigere den og laste den opp på nytt – eller be om manuell evaluering av innholdet ditt.

Rødt: Du har slått på inntektsgenerering, men du kan ikke tjene penger på videoen på grunn av et opphavsrettskrav. I noen tilfeller kan du sende inn en bestridelse.

Grått: Du har valgt å ikke slå på inntektsgenerering for denne videoen.

Sjekkes: Systemsjekkene pågår fortsatt. Du kan publisere videoen mens sjekkene pågår, men vi anbefaler å vente til de er ferdige. For å sikre deg mest mulig inntekt bør du vente til dette ikonet erstattes med et grønt, gult eller rødt ikon, noe som betyr at sjekken er fullført. Merk at de fleste skapere ikke kommer til å se dette ikonet – enten fordi systemene våre er raske, eller fordi vi stoler på egensertifiseringen.

Finn ut mer om hva de ulike ikonene betyr, i veiledningen om ikoner for inntektsgenerering.