Konfigurer og administrer et YouTube-familieabonnement

Konfigurer et YouTube-familieabonnement for å bli familieadministrator. Som familieadministrator kan du dele YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-abonnementet ditt. Du kan dele abonnementet med opptil 5 andre familiemedlemmer i husstanden. Familiemedlemmer kan bli med i familiegruppen for å få tilgang til et delt YouTube-familieabonnement.

Merk: Hvis du er medlem av en eksisterende Google-familiegruppe, kan du ikke kjøpe et YouTube-familieabonnement. Bare administratoren av familiegruppen kan gjøre dette.

Dette bør du vite før du begynner

• Familiemedlemmer som deler et YouTube-familieabonnement, må tilhøre samme husstand som familieadministratoren. Finn ut mer om kravene til familiegrupper og hva du bør gjøre hvis du opplever feil når du konfigurerer familieabonnementet.
  • Du kan bare bytte familiegruppe én gang i løpet av 12 måneder.
  • Navnet, bildet og e-postadressen til hvert familiemedlem deles med gruppen.
  • Hvis du trenger hjelp med et familieabonnement på YouTube TV, kan du kontakte brukerstøtten når som helst.

Slik oppretter du familiegrupper på YouTube og YouTube TV

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Familieadministratorer: Registrer deg, og opprett en familiegruppe

Nye YouTube Premium- eller Music Premium-abonnenter

Velg først en familieadministrator som er minst 18 år gammel. Familieadministratoren er den eneste som kan kjøpe et familieabonnement eller ta abonnementsbeslutninger. Finn ut mer om hvordan du registrerer deg for et betalt YouTube-abonnement.

Gjør følgende for å registrere deg for et YouTube Premium- eller Music Premium-abonnement og opprette en familiegruppe:

1. For å registrere deg for et YouTube Premium-abonnement og opprette en familiegruppe, gå til https://www.youtube.com/premium/family i en nettleser. For å registrere deg for et YouTube Music Premium-abonnement og opprette en familiegruppe, gå til https://www.youtube.com/musicpremium/family i en nettleser.
  2. Klikk på Kjøp familieabonnement. Hvis du er kvalifisert for en prøveperiode på et familieabonnement, får du kanskje opp et alternativ for å starte en prøveperiode.
  3. Hvis du er familieadministrator for en eksisterende Google-familiegruppe, ser du en dialogboks der du blir bedt om å bekrefte familiegruppen. Velg Fortsett for å gå videre med kjøpet og dele familieabonnementet med medlemmene av den eksisterende familiegruppen din. Hvis trinn 3 ikke er aktuelt for deg, går du til trinn 4.
  4. Hvis du ikke har noen Google-familiegruppe fra før, må du først følge fremgangsmåten for å kjøpe et abonnement. Deretter blir du veiledet gjennom prosessen for å opprette en familiegruppe.
Merk: Hvis du har problemer med å registrere deg for et familieabonnement, kan det skyldes at du har flere Google Play-betalingsprofiler. I så fall må du finne ut hvordan du oppdaterer eller endrer landet/regionen i profilen din.

Eksisterende YouTube Premium- eller Music Premium-abonnenter

Slik oppgraderer du det personlige YouTube Premium- eller Music Premium-abonnementet ditt til et familieabonnement:
  1. Gå til youtube.com/paid_memberships i en nettleser.
  2. Klikk på Kjøp familieabonnement.
  3. Klikk på Kjøp familieabonnement igjen.
  4. Klikk på Oppgrader.
  5. Konfigurer Google-familiegruppen.
    • Er du familieadministrator for en eksisterende Google-familiegruppe? Velg Fortsett for å gå videre og dele familieabonnementet med medlemmene i den eksisterende familiegruppen.
    • Oppretter du en Google-familiegruppe? Slik konfigurerer du en familiegruppe:
      • Du kan invitere opptil fem familiemedlemmer til å bli med i familiegruppen. Send invitasjonene via e-post eller tekstmelding.
      • Velg Send.
      • Familiemedlemmene mottar invitasjonen og kan velge Kom i gang for å bekrefte kontoen sin.
      • Familiemedlemmer som godtar invitasjonen, blir med i familiegruppen og får tilgang til familieabonnementet ditt.
    • Er du medlem av en eksisterende Google-familiegruppe? Du kan ikke kjøpe et YouTube-familieabonnement, men du kan be familieadministratoren om å gjøre det.

Merk:

• Spesialtilbud kan ikke overføres til YouTube-familieabonnementer. Hvis du oppgraderer til et familieabonnement under en prøveperiode på mer enn 1 måned, forkortes prøveperioden til 1 måned. Hvis du sier opp abonnementet senere, kan du ikke gå tilbake til prøveperioden. Finn ut mer om hvordan du oppdaterer det betalte YouTube-abonnementet.
  • Hvis du har problemer med å registrere deg for et familieabonnement, kan det skyldes at du har flere Google Play-betalingsprofiler. I så fall må du finne ut hvordan du oppdaterer eller endrer landet/regionen i profilen din.

Familieadministratorer: Legg til eller fjern familiemedlemmer

Legg til familiemedlemmer

Hvis du er familieadministrator, kan du invitere inntil fem familiemedlemmer til familiegruppen din.
Slik legger du til et familiemedlem:
  1. Logg på Google-kontoen som er knyttet til YouTube Premium- eller Music Premium-abonnementet ditt.
  2. Gå til youtube.com/paid_memberships i en nettleser.
  3. Velg Administrer abonnementet .
  4. Klikk på Endre ved siden av innstillingene for familiedeling.
  5. Velg Inviter familiemedlem.
  6. Skriv inn e-postadressen eller telefonnummeret til personen du vil invitere.
  7. Velg Send. Du mottar et e-postvarsel når noen blir med i familiegruppen din.

Fjern familiemedlemmer

Hvis du er familieadministrator, kan du når som helst fjerne personer fra familiegruppen.
Slik fjerner du et familiemedlem:
  1. Logg på Google-kontoen som er knyttet til YouTube Premium- eller Music Premium-abonnementet ditt.
  2. Gå til youtube.com/paid_memberships i en nettleser.
  3. Velg Administrer abonnementet.
  4. Klikk på Endre ved siden av innstillingene for familiedeling.
  5. Velg navnet til personen du vil fjerne.
  6. Klikk på Fjern medlemmet.

Kjekt å vite:

• Familiemedlemmet du har fjernet, mister tilgangen til YouTube-familieabonnementet, men beholder Google-kontoen sin.
  • Personen får et e-postvarsel om fjerningen. De andre familiemedlemmene blir også varslet.
  • Hen mister tilgang til tjenester som deles av familiegruppen din.
  • Hvis familien din bruker Google Play-butikken, blir du fortsatt belastet for eventuelle ventende kjøp som er utført av familiemedlemmet du har fjernet. Du kan imidlertid be om refusjon for uønskede eller utilsiktede kjøp.
  • Hvis familien din bruker Google Play-butikken, mister familiemedlemmet du har fjernet, tilgangen til delte Google-apper og -tjenester som andre familiemedlemmer har lagt til i Google Play-familiebiblioteket deres. Eventuelt innhold hen har lagt til i Familiebiblioteket, fjernes også, og de andre familiemedlemmene mister tilgangen til dette innholdet.

Familieadministratorer: Andre oppgaver for familieadministratorer

Endre betalingsmåten

Finn ut hvordan du oppdaterer YouTube Premium- eller Premium Music-abonnementet ditt, inkludert betalingsmåten.

Slik sier du opp et betalt abonnement

Du kan når som helst avslutte det betalte YouTube-abonnementet ditt. Hvis du sier opp, har du fortsatt tilgang til det betalte abonnementet frem til slutten av den månedlige faktureringssyklusen. Etter denne perioden mister alle familiemedlemmer tilgangen til det betalte abonnementet, men de beholder Google-kontoen sin.

Familiemedlemmer: Bli med i eller forlat en familiegruppe

Bli med i en familiegruppe

Hvis familieadministratoren med et betalt abonnement har invitert deg til å bli med i familiegruppen, mottar du en invitasjon via e-post eller tekstmelding. Følg veiledningen i invitasjonen for å bli med i familiegruppen.
Finn ut mer om hvordan du blir med i en familiegruppe.

Forlat en familiegruppe, eller skaff deg et personlig, betalt YouTube-abonnement

Finn ut hvordan du forlater en familiegruppe eller bytter til en annen. Slik skaffer du deg ditt eget betalte YouTube-abonnement:
  1. Følg veiledningen for å forlate familiegruppen.
  2. Registrer deg for ditt eget betalte YouTube-abonnement.
Merk: Hvis du forlater familiegruppen, kan du godta en invitasjon til en annen familiegruppe – eller opprette din egen. Du kan ikke bytte familiegruppe mer enn én gang i løpet av 12 måneder. Hvis du forlater en familiegruppe og blir med i en ny, kan du altså ikke bli med i en annen familiegruppe før det har gått 12 måneder.

Bostedskrav for familieabonnementer

Bostedskrav for familieabonnementer

For å være kvalifisert for et delt YouTube-familieabonnement må alle familiemedlemmer bo under samme tak (ha samme bostedsadresse) som familieadministratoren. Dette sjekkes hver 30. dag via en elektronisk bekreftelse.

Har du problemer med å konfigurere familieabonnementet? Hvis du får en feilmelding som

• «Familiemedlemmet støttes ikke»

eller

• «Landet støttes ikke»

samsvarer kanskje ikke landet/regionen i Google Pay-kontoen din med den nåværende posisjonen din.

Oppdater stedsinformasjonen i Google Pay-profilen din slik at den stemmer overens med den nåværende posisjonen din. Så fortsetter du å konfigurere familieabonnementet.

Hvis landet/regionen til et familiemedlem ikke samsvarer med posisjonen din, kan ikke hen bli med i familiegruppen.

Du kan når som helst kontakte brukerstøtten hvis du trenger hjelp med YouTube-familieabonnementet ditt.