Konfigurer og administrer et YouTube-familieabonnement

Konfigurer et YouTube-familieabonnement for å bli familieadministrator og dele YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-abonnementet ditt med inntil fem andre familiemedlemmer i husstanden. Familiemedlemmer kan bli med i familiegruppen for å få tilgang til et delt YouTube-familieabonnement.

Merk: Hvis du er medlem av en eksisterende Google-familiegruppe, kan du ikke kjøpe et YouTube-familieabonnement. Du kan imidlertid be familieadministratoren om å gjøre det.

Kjekt å vite før du begynner

Slik konfigurerer og administrerer du et YouTube-familieabonnement

Familieadministratorer: Registrer deg, og opprett en familiegruppe

Nye YouTube Premium- eller Music Premium-abonnenter

Velg først en familieadministrator som er minst 18 år gammel. Familieadministratoren er den eneste som kan kjøpe et familieabonnement eller ta abonnementsbeslutninger. Finn ut mer om hvordan du registrerer deg for et betalt YouTube-abonnement.

Gjør følgende for å registrere deg for et YouTube Premium- eller Music Premium-abonnement og opprette en familiegruppe:

1. I YouTube-appen trykker du på profilbildet ditt > Betalte abonnementer.
  2. Du ser de forskjellige typene betalte abonnementer for YouTube Music Premium og YouTube Premium. Klikk på «Finn ut mer» for abonnementet du er interessert i å kjøpe.
  3. Klikk på «Eller spar penger med et familieabonnement».
  4. Klikk på «Tegn et familieabonnement». Hvis du er kvalifisert for en gratis prøveperiode på et familieabonnement, kan det hende at du ser alternativet «Prøv det gratis».
  5. Hvis du er familieadministrator for en eksisterende Google-familiegruppe, ser du en dialogboks der du blir bedt om å bekrefte familiegruppen din. Velg Fortsett for å gå videre med kjøpet og dele familieabonnementet med medlemmene av den eksisterende familiegruppen din. Hvis dette ikke gjelder for deg, går du til trinn 7.
  6. Hvis du ikke har en Google-familiegruppe fra før, følger du først fremgangsmåten for å kjøpe et abonnementet. Du blir deretter veiledet gjennom prosessen for å opprette en familiegruppe.
Merk: Hvis du har problemer med å registrere deg for et familieabonnement, kan det skyldes at du har flere Google Play-betalingsprofiler. I så fall må du finne ut hvordan du oppdaterer eller endrer landet i profilen din

Eksisterende YouTube Premium- eller Music Premium-abonnenter

Slik oppgraderer du det personlige Premium- eller Music Premium-abonnementet ditt til et familieabonnement:
  1. I YouTube-appen trykker du på profilbildet ditt > Betalte abonnementer.
  2. Trykk på Tegn et familieabonnement.
  3. Trykk på Tegn et familieabonnement igjen.
  4. Trykk på Kjøp.
  5. Konfigurer Google-familiegruppen din.
    • Er du familieadministrator for en eksisterende Google-familiegruppe? Velg Fortsett for å gå videre og dele YouTube Premium-abonnementet med medlemmene i den eksisterende familiegruppen din.
    • Vil du opprette en ny Google-familiegruppe? Slik konfigurerer du en familiegruppe:
      • Du kan invitere inntil fem familiemedlemmer til å bli med i familiegruppen. Send invitasjonene via e-post eller SMS.
      • Velg Send.
      • Familiemedlemmene mottar invitasjonen og kan velge Kom i gang for å bekrefte kontoen sin.
      • Familiemedlemmer som godtar invitasjonen, blir med i familiegruppen og får tilgang til YouTube Premium.
    • Er du medlem av en eksisterende Google-familiegruppe? Du kan i så fall ikke kjøpe et YouTube Premium-abonnement på vegne av familien, men du kan be familieadministratoren om å gjøre det.
Merk:
  • Spesialtilbud kan ikke overføres til YouTube-familieabonnementer. Hvis du oppgraderer til et familieabonnement i løpet av en gratis prøveperiode som varer lenger enn én måned, forkortes prøveperioden til én måned. Hvis du avslutter familieabonnementet ved en senere anledning, får du ikke tilgang til prøveperioden igjen. Finn ut mer om hvordan du oppdaterer det betalte YouTube-abonnementet ditt.
  • Hvis du har problemer med å registrere deg for et familieabonnement, kan det skyldes at du har flere Google Play-betalingsprofiler. I så fall må du finne ut hvordan du oppdaterer eller endrer landet i profilen din

Familieadministratorer: Legg til eller fjern familiemedlemmer

Legg til familiemedlemmer

Hvis du er familieadministrator, kan du invitere inntil fem familiemedlemmer til familiegruppen din.
Slik legger du til et familiemedlem:
  1. Logg på Google-kontoen som er knyttet til det betalte YouTube-abonnementet ditt.
  2. I YouTube-appen trykker du på profilbildet ditt > Betalte abonnementer.
  3. Trykk på Endre ved siden av innstillingene for deling med familien.
  4. Trykk på Inviter familiemedlemmer.
  5. Skriv inn e-postadressen eller telefonnummeret til personen du vil invitere.
  6. Velg Send. Du mottar et varsel via e-post når noen blir med i familiegruppen din.

Fjern familiemedlemmer

Hvis du er familieadministrator, kan du når som helst fjerne personer fra familiegruppen din.
Slik fjerner du et familiemedlem:
  1. Logg på Google-kontoen som er knyttet til det betalte YouTube-abonnementet ditt.
  2. I YouTube-appen trykker du på profilbildet ditt > Betalte abonnementer.
  3. Trykk på abonnementet ditt.
  4. Trykk på Endre ved siden av innstillingene for deling med familien.
  5. Velg navnet til personen du vil fjerne.
  6. Klikk på Fjern medlemmet.

Familieadministratorer: andre oppgaver for familieadministratorer

Endre betalingsmåten din

Finn ut hvordan du oppdaterer det betalte YouTube-abonnementet ditt, inkludert betalingsmåten.

Avslutt et betalt abonnement

Du kan når som helst avslutte det betalte YouTube-abonnementet ditt. Hvis du avslutter, har du fortsatt tilgang til det betalte YouTube-abonnementet ditt frem til slutten av den månedlige faktureringssyklusen. Etter denne perioden mister alle familiemedlemmer tilgang til det betalte abonnementet. De beholder imidlertid Google-kontoene sine.

Familiemedlemmer: Bli med i eller forlat en familiegruppe

Bli med i en familiegruppe

Hvis familieadministratoren med et betalt YouTube-abonnement har invitert deg til å bli med i familiegruppen, mottar du en invitasjon via e-post eller SMS. Følg veiledningen i invitasjonen for å bli med i familiegruppen.
Finn ut mer om det å bli med i en familiegruppe.

Forlat en familiegruppe, eller skaff deg et personlig, betalt YouTube-abonnement

Finn ut hvordan du forlater en familiegruppe eller bytter til en annen.Slik skaffer du deg ditt eget betalte YouTube-abonnement:
  1. Følg veiledningen for å forlate familiegruppen.
  2. Registrer deg for ditt eget betalte YouTube-abonnement.
Merk: Når du har forlatt familiegruppen din, kan du godta en invitasjon om å bli med i en annen familiegruppe – eller du kan opprette din egen. Du kan imidlertid bare bytte familiegruppe én gang i løpet av tolv måneder. Hvis du forlater en familiegruppe og blir med i en ny, må du vente tolv måneder før du kan bytte familiegruppe igjen.

Bostedskrav for familieabonnementer

Bostedskrav for familieabonnementer

For å være kvalifisert for et delt YouTube-familieabonnement må alle familiemedlemmene bo under samme tak (ha samme bostedsadresse) som familieadministratoren. Dette bekreftes med elektroniske innsjekkinger hver 30. dag.

Har du problemer med å konfigurere familieabonnementet ditt? Hvis du får en feilmelding om at «familiegruppen ikke støttes» eller «landet ikke støttes», kan det hende at landet som står oppført i Google-betalingsprofilen din, ikke samsvarer med den nåværende posisjonen din (som angitt av IP-adressen din).

Oppdater Google-betalingsprofilen din for å oppnå samsvar med den nåværende posisjonen din, og fortsett å konfigurere familieabonnementet ditt.

Hvis det valgte landet til et familiemedlem ikke samsvarer med posisjonen din, kan dette familiemedlemmet ikke bli med i familiegruppen.

Du kan når som helst kontakte brukerstøtten hvis du trenger hjelp med YouTube-familieabonnementet ditt.

Du kan når som helst kontakte brukerstøtten hvis du trenger hjelp med YouTube-familieabonnementet ditt.