Advertenties bij video's waarmee je inkomsten genereert

We hebben de keuzes voor advertentie-indelingen die vóór of na je video worden getoond, vereenvoudigd om de opbrengst voor creators te vergroten. We hebben de afzonderlijke advertentiekeuzes verwijderd voor preroll- en postroll-advertenties en voor advertenties die al dan niet kunnen worden overgeslagen. Als je nu advertenties aanzet voor nieuwe lange video's, tonen we je kijkers preroll- of postroll-advertenties of advertenties die al dan niet kunnen worden overgeslagen. We raden iedereen aan om na deze wijziging standaard alle advertentie-indelingen aan te zetten. Je keuzes voor midroll-advertenties zijn niet veranderd. Ook je advertentiekeuzes voor bestaande lange video's blijven onveranderd, tenzij je de instellingen voor het genereren van inkomsten wijzigt.

Als je inkomsten genereren aanzet voor je kanaal, kun je ervoor kiezen om te delen in de opbrengst van advertenties die worden weergegeven op de weergavepagina of in de Shorts-feed. Advertenties worden getoond via de advertentieveiling, Google Ad Manager en andere YouTube-verkoopbronnen. Nadat je inkomsten genereren hebt aangezet, kan het even duren voordat er advertenties worden weergegeven.

De advertenties die bij je video worden weergegeven, worden automatisch geselecteerd op basis van context. Denk bijvoorbeeld aan de metadata van je video en of de content geschikt is voor adverteerders.

We checken en updaten onze systemen regelmatig om de meest relevante advertenties aan je video's te koppelen. Maar we checken niet handmatig elke advertentie die bij je video's wordt getoond. Daarom kunnen we niet garanderen dat bepaalde advertenties worden getoond.

Er worden niet altijd advertenties getoond bij video's waarmee je inkomsten genereert. Het kan gebeuren dat er geen advertenties beschikbaar zijn op het moment dat je video wordt bekeken. Als je denkt dat er een probleem is met advertenties, kun je nagaan waarom er geen advertenties bij je video's worden getoond.

Wat zijn advertenties die door partners worden verkocht?

Sinds 2010 geeft YouTube een aantal partners toestemming om advertenties te verkopen voor de content die ze op YouTube plaatsen. Deze advertenties noemen we 'advertenties die door partners worden verkocht'. Als organisaties voor dit soort advertenties in aanmerking willen komen, moeten ze op verschillende platforms content delen en over de nodige bedrijfsinfrastructuur (waaronder een verkoopafdeling) beschikken om advertenties bij hun video's te verkopen.

Bij advertenties die door partners worden verkocht, werken partners rechtstreeks met adverteerders samen voor de weergave van advertenties bij de eigen content. Adverteerders kopen advertenties van deze partners, zodat de advertenties bij specifieke content worden getoond. Dit betekent dat advertenties die door partners worden verkocht, zelfs bij video's kunnen worden getoond die YouTube als 'niet geschikt voor de meeste adverteerders' beschouwt. Deze partners dragen de volledige verantwoordelijkheid voor de plaatsing van advertenties door direct samen te werken met adverteerders. Ze dragen het volledige risico van de plaatsing van advertenties bij content die adverteerders mogelijk niet geschikt vinden voor hun merk.

Partners kunnen geen advertenties verkopen bij content waarin tragische gebeurtenissen worden behandeld.