Mainosten näkyminen kaupallistamissasi videoissa

Olemme selkeyttäneet ennen videota tai sen jälkeen näkyviä mainosmuotoja koskevia vaihtoehtoja. Tällä pyrimme parantamaan sisällöntuottajien tuloja. Videota edeltäviä, videon jälkeisiä, ohitettavia ja ei-ohitettavia mainoksia ei voi enää valita erikseen. Kun laitat nyt mainokset päälle pitkissä videoissa, katsojille näkyy videota edeltäviä, videon jälkeisiä, ohitettavia tai ei-ohitettavia mainoksia tilanteen mukaan, eli kaikki mainosmuodot ovat automaattisesti käytössä. Kesken videon näkyviä mainoksia koskevat valinnat eivät ole muuttuneet. Myös pitkien videoiden mainosvalinnat ovat ennallaan, ellet muuta kaupallistamisasetuksia.

Kun laitat kaupallistamisen päälle kanavallasi, voit ansaita rahaa katselusivulla ja Shorts-fiidissä näkyvistä mainoksista. Mainokset toimitetaan mainoshuutokaupan, Google Ad Managerin ja muiden lähteiden kautta, joissa YouTube myy mainosaikaa. Kun olet ottanut kaupallistamisen käyttöön, saattaa kulua hetki ennen kuin mainoksia näkyy.

Videoidesi mainokset valitaan automaattisesti asiayhteyden perusteella, esim. videon sisällönkuvaustiedot ja sopivuus mainostajille vaikuttavat valintaan.

Seuraamme ja päivitämme järjestelmiämme säännöllisesti, jotta valitut mainokset olisivat mahdollisimman sopivia. Emme kuitenkaan käsittele kaikkia videoissa näkyviä mainoksia manuaalisesti, joten emme voi taata, että tietyt mainokset näkyvät videoidesi yhteydessä.

Kaupallistetuissa videoissa ei välttämättä aina näy mainoksia. Joskus mainoksia ei ole käytettävissä katseluajankohtana. Jos mainoksissa on mielestäsi ongelmia, lue miksi videoissasi ei ehkä näy mainoksia.

Mitä ovat kumppaneiden myymät mainokset?

Vuodesta 2010 lähtien YouTube on sallinut joidenkin kumppanien myydä mainoksia oman YouTube-sisältönsä yhteyteen. Näitä kutsutaan kumppaneiden myymiksi mainoksiksi. Jotta kumppani voi myydä mainoksia, sen täytyy jakaa sisältöä useilla eri alustoilla. Lisäksi sillä on oltava yritysinfrastruktuuri (sekä myyjiä), jonka avulla se voi myydä mainoksia omiin videoihinsa.

Myydessään mainoksia kumppani on suorassa yhteydessä mainostajiin voidakseen mainostaa omistamassaan sisällössä. Mainostajat voivat ostaa mainoksia tällaisilta kumppaneilta, jos he haluavat, että heidän mainoksensa näkyvät tietynlaisen sisällön yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että kumppanien myymiä mainoksia saatetaan näyttää myös videoissa, jotka eivät YouTuben mukaan sovi useimmille mainostajille. Kumppanit kantavat täyden vastuun mainosten sijoittelusta olemalla suoraan tekemisissä mainostajien kanssa. He ottavat riskin näyttäessään mainoksia sisällössä, joka mainostajien mielestä ei ehkä sovi brändille.

Kumppanit eivät voi myydä mainoksia sisältöön, joka liittyy traagisiin tapahtumiin.