Afspelen op de achtergrond werkt niet

Afspelen op de achtergrond werkt alleen in de mobiele YouTube-apps en vereist een YouTube Premium-lidmaatschap. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Algemene stappen voor probleemoplossing

Controleren of je lidmaatschap niet is verlopen

Controleer of je YouTube Premium-lidmaatschap niet is verlopen. Dit kun je doen via youtube.com/paid_memberships.

Opnieuw proberen in te loggen bij YouTube Premium

Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het account dat aan je YouTube Premium-lidmaatschap is gekoppeld.

• Log uit en log daarna weer in op het account dat aan YouTube Premium is gekoppeld.
  • Controleer of op YouTube het YouTube Premium-logo zichtbaar is (in plaats van het YouTube-logo).

Controleren of YouTube Premium op jouw locatie beschikbaar is

Je kunt alleen gebruikmaken van de voordelen van YouTube Premium in landen waar YouTube Premium beschikbaar is. Controleer of je op een locatie bent waar YouTube Premium is gelanceerd.

Je instellingen voor afspelen op de achtergrond controleren

Controleer je instellingen voor afspelen op de achtergrond in de YouTube-app om er zeker van te zijn dat je de instelling niet hebt uitgeschakeld.

Je YouTube-app updaten

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de YouTube-app gebruikt. Ga naar de appstore van je apparaat en check of er updates zijn voor de YouTube-app.

Als je een nieuwe telefoon hebt of als je je telefoon kort geleden hersteld hebt, gebruik je mogelijk een oude versie van de YouTube-app (versies lager dan 12.0 worden als verouderd beschouwd).

De instellingen voor mobiele data van je telefoon controleren

Controleer de instellingen op je mobiele apparaat en kijk of je achtergrondgegevens voor YouTube hebt ingeschakeld.

Aanvullende stappen om uit te proberen

Controleren of er geen andere apps audio afspelen

Controleer alle andere apps die zijn geopend om er zeker van te zijn dat deze geen audio afspelen. Afspelen op de achtergrond werkt niet wanneer andere apps audio afspelen.

De YouTube-app opnieuw openen of je apparaat opnieuw opstarten

Als de YouTube-app of je mobiele apparaat langere tijd actief is, is er mogelijk niet genoeg capaciteit om video's soepel op de achtergrond af te kunnen spelen. Sluit de YouTube-app of start je telefoon opnieuw op.

De sterkte van je internetverbinding controleren

Voor videodownloads is een goede internetverbinding vereist. Controleer of je apparaat verbonden is met een wifi-netwerk met 3 Mbps of hoger of een mobiel netwerk dat 3G-, 4G- of LTE-snelheden ondersteunt. Als je niet zeker weet wat je huidige internetsnelheid is, kun je je snelheid online testen.

De instellingen voor meldingen van je telefoon controleren

Controleer in de instellingen van je apparaat of je niet alle meldingen voor de YouTube-app hebt geblokkeerd. Als je meldingen hebt geblokkeerd, werkt de YouTube-app mogelijk niet goed en/of kan de app niet op de achtergrond gebruikmaken van internet.

Contact opnemen met support en productfeedback verzenden

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je contact opnemen met support. Wanneer je contact opneemt met support, moet je de volgende informatie geven:
  • Geef aan of het geluid direct stopt wanneer je de app afsluit of dat het nog even doorspeelt en daarna onverwacht stopt.
  • Vermeld eventuele foutmeldingen die worden weergegeven wanneer je terugkeert naar de app.
  • Verzend feedback via de feedbacktool in de app.
Productfeedback naar YouTube sturen:
  • Je kunt ook feedback geven over je probleem. Je krijgt geen reactie, maar je feedback wordt gedeeld met YouTube.
  • Als je feedback wilt geven, selecteer je op YouTube je profielfoto en dan Feedback Feedback.
  • Vergeet niet het selectievakje naast Systeemlogboeken aan te vinken. Systeemlogboeken geven ons meer inzicht in je probleem.

Terug naar Problemen met YouTube Premium-lidmaatschapsvoordelen oplossen.