Jag ser annonser på YouTube-videor

YouTube Premium- och YouTube Music Premium-medlemmar kan titta på musik- och videoinnehåll utan annonser när de är inloggade med sitt betalmedlemskonto. Ta en titt i felsökningsstegen nedan om du ser annonser på YouTube-videor.

YouTube Music Premium- och YouTube Premium-medlemmar kan fortfarande höra och se varumärken eller kampanjer som kreatörer har bäddat in i poddar. Om kreatören lägger till eller aktiverar funktionen kan du även se kampanjlänkar, hyllor och andra funktioner i och i närheten av innehållet.

Vanliga felsökningssteg

Se efter om du använder ett inkognitofönster

Om du använder webbläsarfönster i inkognitoläge eller tittar på en video utanför YouTube-appen kanske du inte är inloggad på YouTube. Om du inte är inloggad visas eventuellt annonser på YouTube-videor.

Kontrollera YouTube Premium-tillgängligheten för din plats

YouTube Premium-förmånerna fungerar bara i länder där YouTube Premium är tillgängligt. Kontrollera att du befinner dig på en plats där YouTube Premium är tillgängligt.

Kontrollera att ditt medlemskap inte har gått ut

Kontrollera att ditt YouTube Premium-medlemskap fortfarande gäller. Du kan kontrollera det på youtube.com/paid_memberships.

Om ditt YouTube Premium-medlemskap avslutas har du inte längre åtkomst till dina nedladdade videor. Om du vill få åtkomst till dina nedladdningar igen registrerar du dig för ett Premium-medlemskap.

Testa att logga in på YouTube Premium igen

Se till att du är inloggad på det konto som är kopplat till ditt YouTube Premium-medlemskap.

• Testa att logga ut och logga in igen på det konto som är kopplat till YouTube Premium.
  • Kontrollera att du ser YouTube Premium-logotypen på YouTube (i stället för YouTube-logotypen).
  • Det kan hända att du ser annonser om du tittar på en YouTube-video i en annan app. Vissa appar visar YouTube-videor i en enkel webbläsare i stället för YouTube-appen. Om du vill slippa se annonser loggar du in på det YouTube-konto som är kopplat till ditt YouTube Premium-medlemskap i den enkla webbläsaren.
Använder du YouTube på en smart-tv?
  • Kontrollera att du är inloggad på tv:n på det konto som är kopplat till ditt YouTube Premium-medlemskap.
  • Om du castar till din tv måste du se till att vara inloggad både på tv:n och på datorn eller enheten du använder.
  • Om du använder Google Home behöver du kontrollera att du är inloggad på rätt konto i Google Home-appen.

Kontrollera om du har blockerat cookies på YouTube

Om du tittar på en YouTube-video som är inbäddad på en webbplats behöver du se till att du inte blockerar YouTube-cookies.

Gör så här:

1. Öppna Google Chrome på datorn.
  2. Klicka på Meny > Inställningar högst upp till höger.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
  4. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess.
  5. Klicka på Hantera undantag.
  6. Skapa ett undantag för [*.]youtube.com.
  7. Klicka på Stäng till höger.

Läs mer om att hantera cookies i Chrome eller andra webbläsare, till exempel Safari, Firefox och Opera.

Försök med andra felsökningssteg.

Kontrollera om informationskort visas

Ibland kan det visas informationskort eller annoteringar som ser ut som annonser i en video. Kreatörer på YouTube kan lägga till kort och annoteringar i sina videor, men det är alltså inte annonser. Läs mer om kort och annoteringar på YouTube.

Om du har en YouTube Premium-prenumeration kan du fortfarande se kort och annoteringar. Följ anvisningarna nedan om du vill inaktivera kort.

Så här inaktiverar du kort på en dator:

1. Klicka på din profilbild längst upp till höger.
  2. Välj Inställningar > Uppspelning och prestanda.
  3. Avmarkera rutan bredvid Informationskort om du vill inaktivera informationskort i videor.

Kontakta supporten och skicka produktfeedback.

Om du fortfarande har problem kan du kontakta supporten. Ange alltid de här sakerna när du kontaktar supporten:
  • vilken typ av annons som visades (videoannons innan videon började, banner eller textannons längst ned i videon, videoannons mitt i videon, annons på startsidan eller sidan i webbläsaren)
  • var du såg annonsen (youtube.com, YouTube-mobilappen eller på tv:n eller en spelkonsol)
  • länken till videon
  • ungefär när du såg annonsen.
Skicka produktfeedback till YouTube:
  • Du kan också skicka feedback om problemet. Du får inget svar, men YouTube får tillgång till din feedback.
  • Gör det genom att välja ditt profilfoto > Feedback Feedback på YouTube.
  • Se till att du markerar rutan för systemloggar. Då kan vi förstå problemet bättre.

Tillbaka till Felsöka YouTube Premium-förmåner för medlemmar