Ik zie advertenties bij YouTube-video's

YouTube Premium- en YouTube Music Premium-leden kunnen zonder advertenties naar muziek luisteren en videocontent bekijken als ze zijn ingelogd op hun betaalde account. Check de onderstaande stappen om problemen op te lossen als je advertenties ziet bij YouTube-video's.

YouTube Music Premium- en YouTube Premium-leden zien nog steeds branding of promoties die creators aan hun podcasts hebben toegevoegd. Er kunnen in en rond content ook promotielinks, planken en andere functies worden weergegeven als de creator deze toevoegt of aanzet.

Algemene stappen voor probleemoplossing

Check of je een incognitovenster gebruikt

Als je een incognitobrowser gebruikt of een video buiten de YouTube-app bekijkt, ben je mogelijk niet ingelogd bij YouTube. Als je niet ingelogd bent, zie je misschien advertenties bij YouTube-video's.

Check of YouTube Premium op jouw locatie beschikbaar is

Je kunt de voordelen van YouTube Premium alleen gebruiken in landen waar YouTube Premium beschikbaar is. Check of je op een locatie bent waar YouTube Premium beschikbaar is.

Check of je lidmaatschap niet is verlopen

Controleer of je YouTube Premium-lidmaatschap niet is verlopen.

Tik in de YouTube-app op je profielfoto en dan Betaalde lidmaatschappen en scroll omlaag naar Beheren.

• Als je onlangs de toegang tot je YouTube Premium-lidmaatschap bent kwijtgeraakt en je je opnieuw hebt geabonneerd, duurt het een paar uur voordat opgeslagen video's weer zichtbaar zijn.
  • Als je een video meteen wilt bekijken, tik je op Menu Three-dot menu vertical en selecteer je Opnieuw downloaden.
  • Als je YouTube Premium-lidmaatschap afloopt, heb je geen toegang meer tot je gedownloade video's. Meld je aan voor een Premium-lidmaatschap om weer toegang te krijgen tot je downloads.

Probeer opnieuw in te loggen bij YouTube Premium

Zorg dat je bent ingelogd op het account dat aan je YouTube Premium-lidmaatschap is gekoppeld.

• Log uit en weer in op het account dat aan YouTube Premium is gekoppeld.
  • Check of je op YouTube het YouTube Premium-logo ziet (in plaats van het YouTube-logo).
  • Als je een YouTube-video bekijkt via een andere app, zie je mogelijk advertenties. Sommige apps spelen YouTube-video's af in een eenvoudige browser in plaats van de YouTube-app. Als je geen advertenties wilt zien, log je in deze browser in op het account dat is gekoppeld aan je YouTube Premium-lidmaatschap.
Gebruik je YouTube op een smart-tv?
  • Zorg dat je op je tv ingelogd bent bij het Google-account dat aan je YouTube Premium-lidmaatschap gekoppeld is.
  • Als je naar een tv cast, moet je ingelogd zijn bij zowel de tv als de computer of het apparaat dat je gebruikt.
  • Gebruik je Google Home, check dan of je op het juiste account ingelogd bent bij de Google Home-app.

Check of cookies van YouTube worden geblokkeerd

Als je een YouTube-video bekijkt die is ingesloten op een website, moet je ervoor zorgen dat cookies van YouTube niet worden geblokkeerd.

Dit doe je als volgt:

1. Open Google Chrome op een computer.
  2. Selecteer rechtsboven Menu > Instellingen.
  3. Selecteer onderaan Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Ga naar het gedeelte Privacy en selecteer Instellingen voor content.
  5. Selecteer Uitzonderingen beheren.
  6. Maak een uitzondering voor '[*.]youtube.com'.
  7. Selecteer Sluiten aan de rechterkant.

Lees meer informatie over het beheer van cookies in Chrome of in andere browsers, zoals Safari, Firefox en Opera.

Andere stappen voor probleemoplossing proberen

Check of je infokaarten ziet

Soms zie je in een video een infokaart of annotatie die eruitziet als een advertentie. YouTube-creators kunnen deze kaarten in hun video's opnemen, maar het zijn geen advertenties. Lees meer over kaarten en annotaties op YouTube.

Als je een YouTube Premium-lidmaatschap hebt, kun je nog wel kaarten en annotaties zien. Volg de stappen hieronder om kaarten uit te zetten.

Zo zet je kaarten uit vanaf een Android-apparaat:

1. Tik in de YouTube-app op je profielfoto .
  2. Selecteer Instellingen > Algemeen.
  3. Zet In-video infokaarten tonen uit.

Neem contact op met support en dien productfeedback in

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je contact opnemen met support. Geef de volgende informatie wanneer je contact opneemt met de ondersteuning:
  • Het type advertentie dat werd weergegeven (videoadvertentie voordat je video werd gestart, banner-/tekstadvertentie onderaan de video, videoadvertentie tijdens het afspelen van een video, advertentie op de homepage of een browserpagina)
  • De plek waar de advertentie werd weergegeven (youtube.com, mobiele YouTube-app of op een tv of gameconsole)
  • Een link naar de video
  • Het moment waarop de advertentie ongeveer werd weergegeven
Productfeedback naar YouTube sturen:
  • Je kunt ook feedback geven over je probleem. Je krijgt geen reactie, maar je feedback wordt gedeeld met YouTube.
  • Als je feedback wilt geven, selecteer je op YouTube je profielfoto > Feedback Feedback.
  • Vergeet niet het selectievakje naast Systeemlogboeken aan te vinken. Systeemlogboeken geven ons meer inzicht in je probleem.

Terug naar Problemen met YouTube Premium-lidmaatschapsvoordelen oplossen