Ik zie advertenties bij YouTube-video's

Als je een incognitobrowser gebruikt of een video buiten de YouTube-app bekijkt, ben je mogelijk niet ingelogd bij YouTube. Als je niet bent ingelogd, zie je mogelijk advertenties bij YouTube-video's. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Algemene stappen voor probleemoplossing

Check of YouTube Premium op jouw locatie beschikbaar is

De voordelen van YouTube Premium zijn alleen te gebruiken in landen waar YouTube Premium beschikbaar is. Check of je je op een locatie bevindt waar YouTube Premium is gelanceerd.

Check of je lidmaatschap niet is verlopen

Controleer of je YouTube Premium-lidmaatschap niet is verlopen. Dit kun je doen via youtube.com/paid_memberships.

Probeer opnieuw in te loggen bij YouTube Premium

Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het Google-account dat aan je YouTube Premium-lidmaatschap is gekoppeld.
  • Log uit en log vervolgens weer in op het account dat aan YouTube Premium is gekoppeld.
  • Controleer of op YouTube het YouTube Premium-logo wordt weergegeven (in plaats van het YouTube-logo).
  • Als je een YouTube-video bekijkt via een andere app, worden er mogelijk advertenties weergegeven.Sommige apps geven YouTube-video's namelijk weer in een eenvoudige webbrowser in plaats van de YouTube-app. Als je geen advertenties wilt zien, log je in deze webbrowser in op het YouTube-account dat is gekoppeld aan je YouTube Premium-lidmaatschap.
Gebruik je YouTube op een smart-tv?
  • Zorg ervoor dat je op je tv bent ingelogd op het Google-account dat aan je YouTube Premium-lidmaatschap is gekoppeld.
  • Als je naar je tv cast, moet je op het juiste account zijn ingelogd op zowel de tv als de computer of het mobiele apparaat dat je gebruikt om te casten.
  • Als je Google Home gebruikt, controleer je of je op het juiste account bent ingelogd in de Google Home-app.

Check of cookies van YouTube worden geblokkeerd

Als je een YouTube-video bekijkt die is ingesloten op een website, moet je ervoor zorgen dat cookies van YouTube niet worden geblokkeerd.

Dit doe je als volgt:

1. Open Google Chrome op een computer.
  2. Selecteer rechtsboven Menu > Instellingen.
  3. Selecteer onderaan Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Ga naar het gedeelte Privacy en selecteer Instellingen voor content.
  5. Selecteer Uitzonderingen beheren.
  6. Maak een uitzondering voor '[*.]youtube.com'.
  7. Selecteer Sluiten aan de rechterkant.

Lees meer informatie over het beheer van cookies in Chrome of in andere browsers, zoals Safari, Firefox en Opera.

Aanvullende stappen voor probleemoplossing

Check of er infokaarten of annotaties worden weergegeven

Soms wordt er in een video een infokaart of annotatie weergegeven die eruitziet als een advertentie. YouTube-creators kunnen deze kaarten in hun video's opnemen, maar het zijn geen advertenties. Lees meer over kaarten en annotaties op YouTube. Kaarten en annotaties worden niet verborgen als je YouTube Premium-lid bent.Als je YouTube op een computer gebruikt, kun je ze mogelijk wel uitschakelen in je YouTube-instellingen (selecteer je profielfoto > Instellingen > Afspelen).

Neem contact op met het supportteam en geef feedback over het product

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je contact opnemen met support. Geef de volgende informatie wanneer je contact opneemt met de ondersteuning:
  • Het type advertentie dat werd weergegeven (videoadvertentie voordat je video werd gestart, banner-/tekstadvertentie onderaan de video, videoadvertentie tijdens het afspelen van een video, advertentie op de homepage of een browserpagina)
  • De plek waar de advertentie werd weergegeven (youtube.com, mobiele YouTube-app of op een tv of gameconsole)
  • Een link naar de video
  • Het moment waarop de advertentie ongeveer werd weergegeven
Productfeedback naar YouTube sturen:
  • Je kunt ook feedback geven over je probleem. Je krijgt geen reactie, maar je feedback wordt gedeeld met YouTube.
  • Als je feedback wilt geven, selecteer je op YouTube je profielfoto > Feedback Feedback.
  • Vergeet niet het selectievakje naast Systeemlogboeken aan te vinken. Systeemlogboeken geven ons meer inzicht in je probleem.

Terug naar Problemen met YouTube Premium-lidmaatschapsvoordelen oplossen