Jag kan inte ladda ned videor

Obs! Om du inte har YouTube Premium eller tillgång till nedladdning är nedladdningsknappen nedtonad på videor som är avsedda för barn. Om ditt YouTube Premium-medlemskap avslutas har du inte längre åtkomst till dina nedladdade videor.

Kontrollera att du är inloggad på YouTube Premium

Se till att du är inloggad på Google-kontot som är kopplat till ditt YouTube Premium-medlemskap:
  • Testa att logga ut och sedan logga in igen på det konto som är kopplat till YouTube Premium.
  • Kontrollera att du ser YouTube Premium-logotypen (i stället för YouTube-logotypen). I YouTube-mobilappen eller på datorn bör du se YouTube Premium-logotypen längst upp till vänster i appen eller webbläsaren.
Använder du YouTube på en smart-tv?
  • Kontrollera att du är inloggad på tv:n på det konto som är kopplat till ditt YouTube Premium-medlemskap.
  • Om du castar till din tv måste du se till att vara inloggad både på tv:n och på datorn eller enheten du använder.
  • Om du använder Google Home behöver du kontrollera att du är inloggad på rätt konto i Google Home-appen.

Kontrollera att ditt medlemskap inte har gått ut

Kontrollera att ditt YouTube Premium-medlemskap fortfarande gäller.

Tryck på din profilbild följt av Betalmedlemskap i YouTube-appen och scrolla ned till Hantera.

• Om du nyligen förlorade åtkomst till YouTube Premium och sedan återupptog prenumerationen kan det ta några timmar innan sparade videor visas igen.
  • Om du behöver titta på en video direkt trycker du på Meny Three-dot menu vertical och väljer Försök ladda ned igen.
  • Om ditt YouTube Premium-medlemskap avslutas har du inte längre åtkomst till dina nedladdade videor. Om du vill få åtkomst till dina nedladdningar igen registrerar du dig för ett Premium-medlemskap.

Kontrollera YouTube Premium-tillgängligheten för din plats

YouTube Premium-förmånerna fungerar bara i länder där YouTube Premium är tillgängligt. Kontrollera att du befinner dig på en plats där YouTube Premium är tillgängligt.

Kontrollera nedladdningsinställningarna

Om du försöker ladda ned med mobildata och det inte går kan du kontrollera nedladdningsinställningarna i appen och se till att nedladdningar inte är begränsade till endast wifi.

Kontrollera vilken version av YouTube-appen du har

Se till att du har den senaste versionen av YouTube-appen. Öppna enhetens appbutik och se efter om det finns några väntande uppdateringar för YouTube-appen.

Om du har en ny telefon eller om du nyligen har återställt telefonen kan den innehålla en gammal version av YouTube-appen (till exempel anses versioner tidigare än 12.0 vara inaktuella).

Ytterligare felsökningssteg att testa

Kontrollera styrkan på internetanslutningen

Videonedladdning kräver en stark internetanslutning. Kontrollera att enheten är ansluten till ett wifi-nätverk med 3 Mbit/s eller snabbare eller ett mobilnätverk med abonnemang med 3G-, 4G- eller LTE-hastighet. Om du inte är säker på vad den nuvarande hastigheten är kan du testa hastigheten online.

Kontrollera hur många enheter du har laddat ned på

Har du laddat ned videor på flera enheter? Det finns en gräns för hur många enheter du kan ladda ned videor på. När du når gränsen får du ett felmeddelande om att videon inte kan sparas offline. Du kan fortfarande ladda ned videor på de enheter du redan har använt. Läs mer om enhetsbegränsningar för YouTube Premium.

Kontrollera telefonens inställningar för mobildata

Kontrollera inställningarna på din mobila enhet och säkerställ att du har aktiverat bakgrundsdata för YouTube.

Kontakta supporten och skicka produktfeedback

Om du fortfarande har problem kan du kontakta supporten. Var beredd att svara på följande frågor när du kontaktar supporten:

• Får du ett felmeddelande?
  • Var visas det och vad står det i texten (exakt)? Skicka med en skärmdump om det går.
Skicka produktfeedback till YouTube:
  • Du kan också skicka feedback om problemet. Du får inget svar, men YouTube får tillgång till din feedback.
  • Skicka produktfeedbacken genom att välja din profilbild följt av Feedback Feedback på YouTube.
  • Se till att du markerar rutan för systemloggar. Då kan vi förstå problemet bättre.

Tillbaka till Felsöka YouTube Premium-förmåner för medlemmar.