Ik kan geen video's downloaden

Tip: Je kunt alleen video's downloaden in de mobiele YouTube-apps. Deze functie werkt niet in webbrowsers. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Als je geen YouTube Premium hebt of als je niet kunt downloaden, is de downloadknop niet beschikbaar en wordt deze uitgegrijsd bij video's die voor kinderen zijn gemaakt.

Controleer of je bent ingelogd bij YouTube Premium

Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het Google-account dat aan je YouTube Premium-lidmaatschap is gekoppeld:
  • Log uit en log vervolgens weer in op het account dat aan YouTube Premium is gekoppeld.
  • Controleer of op YouTube het YouTube Premium-logo wordt weergegeven (in plaats van het YouTube-logo). In de mobiele YouTube-app of op je computer zou je het YouTube Premium-logo in de linkerbovenhoek van je app of browser moeten zien.
Gebruik je YouTube op een smart-tv?
  • Zorg ervoor dat je op je tv bent ingelogd op het Google-account dat aan je YouTube Premium-lidmaatschap is gekoppeld.
  • Als je naar je tv cast, moet je op het juiste account zijn ingelogd op zowel de tv als de computer of het mobiele apparaat dat je gebruikt om te casten.
  • Als je Google Home gebruikt, controleer je of je op het juiste account bent ingelogd in de Google Home-app.

Controleer of je lidmaatschap niet is verlopen

Controleer of je YouTube Premium-lidmaatschap niet is verlopen. Tik in de YouTube-app op je profielfoto > Betaalde lidmaatschappen en scrol naar beneden naar Beheren.

Als je onlangs de toegang tot je YouTube Premium-lidmaatschap kwijt bent geraakt en je je opnieuw hebt geabonneerd, duurt het een paar uur voordat opgeslagen video's weer beschikbaar zijn. Als je een video direct moet bekijken, tik je op Menu Three-dot menu vertical en vervolgens op Opnieuw downloaden.

Controleer de beschikbaarheid van YouTube Premium voor jouw locatie

De voordelen van YouTube Premium zijn alleen te gebruiken in landen waar YouTube Premium beschikbaar is. Check of je je op een locatie bevindt waar YouTube Premium is gelanceerd.

Controleer je downloadinstellingen

Als het downloaden niet lukt terwijl je mobiele data gebruikt, controleer dan je downloadinstellingen in de app om te verzekeren dat downloaden niet beperkt is tot alleen wifi.

Controleer welke versie je hebt van de YouTube-app

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de YouTube-app gebruikt. Ga naar de appstore van je apparaat en check of er updates zijn voor de YouTube-app.

Als je een nieuwe telefoon hebt of als je je telefoon kort geleden hersteld hebt, gebruik je mogelijk een oude versie van de YouTube-app (versies lager dan 12.0 worden als verouderd beschouwd).

Aanvullende stappen voor probleemoplossing

Controleer de sterkte van je internetverbinding

Voor downloaden van video's is een goede internetverbinding vereist. Controleer of je apparaat verbonden is met een wifi-netwerk van minimaal 3 Mbps of een mobiel netwerk dat 3G-, 4G- of LTE-snelheden ondersteunt. Voor een mobiel netwerk heb je ook een databundel nodig. Als je niet zeker weet wat je huidige internetsnelheid is, kun je je snelheid online testen.

Controleer naar hoeveel apparaten je hebt gedownload

Heb je video's gedownload naar verschillende apparaten? Er geldt een limiet voor het aantal apparaten waarop je video's kunt downloaden. Zodra je die limiet hebt bereikt, krijg je een foutmelding met de mededeling dat deze video niet offline kan worden opgeslagen. Je kunt nog steeds video's downloaden naar de apparaten die je al hebt gebruikt. Meer informatie over apparaatlimieten voor YouTube Premium.

Controleer de instellingen voor mobiele data van je telefoon

Controleer de instellingen op je mobiele apparaat en kijk of achtergrondgegevens voor YouTube is ingeschakeld.

Neem contact op met de ondersteuning en geef feedback over het product

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je contact opnemen met de ondersteuning. Geef de volgende informatie wanneer je contact opneemt met de ondersteuning:

• Wordt er een foutmelding weergegeven?
  • Waar wordt deze melding weergeven en wat is de exacte tekst? Voeg indien mogelijk een screenshot toe.
Productfeedback verzenden naar YouTube:
  • Je kunt ook feedback geven over je probleem. Je krijgt geen reactie, maar je feedback wordt gedeeld met YouTube.
  • Om feedback te geven, selecteer je op YouTube je profielfoto > Feedback Feedback.
  • Vergeet niet het selectievakje naast Systeemlogboeken aan te vinken. Systeemlogboeken geven ons meer inzicht in je probleem.

Terug naar Problemen met YouTube Premium-lidmaatschapsvoordelen oplossen.